13. komnata Vladimíra Mišíka (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2009, 26 min

• Deimos

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +Mišíkova hudební tvorba mě nakonec i oslovila -jinak mě to ale moc nezaujalo/// Mišíka neznám. Nebudu pátrat proč. Tato 13.komnata je o jeho nemoci a o životě muzikanta v režimu. Přiliš zajímavé to nebylo, místama mě to i nudilo. Ale jak už někdo zmínil, je to i o tom jak toho dotyčnýho znáte./// Celkem 46%///(13.3.2009)

Pan Mišík je pan muzikant.Veliká poklona bluesovému mistru.(13.3.2009)

Mišík je skvělej muzikant, to se dávno ví a pořadů o něm bylo natočeno dost, stejně tak jako o jeho učinkování v kapelách šedesátých let, různých represích a zákazech tehdejším režimem. Tento pořad měl být snad o něčem jiném? O jeho astmatu? Komplikacích diabetu? Nebo o všem dohromady? Nepůsobilo to moc kompaktně, místy hodně bulvárně, někdy až pateticky. Držím mu všechny palce!(15.3.2009)

Kdo byl na jeho koncertu, ví, jakej je to borec... a Sluneční hrob je pro mnohé do dnes symbolem svobody a odboje proti Bolševikovi. A Variace na renesanční téma je jedna z nejkrásnějších českých písní o lásce...:) Legenda českého rocku, nic víc netřeba dodávat...:)(14.3.2009)

,,Nechte zpívat Mišíka!,,Známá to věta napsaná v 80.letech někde na zdi v Praze.Je dobře,že to už neplatí.Dnes by tam mělo být napsáno ,,Zpívej nám ještě hodně dlouho Mišíku,,(15.3.2009)