Reklama

Reklama

Kavárnička dříve narozených

(pořad)
Komedie / Hudební / Talk-show / Publicistický
Československo, 1985, 57x50 min

Scénář:

Ondřej Suchý

Účinkují:

Ondřej Suchý (moderátor), Valerie Chmelová (moderátor), Zita Kabátová, Hana Vítová, Ljuba Hermanová, Raoul Schránil, Gustav Nezval, Jára Kohout, Vlasta Fabianová, Jiří Sovák, Lili Hodačová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ondřej Suchý a jeho hosté vzpomínají v ostravském studiu Československé, později České televize. Pro mnoho z hostů to byl po dlouhé době (či poprvé) návrat na televizní obrazovky. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Více než 60% těchto "zasloužilých umělců" káplo božskou a tak nezbývá nic jiného, než se nostalgicky se slzou v oku(nebo s trnem v oku??) zahledět do dáli a tupě se usmívat na tehdejší průměrně plodnou a rozhodně lepší tvorbou než je ta dnešní - zamávat jí a teď budeme zase dále horší než podprůměr postproduktivity filmu. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Kavárnička dříve narozených, některé díly ještě s podtitulem Dlouho jsme se neviděli, vyprodukovala ve své desetileté historii přes padesát dílů, několik vánočních speciálů, jeden silvestrovský (1989 - Andulky jsou hezké holky) a dva bilanční díly Částečná bilance I a II. (1993). O tom jak složité bylo v 80. letech dostat do vysílání nějakou hvězdu 30. let svědčí vzpomínka O. Suchého, kterak natočil, nenatočil, aby později opět natočil díl se Zitou Kabátovou. http://www.pozitivni-noviny.cz/cz/clanek-2010040053 ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám ke stáří úctu, tím spíše pokud jde o zavzpomínání na lidi, kteří skutečně vládli svým řemeslem a zároveň vládli svému řemeslu, tak skutečně oceňuji dobrý úmysl, jakož i upřímnou vřelost moderujících ke svým letitým hostům. Jakýkoliv ovšem hudební či dramatický kolorit posezeníček se mi zdá být tristně dementní. 40% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tento typ pořadu velmi závisí na pozvaných hostech. Pokud je host nudný, celý pořad vyzní nudně. Viděn vánoční díl z roku 1993 se Štěpánkou Haničincovou, Janem Přeučilem a Františkem Kožíkem. A tady je jasný příklad "zábavnosti" pořadu - zatímco Přeučil svým vyprávěním baví a zaujme, František Kožík nudí k smrti. Víceletý pořad, jehož hosté už většinou nejsou mezi námi. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takové smutné retro, pořad, ve kterém je možné sice tu a tam najít pozdní setkání se skutečně zajímavými lidmi, ale často jsou i ty největší hvězdy jen posazeny do té absurdní televizní kavárny a tlachá se (v lepším případě) o nesmyslech. Škoda času, ono mravenčí hledání čehosi zajímavého patří jen k dobrému tónu mezi fanoušky kultury 1. republiky, ostatním tenhle pořad nemá co nabídnout. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Do roku 1991 se Kavárnička dříve narozených natáčela ve vinárně Permoník na Černé louce (poslední díl se tam natáčel 13. až 15. 10. 1991). Kavárnička se následně přemístila do Ostravského televizního studia, protože finanční požadavky soukromého majitele za několikadenní pronájem byly tak veliké, že je ostravská televize nemohla plnit. (mtnz)

Reklama

Reklama