Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 348)

POMO 

všechny recenze uživatele

Výsostne efektný, komiksovou krvou zaliaty fotbalový zápas s neodolateľne živočíšnou rozdávačkou v polčase (ktorá ma vzrušila), a na ňu nadväzujúcim poetickým výrokom vo finále (ktorý ma knokautoval). Pochvala tvorcom za honosné poňatie sequelu čoby mohutnej nadstavby na prvý, odteraz skromne vyznievajúci film. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička peloponéských notorických sedlehářů tentokrát hrdinně a pateticky vzdoruje páru nejluxusnějších trojek současného filmového průmyslu. A vzdorují úspěšně. Vede je totiž necharizmatický impotentní generál Comukles, jenž prošel kástingem patrně jen díky tomu, že udělal nejvíc sklapovaček, a díky své indispozici odolal vyprcat se paní Zelené mezi skálopevné stěny Thermopylské soutěsky. Ze strašlivého Xerxese tentokrát udělali ozdobu hispánského gájprajdu, a tak ona ta Evka obecně zachraňuje situaci premenstruačním syndromem sehraným tak dokonale, že by měl strach se k ní přiblížit i dvoumetrový kladivář po půlročním půstu. Ač kapku užvaněné a míň mačo, vizuální orgie jsou to naprosto dokonalé, homopošťuchování vyrýsovaných abdomenů drsné a přehledné a prodaktplejsment zahuštěného rajského protlaku velmi vkusný, nevtíravý a hlavně nepřístupný! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Šťavnatější děj a velkorysejší podání, ale Butler hrozně moc chybí (kde proboha vyhrabali tak nudnej ksicht, jakým je Stapleton?) a Murro nemá pro vizuál plnej zpomalovaček a krvavejch cákanců cit jak Snyder. Vlastně monotónní nuda. 5/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žádnej vzestup říše, ale vzestup Evičky Green a u kluků pak možná ještě vzestup nejmenovanýho orgánu. Digitální krev mě nebrala, výkvět manekýnů taky ne a ty kecy o svobodě beru spíš jako takový retro, protože už stejěn ani nevíme co to je, ovšem film má skvělý digitální námořní bitvy, hudbu která film pocáká adrenalinem až po prdel a především neskutečně luxusní Evičku Green, ta je tady tak sexy, že by nenechala v klidu ani homíky a jako bobnus předvádí svůj herecký standart což znamená totální nadprůměr, ale není to jen Evě, i ten příběh na to, že je to vlastně taková adrenalinově - vizuální kravinka je docela neurážející, tím hlavně myslím provázanost s prvním dílem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní, dějově pokulhávající, ale ta pastva pro oči přebíjí skoro všechny nedostatky. Eva Green akčně překvapila! Kromě ní mě zaujal "Sparťan" David Wenham, jehož jsem sice už v několika filmech zahlédl, ale až tady mě praštilo do očí, jak je podobný Nikolaji Coster-Waldauovi (v první chvíli jsem myslel, že si i v 300 zahráli oba sourozenci Lannisterové z Hry o trůny). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt Evičky Greenů, byl by tenhle film sotva třetinovej. Ona do téhle daleko komiksovější adaptace, na rozdíl od první třístovky, dodala neuvěřitelný šarm. A také se to všechno vlastně odvíjí od toho, jak často se na plátně zrovna ona objevuje. Každopádně komiksovější nádech mi tenhle film trošku znechutil. První třístovka vypadala hodně stylově a hodně syrově. Tenhle díl bych spíš přirovnal k Sincity. Všechno je tady záměrně umělý a rádoby cool. Neříkám, že mě Vzestup říše urazil. To určitě ne. Jen má v podstatě jedno jediné eso v rukávu a tím je právě Eva Green. Všechno ostatní je absolutně pomíjivý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $106,580,051Tržby Celosvetovo $337,580,051Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,714,160 //počet predaných kusov 776,025Tržby za predaj DVD v USA $16,547,753 //počet predaných kusov 962,937║ Prvá 300 je taká moja srdcovka, takže som očakával a dúfal že pokračovanie ktoré obohacuje a dopĺňa dej okolo pôvodného filmu dokáže patrične strhnúť a tak sa aj stalo. Hlavne prvá tretina moc potešila, opäť prišlo na vyšperkované dynamické súboje, náhľad na boj o Marathon vs Darious milo prekvapil, prerod Xerxesa na boha rovnako tak urobil svoje, krásny komiksovo podfarbený vizuál v 3D urobil tiež svoje penzum a aj hudba celkom zapasovala, kde ma príjemne nadchlo že sa neopakovali motívy z prvého dielu. Na škodu bola ale poslabšia výraznosť hlavného hrdinu Themistoklesa v podaní pre mňa neznámeho Sullivana Stapletona, skôr Eva Green ako Artemisia si viac kradla film pre seba. Taktické súboje lodí na mori v celku slušne spracované, záver opäť prinášal príjemné zimomriavky, nuž k tomuto pokračovaniu by určité malé výhrady boli ale aj tak opäť veľmi slušne spracovaný komiks. /videl v kine 3D verziu: 85%/ __moja recenzia ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která překonává jedničku. Oproti ní totiž střídá rozmanité exteriéry (a počasí), využívá zpomalené záběry k dobru příběhu a ne jako stokrát opakovanou perličku. Samozřejmě je škoda, že hlavní postava nemá charizmatičtějšího herce, ale všechno divákovi vynahrazuje démonická Eva Green, která rozhodně nemá problémy s odkrýváním svého poprsí...ach, spoiler! Vlatně ne, je to reklama! Pro mě osobně je na filmu jen zarážející, že Xerxes je ve výsledku velmi nevýrazná postava, vlastně taková loutka na drátkách, které jsou navázané na dlouhé nehty Evy Green... Záměr nebo jen castingová/scénáristická hra? PS: konečně ta krev zůstává na místě, kam dopadla, ne jako v prvním díle, kde mizela:) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle... už není Sparta, tedy 300 drsňáků, kteří musejí hodinu a půl přešlapovat na místě a trpět pod Snyderovou efektní, ale jinak nepříliš záživnou režijní taktovkou. Je to nečekaně výživný výtvor Noama Murra, jenž se rozhodl nezapřít svoje reklamní kořeny. A naopak je plně využil. 300: Vzestup říše tak sice zůstává v kategorii "plytká akční řež, u které si budou osmdesátiletí historici rvát zbylé vlasy na hlavě". Jenže tentokrát stylizovaný vizuál skrývá opravdu hutné rubací pokoukání, jež rve koule přesně v těch místech, ve kterých by je rvát mělo. Ano, Sullivan Stapleton je možná až příliš nevýrazným hlavním hrdinou. Do hry se ale naštěstí přidala Eva Green, jejíž nabroušená vojevůdkyně je bez debat hlavní hvězdou téhle epické přehlídky námořních bitev. Ať už porcuje nepřátele nebo využívá jiné (explicitně erotické!) zbraně, budete jí to žrát i s navijákem. A potichu doufat, že odkaz vyčpělé jedničky neodradí věčně hladovou diváckou základnu. Tohle je totiž plná porce testosteronu, u jejíž závěrečných titulků se budou fandové mečů a krve klepat radostí jako už dlouho ne. (8/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najvacsim pozitivom je pre mna to, ze Callan Mulvey (aka kultovy Drazic so serialu mojho teen obdobia - australske Highbreak high) dostava stale vacsierole v Hollywoode. Tento rok sa este objavi v druhom Captain America. Tak nech sa mu dari... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D ,,ŘEKY DOKÁŽOU PORAZIT JEN BOHOVÉ… A TY BUDEŠ BOŽSKÝM KRÁLEM!…“ /// Bez nějakej keců, TOHLE JSEM ČEKAL, tohle jsem chtěl. Vlastně mě překvapilo jen jedno – co všechno už dneska unese kategorie ,,mládeži přístupno“ (Ti puritáční Amíci si tam daj klidně ,,R“. Pak nemaj bejt z jejich piškotů takový sračky…). Jen tak mimochodem, uvítal bych nějakou režisérskou verzi s ratingem pro sadisty, páč násilí a krev je to, co 3stovkám sluší a co tátové obklopení harantama v kině vočekávaj. Nemusí se řešit složitý příběhový linie, bohatě stačí, když tam (jako v tom filmu) má někdo koule. Jako třeba tady - Eva. Její Artemisia, jenž v sobě mísí řeckou krev s perským srdcem, je bohužel jediná, z koho vyzařuje nějaký charisma (Xerxes sice vypadá se všema těma korálkama na ksichtě zajímavě, ale …). Akci na souši vystřídala ta na vodě, pravda, krom tý parády, kdy Themistocles za letu nasedne na oře, přeběhne potápějící se lodě a kus moře, aby pak přes hořící vrak proletěl vstříc nepříteli… je to takový monotónní. Ať už tak nebo onak, když se v závěru vobjevej Sparťani – řek bych, že stříknou do plátna nejen kluci z Letný! Přesto mezi 3* a 4* celkem váhám. Představuju si, jak na to lidi čumí doma v televizi, s dabingem, ve 2D a říkaj si, co na tom ti kreténi viděj…? Takže bych řek, že obě varianty jsou správně! Apropó 3D… Asi zbytečnost. Mám ho rád, i tady všechno vypadá plastičtěji, buchty na břichách udatnejch bojovníků budí obdiv, a uťatá noha, ruka i hlava zdají se bejt krásnějšími… ale to je asi tak všechno. Žádnej efekt, kvůli kterýmu byste měli makat pro 3D projektor nečekejte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks ,,Xerxes“ od Franka Millera jsem nečetl. 2.) Baví mě, když jsou skutečný postavy hnány pro pobavení davů do příběhový fikce. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,470 // Otvárací Víkend v USA: $45,050,000 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow! Lekce historické fantasy! Nová třístovka je film stvořený přesně dle mých kritérií. Kulervoucí akce, vzrušující sex, gotická atmosféra, nadměrná smršť gore scén je "freaking awesome", nezastavitelné tempo a dechberoucí vizuál. Perfektní koktejl všeho, co má Evilphoenix rád! PS: Kdo půjde pod 3* letí z přátel :D 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa mi to nebude páčiť a nakoniec som bol celkom milo prekvapený. Suprová akcia, uchádzajúce postavy (hlavne záporné, kladné nič moc a to vrátane Davida Wenhama z "jednotky", pričom David sa dosť komicky snaží zaťahovať bruško, aby vyzeral ako pred ôsmymi rokmi a nedarí sa mu to), šialené nápady (slovami ťažko opísateľné finále) a kuriózny scenár, ktorý sám osebe nie je žiadny zázrak, ale ako celok je absurdne zábavným mixom sequelu, rip-offu, spin-offu a neviem, čoho všetkého ešte. Potešila ma krv i sex, ale časom je "toho všetkého" tak veľa, až to paradoxne začne jemne stagnovať a nudiť. Millerov komiks Xerxés je oproti filmu o ničom (a hlavne s ním po dejovej stránke akoby ani nemal nič spoločné) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to urcite neni, to ne, jen to proste nema tu udernost prvniho dilu. Je fajn, ze je celej film epictejsi, stridaj se ruzny prostredi a hezky krvave se to tu neustale rube. Fakt me to az prekvapilo, krev, sice silne digitalni, ale presto lita na vsechny strany spolu s urvanejma hlavama a koncetinama. Navic pribeh je docela obstojnej a skvele provazanej s prvnim dilem. Akorat skoda, ze je tu Xerxes silne upozadenej, ale zase si veskerej prostor pro sebe krade skvela Eva Green. Hlavni problem filmu je v hlavnim predstaviteli, ten je totiz az neuveritelne necharismatickej, zatimco Butlerovi stacilo nahodil urputnej vyraz, Stapleton tady muze rozsekat uplne vse v okruhu kilometru a stejne mu to je prd platny. Ale jinak jsem v zasade spokojenej, misty sice drobet stereotypni, ale jinak super reznicina. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je nejdrsnější, že i když se v něm točí Athéňané, bojuje se v kurva megamonstrózních lodních bitvách a řeže se tam Sullivan Stapleton s brutálně sexy Evou Green, stejně si nakonci řeknete, This Is Sparta! Nebo Greece, to výjde na stejno. Třikrát hurá a už se moc moc těším na finále. Snad zůstane u režie Noam Murro, který Snyderův originální nářez dotáhl na nový level a ukázal, že se s tím dá dělat i mnohem víc. 4* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již první "třístovka" pro mne byla peckou, protože se jednalo o něco nového, neokoukaného, skvěle odvyprávěného a celkově zajímavého ... Akce, brutalita a krev člověka mého ražení samozřejmě hřála u srdce, ale film jí celkově zas tolik neobsahoval. Nebyl to pro mne sice světový kult, jak se z ní udělalo, ale bylo to super. Druhá "třístovka" se mírně odklonila od comixových nepohyblivých záběrů a stejně jako rozbouřené mořské vlny, na kterých se bojovalo, mě totálně smetla adrenalinovým nábojem. Příběh celkem seděl k realitě, úsměvně jsem sledoval vývoj střetu Peršanů s Řeky a promítalsi to k historickým faktům ... úsměvné, ani ne špatné,ani ne kvalitní. To hlavní ale zejména je zde UKRUTNÁ porce akce, fightů a krve !!! Většinu stopáže divák sleduje naprosto geniálně provedené souboje, kdy se podobně jako v dnešních nejlepších "martial arts" filmech východu i Západu (Florentine ...) kamera přibližuje a oddaluje, otáčí kolem postav, rozbité hlavy, usekané končetiny a litry stříkající krve směrem na diváka pumpují adrenalin do žil ... A pumpují ho tak mocně, že jsem se zaťatými pěstičkami a zatnutými zoubky držel palečky hlavní postavě Themistoklesovi, kterej je fakt třída a porcuje všechny a všechno s nonšalantní grácií japonského samuraje,stejně jako taktizuje a přivádí Peršany v údiv ... a sexuální scéna s Evou Green, která je také úžasná, je naprostou třešničkou na krvavém dortu ... To vše v monumentálním obrovském pojetí, kdy některé záběry jsou prostě jak vystupující výjevy nedozírných rozměrů, hudba žene adrenalin, brutalitu, souboje a vlny ještě víc kupředu ... při samotném záběru jsem pak řval nadšením ... a slzička dojetí ukápla. Tohle je prostě takovej akční náser, že jsem to neviděl od dob klasických monumentálních japonských historických řežeb. Úžasný zážitek ... ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama