Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (1 348)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kde žádné maso nebylo dost mrtvé na to, aby se ještě nedalo nakrájet, se poměrně vydařil. U mne nastal problém v tom, že jsem ve škole chyběl, kdy se probíralo hrdinství Themistokla, takže navázat na slavnou prohru dějinami opěvovaného Leonidase nebylo vůbec jednoduché. Přesto mne řecko-perská jatka poměrně bavila, zvláště když si to oba soupeřící vojevůdci netradičně rozdali při poměrně zdařilém sado-maso sexu. Také si nemohu odpustit kacířskou myšlenku o tom, že všichni ti obchodníci, rolníci a básníci naštěstí před bojem navštěvovali posilovnu poměrně pravidelně, takže jejich porcování nepůsobilo ani na chvilku trapným dojmem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to urcite neni, to ne, jen to proste nema tu udernost prvniho dilu. Je fajn, ze je celej film epictejsi, stridaj se ruzny prostredi a hezky krvave se to tu neustale rube. Fakt me to az prekvapilo, krev, sice silne digitalni, ale presto lita na vsechny strany spolu s urvanejma hlavama a koncetinama. Navic pribeh je docela obstojnej a skvele provazanej s prvnim dilem. Akorat skoda, ze je tu Xerxes silne upozadenej, ale zase si veskerej prostor pro sebe krade skvela Eva Green. Hlavni problem filmu je v hlavnim predstaviteli, ten je totiz az neuveritelne necharismatickej, zatimco Butlerovi stacilo nahodil urputnej vyraz, Stapleton tady muze rozsekat uplne vse v okruhu kilometru a stejne mu to je prd platny. Ale jinak jsem v zasade spokojenej, misty sice drobet stereotypni, ale jinak super reznicina. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jediným pádným důvodem, proč zcela neodignorovat pokračování 300 je samozřejmě Eva Green. Co se týká komiksu Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander, ten vyšel až 4 roky po 2. filmu a 20 let po prvním komiksovém albu 300 čili takto se dílo stalo značně přezrálým a spadá do té fáze tvorby Franka Millera, o kterém už nechtějí diskutovat ani ti nejvěrnější. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vice než slušný přídavek k řežbě u Thermopyl. Méně testosteronu více taktiky, úskoků a ženských. Což dělá z pokračování mnohem rozmanitější podívanou. Evička Greenová s přehledem krade film pro sebe, hlavně proto že Stapleton prostě nemá Buttlerovo charizma - ví to a jeho postava je úskočnější spíš než síla z něj vyzařuje inteligence. Xerxes, který měl být podle prvotních nástřelů hlavním tahounem je pak překvapivě v pozadí, ale Rodrigo Santoro si svou nejznámější roli patřičně užívá. Určitě oprávněný (jak že se tomu říká?) sidequel, který funguje i bez první třístovky. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Veta z filmu "Rozhodli sme sa, že radšej zomrieme na vlastných nohách, ako žiť na kolenách," je variáciou slávneho výroku mexického revolucionára Emiliana Zapatu. (beso74)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama