Reklama

Reklama

Včera, dnes a zítra

  • Itálie Ieri, oggi, domani (více)
Trailer

Obsahy(1)

Živočišná Neapolitánka, která se věčnými těhotenstvími brání vězení, bohatá panička z Milána, nahrazující lásku pouhým bezcitným flirtem, či lepší římská prostitutka, do níž se zamiluje mladý seminarista, každá úplně jiná a přesto všechny stejně ženské a okouzlující. Nezapomenutelná Sophie Lorenová v rolích tří naprosto odlišných žen doslova zaplňuje filmové plátno svým neodolatelným ženstvím, jemuž v roli jejích mužských partnerů se stejnou chutí přihrává neodolatelný Marcello Mastroianni. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, Sophia Loren je prostě živel a italský temperament z ní přímo sálá na míle daleko. Nejvíce se mi líbila v prvním příběhu, kde hrála trhovkyni prodávající pašované cigarety. Druhý příběh byl celkem o ničem. Třetí byl lepší než ten druhý. Tady hrála římskou prostitutku, kvůli které mladičký student kněžského semináře málem nedokončil studia. Vůbec se mu nedivím. Ale abych nepěla jen samou chválu na Sophii Loren, i když ta si ji samozřejmě zaslouží, tak musím zmínit i jejího kolegu Marcella Mastroianniho, ten se totiž moc pěkně předvedl a měl na příbězích taky lví podíl. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdila má dávná domněnka, že Sophia Loren patří k nejpřeceňovanějším evropským herečkám. Máchání rukama, chrlení slov s rotací kulometu a dělání velkých očí z nikoho ještě umělce neučinil. Naproti tomu Marcello Mastroianni je v každé své roli excelentní. První povídka za tři hvězdičky, druhá za tři a půl a třetí za čtyři a půl, tak nějak se mi chce celkově dát čtyři za výborný sociální průřez společností. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

První povídka je typickým příkladem italského manželství – žena hádavá a dominantní, muž je jen aby dělal děti, dokud nepadne. Když se ale žena dostane do problémů, dokáže se postarat o rodinu. Sophia Loren v roli sexy venkovanky s kupou dětí, které její postavu krásně tvarovali, Mastroianni v roli ušlápnutého a slabého, ale o to víc milujícího manžela. Druhá povídka je o chladnokrevné nevěrné ženě, která se svým milencem vyrazí na výlet a velmi rychle se ho zase zbaví. Tato druhá povídka není moc záživná. Třetí povídka už je zase plná života a energie, tentokrát především Mastroianni je plný chuti a temperamentu, když projevuje svou náklonnost své staré známé lehké děvě, kterou má opravdu rád. Shoda různých okolností pak vede k tomu, že se k tomu, po čem tolik touží, nedopracuje. Celkově především první a třetí povídka drží hezky spolu, prostřední je spíše ztráta času. Hudba: Armando Trovajoli ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Excelentní, vtipné, svižné, maximálně italské. Tři různé, odlišné příběhy a všechny skvěle zahrány a zpracovány. Výborný, přirozený scénář a dialogy dodávají snímku ten správný italský šmrnc. Vše doprovází živá a podmanivá hudba. Nejvíce se mi zalíbil poslední příběh, u něhož jsem se také nejvíce nasmála. Sophia Loren a Marcello Mastroianni k sobě dokonale padnou a Vy tak můžete s úžasem, okouzlením, a úsměvem na tváři sledovat jejich herecké kreace. O přednostech (ne těch hereckých:) Sophie Loren snad ani netřeba mluvit, těch by si všiml snad i slepý. Její krása a ženskost "zahřívá" snímek na maximální teplotu. Ještě bych ráda zmínila dokonalý a povedený český dabing, nejvíce však Vladimíra Brabce, který hovořil naprosto fenomenálně, a vtipné situace a dialogy tak díky jeho jedinečnému hlasu dostávaly ještě více úsměvnější nádech. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lorenová neuvěřitelná a její pestrý herecký rozsah bere dech. Mastroianni jako přicmrndávač v pohodě, ale třikrát ten samej ňouma za srdce prostě nevezme.  Včera typický italská ukřičená tak trochu fraška, ale upřímná a se srdcem na dlani. Chudá krásná ženská, ale své cti se nevzdá a lásku ke svému muži není schopná zradit. Milé. Dnes přichází šlehnutí v podobě bohaté mrchy z Milána, která v sobě skrývá pouze prázdnotu. Zde z Lorenové až mrazilo, zejména díky tomu kontrastu.   Takové ženy jsou ale báječné v posteli, ovšem jen tam, a to je třeba mít na paměti a nechovat se jako další Mastroianniho trouba.  Zítra pak byla nejen díky striptýzu Lorenová asi nejpřitažlivější.   Krásná děvka s lidskou tváří a city, to je pro jejich zákazníky přitažlivý mýtus. Ale co já vím, že. V silně katolické Itálii pak nemůže překvapit ani vírou naplněný vedlejší motiv, naštěstí bez příchutí moralizování. Lorenová za pět, Mastroianni za tři. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • V rámci prípravy na rolu Mary absolvovala Sophia Loren hodiny striptízu u Jacquesa Rueta - choreografa zo slávneho kabaretu "Crazy Horse Saloon" v Paríži. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Neapol, Miláno a Ercolano. (dyfur)
  • Držadlo Umbertova kufříku se láme, když se mu ho Augusto snaží sebrat. V dalším záběru je držadlo opět celé. (džanik)

Reklama

Reklama