Reklama

Reklama

V jeskyni nedaleko trosek starověkého Babylonu skupina vojáků najatých šíleným vědcem Fibrianem najde starověkou nestvůru a zajme ji. Fibrian uchovává nestvůru v tajné laboratoři v ústavu pro duševně choré, kde na lidech testuje démonické drogy. Fosforově zelená tekutina, kterou získal z tohoto netvora, způsobuje to, že lidem zezelenají oči a mohou kohokoliv zaškrtit svou myslí. Policista a novinářka se ho snaží zastavit. Deborah je nadějná novinářka, která hledá skandální příběh a dostane anonymní tip. Alex je detektiv, který napříč radám kolegů a nařízení šéfa podezírá psychiatrickou léčebnu Edgewater, kde za záhadných okolností zemřel jeho otec, který tam jako detektiv před šestnácti lety vyšetřoval zmizení dívky. Deborah jede do Edgewater ústavu pro duševně choré, aby udělala rozhovor s ředitelem. Tam ji zdrogují a zajmou a nakonec se dozví pravdu – že ona sama je experiment tohoto šíleného doktora, že její rodiče jsou falešní a vzpomínky uměle vytvořené a že ona je ta dívka, která před lety zmizela. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Nepokoušej se Eatone točit cokoliv dalšího. Jinak tě dostane něco mnohem zákeřnějšího, než jen pouhá infekce. A už vůbec nechápu Henriksena a Treja, že vlezli do tak zoufalého projektu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno jednu * dávám za Henriksena a Treja. I kdyby se objevily v jakkékoliv sračce tak dám aspoň 1*, ta druhá letí za mojí natěšenost ale celkově je to strašná sračka na kterou se moc nedá koukat jediná lepší scéna byla když se objevilo monstrum, nebo spíše jeho drápy. Jinak je to nuda o kecání o ničem. Kde vzal režisér peníze na ty dva herce? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tatam jsou doby, kdy Lance Henriksen hrával v dobrých a i docela úspěšných filmech. Poslední dobou se jeho tvář objevuje v podobných paskvilech, kterými jeho pověst spíše trpí, nežli by získávala kredit. Je mi jasné, nějak se živit musí, ale tohle je už moc. Rád bych řekl, že patřil k hlavním oporám filmu, ale to bych lhal. Jeho výkon byl utrápený, nezáživný a hlavně bylo vidět, jak ho to ani moc nebavilo. On taky celý film za moc nestojí a ani ostatní kolegové se zrovna moc neukázali. Je ovšem pravdou, že samotný začátek se mi docela zamlouval. Příchod monstra na scénu vypadal slibně, ale to bylo tak jediné, čím u mě tento film zabodoval. Jakmile se totiž scénář posune dál, nastává doba zmaru a diváckého utrpení. Několikrát jsem si musel promnout oči, jestli vidím dobře. Nastal čas nudy, kdy dialogy jednotlivých postav připomínali spíše sledování jakési telenovely, která je ochucená o laciný humor. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně zpracovaný, natočený a odvyprávěný (více) sci-fi (méně) horrorově laděný thriller v duchu X-Files, který bych si tak v roce 1995 strašně rád i opakovaně půjčoval ve videopůjčovně. To je potěšující fakt. Ten nepotěšující je dost samospásný scénář, který si pomáhá různými náhodami a nepřekvapivými odhaleními jak může (přesto není úplně hloupej). Film taky trpí klasickým neduhem podobných kousků, rozjíždějící a naznačující příběh slibuje trošku impozantnější finále, které se však nekoná, což je v případě tohoto snímku trošku škoda. Ale celkově mě ten film potěšil. Henriksen po jisté době zase ve slušné roli (ve smyslu, že má čas i něco zahrát a docela se mu to i vede), Danny Trejo jen přicmrndává a hlavní hrdinka je docela obstojná (i když by mohla mít pár kilo navíc). Za vidění to rozhodně stojí. 2,5* ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkové šialenstvo, ktoré ani neviem koho sa snažilo zaujať. Síce stopáž trvala 87 minút, mal som pocit na dobré 2 a pol hodinky. Absolútny suterén + amatérska réžia a väčšina hercov. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žiadne B-čko, ale amatérske C-čko, do ktorého som omočil svoj zvedavý rypák iba pre účinkovanie Treja a Henriksena. Zvedavosť sa niekedy nevypláca, čo sa dalo vytušiť už pri úvodnej scénke, smrdiacej viac ako chudobným rozpočtom. Hoci som dal filmu hodinovú šancu, tá zostala trestuhodne nevyužitá a to nepomohli ani dva poldeci whisky z fľaše starostlivo ukrytej v mrazáku. Amatérske počiny nielen vedľajších postáv ... a vlastne, povedzme si otvorene, celého filmového štábu, nemožno nazvať inak ako „hrubá nekázeň“ a celý film (povedzme si tiež otvorene) nemožno nazvať inak ako „hovadina“. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Uplny vyplach ..... pokial je Egypt jasny a zdaleka identifikovatelny /pyramidy stacia samy o sebe/, mezopotamia je inde. Su tam len pieskove pahorkatiny porastene krikmi, urodne polia su len pri riekach ako je Eufrat a Tigris ... o jaskyniach nemoze byt ani reci, Mezpotamia je nizina. Filmarsky uplne mimo akejkolvek reality, herecke vykony su priserne : 0 % ()

Teardown odpad!

všechny recenze uživatele

Marně bych zde hledal alespoň malý náznak pozitiva, protože po celou dobu sledování se na mě valila jen lavina nesmyslnosti, tuposti a obří nudy, která prostě nebrala konce. Ani herecké obsazení nedokázalo zvednout úroveň a to mi přišlo jako celkem dobrá trefa. No i když je pravdou, že se Lance Henriksen poslední dobou objevuje jen v těch špatných nebo hodně špatných filmech. A Dany Trejo? Tak ten měl zůstat raději zahradníkem. Tohle šlo absolutně mimo mě. ()

Reklama

Reklama