Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek vypráví o romantickém vztahu dvou žen. Leyla pochází z rodiny indických přistěhovalců, žijících v Londýně. Tala naopak pochází z bohaté palestinsko-jordánské rodiny, přechodně pobývající taktéž v Londýně. Vztah zpočátku nenachází pochopení především kvůli náboženství, které rodiny vyznávají, také částečně kvůli postavení rodin. Po coming-outu obou hlavních hrdinek a původním šoku rodičů už pokračování vztahu nic nebrání. (Just.m3)

(více)

Recenze (17)

ToJaNe 

všechny recenze uživatele

Ideální rodina: poté,co se rodiče dozví, že je jejich dcera lesba začnou ji podporovat, její sestra je z toho přímo nadšená, bývalý přítel ji pomáhá...Ani pohlední herci nezachrání film, který má naprosto plochý děj. Neustálé přemýšlení "kdo je vlastně kdo" body taky nepřidá. Layle ani Tale jsem nežrala, že jsou lesby...a to mě nudilo. I can't think straight je taková elková pohádka. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tak tady jsem očekávala trochu lepší děj, lesbický filmy mám hodně ráda, ale toto nebylo to správné, co bych očekávala, možná je to tím, že je to jiná kultura, než jsem zvyklá, vztahově lásky holek bylo fajn,ale nějak ostatní kolem nebylo moc dobré, velká škoda, mohlo to mít větší potenciál, rozebírat více vztahy a tuhle problematiku i Coming out mohl být daleko propracovanější, tohle bylo docela odfláknutý. ()

Reklama

ICTS 

všechny recenze uživatele

Patří mezi moje nejoblíbenější lesbické filmy. Jenom škoda, že Shamim Sarif netočí takových filmů více. Část příběhu je pravdivá, stala se totiž samotné režisérce. Herecký výkon je úsměvný a sladký. Neříkám, že film neobsahuje klišé, ale podstata nepřátelství, které se vyvine v lásku, mám jednoznačně ráda. ()

Herriotka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který by klidně měl na to být velkým dramatem (vzhledem k tématu - mezikulturní lesbický vztah), místo toho ale vznikl roztomilý romantický film a tím to téma tak trochu ztratilo potenciál. Hodně lidí se tu za tohle zlobí, ale já říkam ne. Neuškodilo mu to, prostě jenom vzniklo něco jiného, sice mělčího, ale pořád neskutečně krásného a dojemného. Story je, pravda, trochu pohádková, ale přece potřebujeme něco, o čem bychom mohli snít. A Lisa Ray je naprostá bohyně ;) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné - len ďalší z plejády filmov o dvoch mladých babách, ktoré jedného dňa zistia že sú lesbičky. A potom už nasleduje klasický scenár o tom ako sa boja to priznať pred vlastnou rodinou a toho aká bude reakcia spoločnosti. No a pritom to vôbec nemuselo byť až takéto obyčajné, keďže sa núkala skvelá možnosť vytvorenia zaujímavého filmu o strete dvoch odlišných kultúr so striktnými tradíciami - teda Indická a Arabská. Takže z tohto pohľadu úplne zahodený potenciál, taká škoda... Najlepšia zo všetkého bola hláška: "Oci, som lesbička. - Čože? Veď ja som nebol doma len dve hodiny." :D ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Když Leyla (Sheetal Sheth) a Tala (Lisa Ray) sedí na schodech v parku, obě mají černé boty. V další scéně, kdy se prochází po parku, jsou však Taliny boty okrové. (ICTS)
  • Ve scéně, kdy Leyla (Sheetal Sheth) podepisuje knihy, se v roli Aminy objevuje režisérka filmu Shamim Sarif. (ICTS)
  • Když Tala (Lisa Ray) čte arabské noviny, směřuje zrakem zleva doprava, mělo by to však být naopak. (ICTS)

Reklama

Reklama