Reklama

Reklama

Podvodníci a milovníci

  • Itálie Culastrisce nobile veneziano (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Marcello Mastroianni se jako excentrický aristokrat spřátelí s flašinetářem. Pouliční muzikant pak přemluví jednu prostitutku, aby předstírala, že je šlechticovou fiktivní manželkou. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

790511 

všechny recenze uživatele

Sympatický a komický varhaník se seznámí s hudbu milujícím šlechticem. Zdá se, že si padli do noty, avšak rozpaky nastanou v momentě, kdy aristokrat představí svou manželku, která existuje jen v jeho představách. Varhaník na tuto hru přistoupí a začne se rozvíjet veselý, avšak trochu utahaný příběh. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, plný humoru a bizarní fantazie. Má pozoruhodný nádech ve svém básnickém obalu zobrazování, i když snad trochu trpí nesourodou dvojicí hlavních představitelů. Varhaníka Agostineho (trochu protivný Lino Toffolo) vrhá soukolí zlomyslného osudu do světa bizarních společenství Vicenzy. Vrcholem se stává Agostinovo setkání se svérázným markýzem Lucou Mariou (skvělý Marcello Mastroianni), jehož svět je ozvěnou starých zašlých časů vznešené aristokracie. Fenoménem je přítomnost přízraku dávno odešlé ženy markýze Luisy, kterou zastoupí na jeden večer smyslná prostitutka Nadia (šarmantní Claudia Mori). Původní plán se ale hroutí touhou Nadie po krásnějším životě, uchopí svou šanci pevně do svých rukou, přeměňuje vše ke svému obrazu. A z příjemné přítomnosti půvabné ženy se stává boj o odstranění hmotné ženy a znovunastolení vlády přízraku. Z dalších rolí: markýzova stará teta Luisa (Flora Carabella), upoutaná na kolečkové křeslo, doktor Vincenzo (Silvano Bernabei), pasák-poskok, a jeho všemocný šéf Sprint Boss (Adriano Celentano), brázdící nebezpečně okolní krajinu v rychle jedoucím autě. Pozoruhodné, zábavné, překvapivé. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Veselohra režiséra Flavia Mogheriniho se pohybuje prvoplánově v hraničním pásmu mezi rozmarem a psychickou poruchou. Humor, který vyzařuje, má i svou absurdní polohu. Za křečovitými gesty hraběcího (či markýzova ?) hostitele cítíme bolest a smutek. Psychiku, která se uzavírá, aby mohla přežít. Císařovy nové šaty, které i v tomto případě nevidí nikdo jiný než ten, kdo je sám nahý. Psychická porucha je tedy tak trochu - podobně jako rozmar - hlubokým smutkem raněné duše. Výkřikem sebezmarňujícího se lidství. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

70. léta byla v evropské kinematografii dobou hledání a experimentů, kdy vznikala řada zajímavých snímků, které by ve tvrdě tržním prostředí vlastně ani vzniknout neměly. Podvodníci a milovníci jsou felliniovsky laděný film se zvláštní poetikou, který by se hodil spíš na filmový festival než do filmové distribuce. Hlavním hrdinou je podivínský aristokrat výborně zahraný zkušeným Marcellem Mastroiannim. Trpí samotou, a tak si stvořil ideální partnerku, která neodmlouvá a nijak nezatěžuje jeho rozpočet. Jeho ideál se zhmotní, když si na své sídlo přivede hudebníka, který z vděčnosti přemluví prostitutku, aby na jeden večer zrealizovala šlechticovy představy a přání. Jenže nová paní hraběnka začne svoji roli brát vážně a z dobrého bydla se jí ani trochu nechce. Své přízemní představy dokáže prosazovat s nečekanou energií a oběma mužům záhy přerůstá přes hlavu... Celkový dojem: 75 %. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Film, který opravdu nemusíte vidět. Nesympatický prcek varhaník, který neumí hrát (tedy roli) se nakvartýruje do zámku psychotika markýze Lucy . Pak se děje pár rádoby komediálních scén, pádů atd. jako vždy v béčkových italských komediích. Pak se na scéně objeví jedna hezká primitivní šlapka a pak je konec. Námět sám o sobě není až tak hloupý ale herci, scénarista a režisér to totálně zkurvili. Dokonce i hudba je úplně blbá. Jen jsem si vzdychl a zavzpomínal na Pietra Germiho. Čest jeho památce. ()

Reklama

Reklama