Reklama

Reklama

Podmořský svět 3D

  • USA Under the Sea 3D (více)
USA / Kanada, 2009, 39 min

Režie:

Howard Hall

Scénář:

Howard Hall

Hrají:

Jim Carrey

Obsahy(1)

Podmořský svět 3D nabízí jedinečné setkání tváří v tvář s jedněmi z nejzáhadnějších a zároveň nejúžasnějších živočichů oceánů a odkrývá přírodní zázrak podmořského světa Velkého bariérového útesu či Jižní Austrálie. Ponořte se společně s filmaři a poznejte zblízka hravé lachtany, nebezpečné bílé žraloky, tajemnou loděnku hlubinnou či prudce jedovaté perutýny. Jedním z hlavních nepřátel podmořské krásy je v současné době globální oteplování a jeho negativní dopady na každodenní život tvorů oceánu. Přijďte se dozvědět o tomto problému více a nechat se unést na „vlnách“ filmu přímo do děje podmořské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější možný screensaver pro 3D obrazovky. Ani mi nevadilo, že dokumentární hodnota je zatalčená úplně do pozadí a slovní komentář se vesměs omezují na banality ve stylu "Právě připlouvá žralok". A to citové vydírání prostřednictvím dovádějích tuleňů si budu pamatovat dlouho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na dokument jsem se chtěl podívat v angličtině. Nicméně moje televize se s formátem anglické zvukové stopy asi nemá ráda, takže jsem film zhlédl nakonec ve španělštině, protože francouzský pán měl nepříjemný hlas. Samozřejmě mi k plnohodnotnému zážitku posloužily české titulky. Nic převratného se z nich ovšem nedovíte, protože dokument vsází vše na naprosto ohromující vizuální zážitek. A jeho snaha byla maximálně naplněna, protože já byl skutečně okouzlen. Průvodce dokumentem vám pouze říká, co zrovna vidíme a že bychom to už dlouho vidět nemuseli, kdybychom se chovali k životnímu prostředí, jako doposud, což mnohokrát během krátké stopáže zopakuje. Samotné 3D, kvůli kterému jsem se na dokument ostatně díval, je naprosto fantastické, impozantní, kolosální, perfektní, excelentní, vynikající, dechberoucí, boží, skvělé, úžasné, brilantní, abnormální, prvotřídní a já nevím jaké ještě. Jen tak pro představu, tam třeba jedna pěkná rybička plave asi 3 metry z televize a jsou tam i další luxusní záběry. Mořští hadi, želva pojídající medůzu, luxusní Žralok bílý aj.. Kluxi od IMAX skutečně nikdy nezklamou. Vše je podpořeno vysoce kvalitní hudbou, která určitě snese i nějakou lepší zvukovou aparaturu. Plný počet nedávám, protože to bylo pro mě příliš krátké a já si to nemohl patřičně užít... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Informativně to sice moc bohaté není, ale v IMAXU nebo 3D se jedná o opravdu velice živý zážitek přibližující i několik tvorů, které jsem snad nikdy neviděl. Líbilo se mi to. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal přes profil Jima Carreyho. Byl jsem zvědavý, jak se popasuje s rolí komentátora dokumentárního filmu o podmořském světe, jelikož o je všemi známý spíše svými gagy, skřeky a xichty. Bylo zajímavé ho také jednou slyšet vážně (i když občas si neodpustil menší vtípek) a jeho komentář příjemně podkresloval krásné prostředí podmořského světa společně s trefným soundtrackem. Bohužel jsem byl ochuzen o 3D, což mě hodně mrzí, tudíž se tento dokument ničím zvláštním neodlišoval od těch ostatních s tématem mořského světa. Nečekejte dokument s nějakou výraznou vypovídací hodnotou, tohle je čistě pastva pro oči (především pokud jste majitel 3D obrazovky). ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlepší 3D efekty co jsem viděl, ryba vyplula z obrazovky více než do poloviny pokoje. Úchvatné podmořské záběry, spíše nádherná podívaná než klasický dokument. Už se těším, až si to pustím znovu, na takovéto 3D se mohu dívat stále dokola. Lekací scény jsou parádní. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Líbivé, velice 3D efektní, s minimální dokumentární hodnotou, která je spíš na úrovni postřehů a zajímavých informací. Ale od IMAX produkce nikdo snad nečeká reálnou dokumentaristiku, spíše účelové scény a kompozici. Ale je to hezké, líbivé a 3D efekty jsou opravdu dobré. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky přírody perfektní zážitek. Samozřejmě ale musíte zajít do IMAXu, na domácí 3D to nebude ani zdaleka ono. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

V této kategorii za ty honosné peníze - 3-4 hvězdy. Je vidět, že některé záběry se nedařily natočit a chybí. navíc některé scény a povídání okatě vychází naprázdno bez nějaké větší kontinuity. Na peníze a na efekt. K tomu to není 100% odvedená práce. škoda. 7/10 ()

_Ccooffee_ 

všechny recenze uživatele

Nadherny dokument ze zivota koraloveho utesu. Obsahuje par prijemnych lekacich scen a podmorsti hadi, ve 3D se k vam plazici... o zazitek postarano. Hvezda dolu za enviromentalisticky ladeny konec a za posledni cast filmove hudby. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Zážitek pěkný, doba trvání filmu tak akorát, přece jen 3D zaměstnává lidské smysly více než "běžný" film. Neodpustím tomu ale typicky americkou agitku na globální oteplování (viz Fothergillův Earth, Goreův Unconvenient Truth). To už snad amíci nedovedou natočit nic, co by nebylo tímhle přicmrdnutý? Odpovědnost, ano, ale už je to ohrané... Trochu mi tam chyběla absence děje - aspoň abychom absolvovali cestu od někud někam i třeba bez hlavního hrdiny (viz Earth) - aby se celý film nescuknul do sledu náhodných obrázků a scén, což se tady přesně stalo. No a kýčovitý konec s lachtany a jejich pusinkou na závěr - možná pro děcka... Na Carreyho hlas mám trochu alergii, tak jsem byl rád, že jsem poslouchal český dabing - navíc ještě sledovat tiulky do toho by se doopravdy nedalo. Celkově ale rozhodně nevšední zážitek, který si snad vychutnají i lidé, kterým podmořská fauna přijde jen zvláštní a ne fascinující jako mně. ()

Nufa 

všechny recenze uživatele

Těžko se popisuje, nakolik dokonalý tento výtvor je. Co se týče kvality 3D, jedná se jednoznačně o nejlepší film, který jsem měl možnost vidět. IMAX nám opravdu předvedl, jak má vypadat správný dokument. Nádherné scénérie, krásná atmosféra, hudba, živočichové, vše naprosto dechberoucí a nezapomenutelné. ()

Mikec007 

všechny recenze uživatele

Celkem hodně dobrej zážitek z kina na flóře sem si odvezl když jsem na tom byl. Ryby plavou úplně všude okolo vás a vy se je jen snažíte chytit, popřípadě se snažíte vyhnout žralokovi, kterej najednou pluje přímo na vás. Opravdu bezvadnej zážitek... ()

BaHa 

všechny recenze uživatele

"Dude, I can totally see your tail." Prostě nádhera, a Carreyho komentář ji perfektně podkresluje...a ti tuleni nakonec...jo bylo to citový vydírání ()

Reklama

Reklama