Plakáty
Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje,
život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána
(Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára
(Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život
mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane"
mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta
človeka, ktorý prichádza do Bratislavy
za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu
veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú
a vyusťujú do drámy. (oficiální text distributora)
larelay
Z kina som prisla vysmiata ako leco a nemozem dat inak. Toto "dielo" si to zasluzi, aj ked to ma tolko nedostatkov, tolko negativ, tolko "proti", ze nemusite suhlasit, ale hodinu a pol sedite v kine a pucite sa smiechom. Nie preto, ze by to bola hlupost, ale preto, ze sa tam hlaskuje jedna radost. Ja viem, vsetci v tom budu hladat umelecku hodnotu, ale ked chcete umenie, nechodte na Bratislavafilm. Ked nemate radi hip hop, nasilie, nadavanie, takisto ho vynechajte. Ked nemate radi "obraz" dnesnej spolocnosti a radi zijete v iluzii svojich ruzovych snov, prosim vyhnite sa kinu. Ja som sa skvelo bavila, nemam absolutne ziadne vyhrady. A dokonca som si na hudbu dupkala nozkou :D Drzim mlademu, nadejnemu Jakubovi Kronerovi palce, dufam, ze od neho coskoro nieco opat uvidim.(10.8.2009)
Adrian
Dobojovane a vysledkom je remiza s Velkym respektom. Katastrofa sa nekonala.(13.1.2010)
Psema
Vzhledem k nulovým očekáváním příjemně překvapující pokus o slovenskou Magnolii, kterému silně ubližuje Kronerova snaha o propletení civilního života s fantasmagorickou mafiánkou, která má k uvěřitelnosti dál než Ewa Farná k opernímu zpěvu. Scenáristicky však všechno funguje. Postavy nepostrádají motivace, děj má hlavu i patu a drží pohromadě. Plus je příjemné vidět, že Kroner umí pracovat s tempem a vyprávět. Byť nikterak úchvatně či originálně.(13.8.2009)
Bebacek
Co jsem si z projekce odnesla? Že Bratislava je "hnusné, vyjebané město", kde každý jen fetuje, chlastá, souloží, přepadává a okrádá ostatní lidi. Prostě samí "motherfukers". Určitě se tam někdy podívám.(26.4.2011)
Jeremy.jk
70% [FNR 2010].(11.8.2010)
MM_Ramone
odpad!Toto sa premietalo v slovenských kinách?! Takáto sračka?! To je snáď vtip. Veď to ani nie je film, pretože toľko hereckého primitivizmu, režisérskej neschopnosti a kameramanskej nemohúcnosti som ešte naozaj v živote nevidel. Otrasné po všetkých stránkach. Nevadia mi mladí, kreatívni tvorcovia, čo sa s elánom a novátorským prístupom vrhnú spracovať nejakú tému, ktorá mi je úplne cudzia. No to čo natočil Jakub Kroner je absolutná katastrofa. Vrchol diletantizmu. Zo začiatku som mal pocit, že to ani nemyslí vážne. Lenže on to chlapec s týmto produktom vážne myslel. On a všetci ľudia, čo sa projektu "Bratislavafilm" zúčastnili musia byť úplní blázni, keď sa to rozhodli pustiť do kín a vyberať za to od ľudí vstupné. Ja by som sa na to nevydržal druhý krát pozerať, ani keby mi za to platil zlatom. Nevydržal by som už takú kino torturu. Toto je najväčší shit, čo sa kedy na Slovensku natočil. Odpad!(29.9.2011)
hippyman
na to, že bylo režisérovi 23 let, když snímek točil, jde o relativně povedenou pulp-fi podívanou obohacenou slušnou porcí skvělých hlášek... jako celek to ale působí ještě trochu neotesaně a nedotaženě, herecké výkony mohly být asi lepší a stopáž delší... nicméně prima překvápko. 70% [Festival nad řekou, 2010](9.8.2010)
FlyBoy
Výsledok doby...(5.8.2009)
Niktorius
No do psej matere... Slováci se asi chtěji prezentovat světu jako sprostá, primitivní a uhuhlaná hovada i jinak, než prostřednictvím své politické reprezentace. A nebo je celý ten film záměrnou pózou, protože zobrazuje Bratislavu tak, jak ji vidí onen namachrovaný boreček ve vlaku? Sračka je to ovšem tak či tak. ___ LFŠ 2010(27.7.2010)
Ruut
Takoví rwality Vyvolení p slovensku, jakoby s Rytmusem :-)(31.12.2011)
swamp
Celkom dobré. :) Petržalka jede nejen ve fotbale. :D Takový Pusher zo Slovenska.(8.12.2011)
JimWayne
Odraz Slovenskej filmovej tvorby ktorej produkcia je na bode nula.Niektoré postavy celkom dobré ale niektoré sa tam ani objaviť nemali ako teplý Banán z Mafstory.30%(31.10.2011)
anderson
odpad!Áno do istej miery je toto naozaj obraz doby. Ale keď mi budú ako obraz doby núkať - prepytujem - pohľad na osratú riť - tak to ešte neznamená, že sa na ňu aj budem dobrovoľne dívať. Toto "veľdielo" na to aby aspoň ako tak reflektovalo súčasnosť, by muselo byť minimálne zábavné a nie trápne. Vo výsledku len ďalšia "konzerva" toho na akom je úroveň kinematografie na Slovensku hlbokom dne. (29.1.2010)(29.1.2010)
Makky
Stupidita vládne svetom (aj Blavou), ale len do takej miery, aká je skutočnosť. Pôsobilo to celkom reálne a to je treba vyzdvihnúť. Hoci boli polovičný obsah dialógov len vulgarizmy, nič nebolo neprirodzené. Kamera, herecké výkony, dialógy... atď. sú otrasné, no Bratislava nenudila a hlavne Batthyany vyložene bavil. Evidentne si rolu užíval. Prečo potom podpriemerné hodnotenie? Pretože inak je tento film sračka, bez akejkoľvek výpovednej hodnoty. Zbytočná záležitosť!(7.6.2011)
rastlinka
Na slovenské pomery je to "trošku" nereálne, to vidí snáď každý (mala som pocit, akoby miestami hovorili o Bronxe a nie o BA). Nič veľké som od filmu nečakala a ani sa mi nič pozoruhodné nedostalo, no totálny prepadák to určite nie je. Najsvetlejším bodom bola pre mňa jednoznačne Zuza Fialka, na ktorej som sa narehotala ako malá - čo slovo, to perla:)(17.10.2011)
spikey1
odpad!"Pro všechny kteří nám nevěřili že to dokážeme!" Zní vzkaz mladých tvůrců všem skeptikům, kteří nevěřili, že tento počin dotáhnou do Slovenských kin. Jde o to co tam dotáhli. Kdybych byl mladým klukem co má rád filmy a chce natočit něco o drsném sídlišti, asi bych šáhl po Tarantinovi, pokusil bych se ho vykrást. To se tu přesně děje, bohužel autoři nemají takovou zkušenost s psaním scénáře, budování atmosféry a výpovědi scény, kombinují a kombinují až překombinují co se dá. Nevím jestli se mám smát, i když musím přiznat, že než k smíchu nad vtipností filmu mi bylo do smíchu nad groteskní trapností s jakou mi byly jednotlivé příběhy a hraní herců servírováno.(8.6.2010)
boblig
Jednu hvězdu si film zaslouží za ten nechtěný humor. :-) Po umělecké stránce je hodnotnější "ta dojebaná" Kněžna Libuše, jak by řekli hrdinové filmu ...(31.3.2010)
tere.z
„Film, ktorý sa na nič nehrá.“ zní slogan. Tak můžu říct, že tento film si hraje na úplně všechno. Na drsnou výpověď z bratislavského sídliště, na přirozené herecké výkony, na realistickou kameru, na parádní hláškovitou zábavu a pořádný vhled do problematiky v jednom, na cool film. Nic z toho se bohužel nekoná. Za snahu a pár jakž takž vtipných scén jedna hvězdička.(3.4.2010)
marvan
Jednoznačně největší utrpení na letošním Febiofestu. Tvůrci se prý snažili udělat film pro mladé. Pubertálně namachrovaná póza, která se snaží udělat z lokálního buranství démonické tragično alà Bronx. Formálně to vypadá jako homevideo, prokládané klipově bezduchým obrazovým balastem v rytmu hiphopu. Oproti těmhle velmi slabým momentům bylo ale ve filmu i několik geniálních scének, především ty kde figuroval Mafián a jeho dilinkoidní žena. Být celý film v tomhle duchu, byla by to pětihvězdičková satira.(1.4.2010)
PanFilmov
no čo ja viem:((11.1.2011)