Roger Greenberg se rozhodne na čas opustit New York a jede do Los Angeles, kde hlídá bratrův dům. Chce si tam odpočinout a srovnat si věci v hlavě. Mezitím potká dívku Florence, která dodá jeho životu zase náboj. (KooNY)
kleopatra
Roger Greenberg je ve svý bizarnosti úchvatná postava. Ano, i on je, ač línej jak veš, věčně ve vzpomínkách na rádobyzašlouslávu, partnerky, co si ho nepamatují, a kamarády, co nikdy neměl, pevně sám sebou. Dychtí po životě, ale jistotu vidí v "teď zrovna nic". Jak na první pohled působí zoufale, tak na druhý půvabně (stejně jako Ben), jak tuší, ale neví, jak se bojí, jak si dodává odvahu a zas jí odhazuje. Přese všechno ale dává nemocnému psovi pravidelně a prefikaně prášky a nezapomene, kde má koho vyzvednout. Moje sklenka s jednouzačas bublinkama (a podiv nad tou bídou = 51%?).(6.9.2010)
Houdini
Zlatý Medvěd - výběr(20.2.2010)
Rob Roy
(Tarantinova TOP 20 za 2010) -- Měl bych se podívat na Wall Street...(9.12.2011)
B!shop
Stiller si opet po case dokazuje, ze je kvalitni dramatickej herec, coz samozrejme neni a jelikoz vyfas postavu ztroskotance a kretena, ve vysledku furt jen blbe cumi a obcas zacne rvat. Proste zadny zabavny hovado, tohle je fakt cistokrevny drama. No a aby toho nebylo malo, mame tu druhou postavu, asi 25 letou holku, ktera se chova jak krava, v podani docela pekny Gerwig. No a z obcasnym spestrenim ze strany Ifanse se tu furt motaj, jednu chvily jsou na sebe mily, pak se zas hadaj, trapi se, film se silene vlece, absolutne nic se nedeje, chybi jakejkoliv pribeh i nejakej smysl toho vseho, clovek se pritom o postavach nic moc nedozvi a najednou je konec. Nebo teda konec, najednou je film useklej bez nejaky pointy nebo konce, proste neschopnej reziser, nicmene oproti jeho minuly sracce Svatba podle Margot je tohle solidni pokrok a ty 3* to da.(10.8.2010)
Shit
Nuda a Stiller šlápnul timhle filmem hodně vedlě. To, že umí solidně zahrát i charakterní roli, to už ukázal, tak nevim proč se cpal do tohohle dramatu, který nemá žádnej pořádnej cíl, žádnej pořádnej stěžejní příběh a komediální talent Stillera tu je využitej na 0%, v podstatě to nemá co říct příběhem a ani nic, čim by to dokázalo zabavit.(6.7.2010)
Hal_Moore
Existenciální drama, řešící otázky nezaměstnanosti a bezstarostného života bez práce. Greenberg rozhodně není novým Lesterem, na jeho obranu je však nutno podotknout, že se o to ani nesnaží, i když mnoho diváků tvrdí opak. Ben Stiller si s vážnou rolí poradil bez sebemenších potíží (stejně jako jeho kolegové v podobných rolích - Jim Carrey, Will Ferrell...), škoda že všechno tohle musím psát ke zhola průměrnému filmu, který krom vážného Stillera nenabídne vůbec nic. Ben se do své role ponořil překvapivě hluboko, shodil kvůli ní až nezdravé množství váhy, ale není mu to moc platné. Pokud by si měl člověk film pro něco pamatovat, tak právě pro Bena Stillera. Jenomže na Greenberga se vzpomínat nebude. Tentokrát americký nezávislý film šlápnul vedle.(13.12.2010)
Sobis87
Tenhle film nejspíše moc nepotěší fanoušky Bena Stillera – komika, neboť jeho komediální talent je zde využit velmi sporadicky. Greenberg je především dramatem točícím se kolem jedné psychicky nestabilní persóny, která má problémy jednat v souladu s běžnými společenskými předpoklady. Filmu chybí výraznější a ucelenější dějová linie a celé vyprávění prakticky funguje na principu nahodilosti a epizodičnosti. Jednotlivé epizodky pak stmeluje romantická dějová linie mezi titulním Greenbergem a zaměstnankyní jeho bratra, kterému se má starat o dům a o psa. Vedle precizního výkonu Bena Stillera (nejedná se o jeho první dramatickou roli) a Rhyse Ifanse mě na celém filmu zaujal poněkud agresivní přístup k filmovému střihu, kdy jsou jednotlivé scény ukončovány dříve, než by divák čekal, následkem čehož zůstávají některé akce nedořečené, avšak jejich výsledek pak bývá nepřímo objasněn prostřednictvím scény následující. Tomuto filmu není prakticky co vytknout, technicky je dobře zvládnutý, civilní herecké výkony v některých momentech doslova nadchnou, scénář je dobře vykonstruovaný, tematizuje všednost a oplývá dobrými dialogy, avšak díky velmi pomalému tempu a absenci sekundární dějové linie, která by vyplňovala hlušší místa, Greenberg míst sklouzává k nudě a v rámci indie tvorby vlastně nepřináší nic nového. Pokud bych se měl znovu podívat na nějaký film, ve kterém člen komediálního uskupení Frat Pack (Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Steve Carell, Vince Vaughn, Jack Black, Will Ferrell) koketuje s dramatickou tvorbou, napodruhé bych se raději vrátil ke snímku Dan in Real Life se Stevem Carell, který je přeci jen zábavnější.(22.7.2010)
bassator
Bohužel každý zná Bena Stillera jen z komedií a ve vážné roli si ho nedokáže vůbec představit. Byl to i můj případ... Myslím si, že svou roli zvládl velmi dobře i když zezačátku jsem se také úsměvům nevyvaroval... - 65%(23.8.2010)
Janek
Ne příliš divácká melancholie čtyřicátníka Greenberga. Stillerovi toto vystřízlivění velmi sedlo. Na tom Baumbachovi něco je. Škoda, že film s největší pravděpodobností vejde v zapomnění. 80%(12.7.2010)
moviesfan
Čekal jsem praštěnou komedii. Aby taky ne, když hlavní postavu zahrál Stiller. Greenberg je o něčem jiném. Není to dobré ani špatné, jen pouhý střed.(13.7.2010)
jhrasko
Florence says: HURT PEOPLE HURT PEOPLE. I say: modelový príklad, ako divákovi naservírovať dve frustrované a tým iritujúce postavy, pričom jedna sa životne môže nájsť, druhá je bez akejkoľvek šance. A spolu ? LEN na plátne. Hviezdičky za objav s krásnymi iniciálmi, GG.(5.4.2011)
MMR
Ben Stiller trochu jinak, tak jak ho neznám. Tedy nudně. Ne, že by mě to nebavilo, ale je to opravdu slabota. Vlastně ono mě to nebavilo. Tak nevím, co to tady plácám. Prostě to shrnu, nedívejte se na to!(11.12.2011)
st.ranger
Nehorázně nudný film téměř o ničem, bez nějakého vývoje nebo pointy. Ben Stiller se po mnoho komediálních rolí ujímá vážné, ve stylu Billa Murrayho nebo Jima Carreyho, ale zvolil si tu nejhorší a nejméně zajímavou roli.(26.10.2010)
Langy10
No nevim jak jinak hodnotit. Já většinou 2 hvězdy nedávám, ale tady prostě jinak nevim. Zdálo se mi to jako naprostá hovadina, kterou jsem nemohl pořád pochopit. Ty 2 hvězdy jsou spíš za konec (za těch posledních 15-20 minut) ...sice to bylo nic moc, ale dalo se to. Jinak co se týče Bena Stillera, tak mám moc rád filmy s nim i když je režíruje, ale tohle, to byla jeho katastrofa. Do role Rogera Greenberga se vůbec nehodil. V takovymhle filmu, které je zde označeno jako drama-komedie, to vůbec se tam prostě nehodil do žádný role. A hlavně mi to vůbec ani nepřišlo jako komedie, zasmál jsem se jen dvakrát a je to paradoxní, ale zasmál jsem se Benovi :D..... Ale jinak vůbec spíš psycho film ( Béčkovej) :((( ..Zklamal mě moc...(14.7.2010)
dezorz
Indie pristup a ambicie nejdu dokopy.(8.7.2010)
sochoking
" Môže bazén pretiecť ? Uži si dovolenku ! Fuck You ! " Krásne ! Greenbergova postava sa mi páčila veľmi , pretože nechcel robiť nič a nič ne - robenie ( teraz si dajte ukazováčik a palec do tvaru " o " a ľahko napriamte a oddeľte asi tak na centimeter od seba ) je takto blízko k osvieteniu . Ale je to taký divný filmík pre mňa , lebo Ben Stiller hral postavičku , ktorá sa mi páčila a môj obľúbenec Rhys Ifans hral týpka , ktorý sa mal akoby každú chvíľu pred ním posrať , alebo akoby prinajmenšom chodil po klincoch ! Som presvedčený , že veľa ľudˇom toto nesekne . Pre mňa to však bol určitým spôsobom taký mini balzám na dušu . Už len kôli Florence . Rozhodne taká malá bombička príjemná na daždˇom urevanú nedeľu na ostrovoch Spojeného Kráľovstva !(5.9.2010)
rowdys
V pohode stráviteľný arthouse plný awkward momentov - hoci nestabilnou postavou je tu Stiller v úlohe Greenberga, približne v polovici filmu nastavovanú atmosféru naruší neurotickým telefonátom jeho brat a to je prvý z momentov, keď sa začne medzi postavami prudko kymácať rovnováha - neurózou tu totiž trpia všetci. Baumbach vie navodiť posmutnelú dramedy atmosféru, no tuto sa mu nepodarilo vystihnúť myšlienku tak ako napríklad v Sépii a veľrybe, o čom svedčil aj koncepčne a sčasti i klimaxovo nečakane ustrihnutý koniec. Ten zachraňuje len naoko obyčajná dvojslovná posledná veta, v ktorej sa však skrýva tá nádej na katarziu mysle, po ktorej Greenberg celý čas pátral. S istou rezervou by som film prirovnal k Allenovej observation manhattanskej ére, no s úplne odlišným a riedkym humorom.(10.7.2010)
Krosmen
Komedii nečekejte v žádném případě, o drama tam nějaké pokusy jsou. Ve skutečnosti je to, ale film o člověku, který se snaží nic nedělat a i když by se tohle téma dalo zpracovat mnohem poutavěji, tohle zpracování je doslova a do písmene o ničem. Se Stillerem už jsem viděl leccos, ale tohle bylo suveréně to nejhorší. Jedna hvězda za z rámce filmu poněkud vybočující závěr, ale to je vše.(24.7.2010)
shantim
Film má sice i silné momenty, ale celkově jde o poměrně slabý snímek s tupě hrajícím Stillerem a pořád dokola se motajícím scénářem. 63% hvězdiček(13.4.2010)
mmmxzzz
.........a čas běží........(14.12.2010)