Daleko do Nashvillu (TV film)

Dobrodružný / Krátkometrážní / Mysteriózní

Česko, 2008, 34 min

Tomáš Bařina

• igi B.

Svatá prostoto... Hradlo hráblo... Ono je to celé asi takové, jako ti klucí pražský, co jim ani nepřijde, že ten snový hobousák na cestě do teho Nešvílu by mohl - aby to mělo teda aspoň trochu nějakou pointu - třeba mluvit engliš, že... :-( . . . Tak tohle je prosím pořad, který zařadí >veřejnosrajdní< televize do nejlepšího nedělního vysílacího času... Nevysílají hoši janečkovský, vysírají... Jedna hvězdička tedy za ten všechnu předchozí bídu trochu napravující závěr a alespoň technicky řemeslnou zdatnost autorů... - - - - - (Poprvé viděno 22.3.2009 na ČT1, komentář zde jako první - 22.3.2009)(22.3.2009)

Velmi zajímavý, lehce hororově laděný příběh s koncem, o kterém budete možná ještě nějakou chvíli přemýšlet a dumat. Snad jediným drobným zádrhelem tohoto filmu pro mne byly poněkud chabé herecké výkony dvou hlavních představitelů. Velkým kladem je postava tuláka v podání pana Schmitzera, který do své role dokonale zapadl. Rozhodla jsem se tedy hodnotit takto, a bylo by to i čistým svědomím nebýt hereckých kvalit mladých a nezkušených herců.(23.3.2009)

TV/// Obsazení 4/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +režie, mimořádně dramatická a hustá atmosféra, pointa, zpracování -zatraceně proč to nějak více neuzavřeli a nechali otevřený konec, mohlo být klidně i delší/// Smekám klobouk a odhazuji v dáli. Námět tak silný, že by si zasloužil roztáhnout na celovečerní film. Pod názvem je sice uvedeno "dobrodružný" což zdánlivě souhlasí ale dle mého to je regulerní horor, který nemá daleko k westernu, případně poskytne prvky fantasy. Zaleží na tom co si po zhlédnutí tohoto kousku představíte. Zda-li tomu uvěříte. Já jsem se nechal strhnout a proto je škoda, že jsem neviděl víc./// Celkem 76%///(22.3.2009)

Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, ale pak mě to začalo nevídaně bavit. Tenhle tajuplný vlak je dobře napsaný (dvě a půl postavy jsou pro Eugena Lišku zřejmě lepší počet) a bravurně natočený. Tomáš Bařina mě mile překvapil a doufám, že ne naposledy.(22.3.2009)

Další zfilmovaná povídka Eugena Lišky. Herecky výborný klukovský tandem (Ivan Říha a Jakub Štěpán) doplňuje spolucestující Jiří Schmitzer. Symbol cesty předložen zajímavou formou.(22.3.2009)

No tak to já jsem jednou v Hradci naskočil místo na osobák do Pardubic do mezinárodního expresu směr Polsko. V šíleným spěchu, kdy má člověk v jedný tlapě pár halířů vrácených od pokladní, v druhý tubus s nepovedenejma výkresama, na zádech těžkej bágl, v zubech studentskou průkazku a jízdenku někde za uchem nebo v nose, tak to se fakt lehko stane omyl. Navíc, když je nástupiště rozdělený na sever a jih a vlak (ten typ jak lokomotiva vypadá stejně jak vagón) stojí nerozhodně tak na půl...čert se v tom vyznej.(23.3.2009)

Mladý Tomáš Bařina vstoupil do žánru, který jsem už dlouhá léta v české kinematografii považoval za mrtvý (trapný Maharal nepočítám). A navíc se třicetiminutový filmeček Bařinovi nerozpadl na sled scének, jako tomu bylo u Bobulí. Tomáš Bařina u mě filmařsky povyrostl a teprve teď ho mohu označit za nadějný režisérský talent. Navíc zde prokázal režisérský čich na herce. Výborný Jiří Schmitzer, stejně tak oba představitelé hlavních chlapeckých rolí. Že by se v původní tvorbě ČT začalo blýskat na lepší časy?(24.3.2009)

• Katarine

Tohle šlo trochu mimo mě. Skoro nic mě na tom nezaujalo, snad jen některé scény, které ač byly naprosto nesmyslné, tak celkem vyděsily.(23.3.2009)

Bijte mě, kopejte do mě, ale nikdy mě nepřesvědčíte říct o tomto "dílu" něco negativního. :) 9/10(22.11.2010)

Příjemně napínavý a režisérsky zvládnutý snímek, který však měl trochu více rozvinout svůj nápad a ani po herecké stránce (dvě hlavní postavy) zrovna neexceloval, ale na televizní snímek po technické stránce rozhodně nadprůměr.(22.3.2009)

Zajímavá studie strachu a nebezpečí ve věrohodném podání dvou kluků za vydatné pomoci pana Schmitzera. Bavilo mne se za to koukat a vůbec jsem netušila, jak to dopadne.... Fakt hezké a napínavé!(23.3.2009)

Tento snímek měl premiéru 22.března 2009. Přesto všechno jsem se o jeho existenci dozvěděl až teprve nedávno a to čirou náhodou. Zaujal mě především samotný námět, který se v českých vodách jen tak nevidí. Jeho zpracování sice místy pokulhává, ale i tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou. Především poněkud vlažnější začátek je asi jeho největší slabinou, kterou nepomohlo pozvednout ani několik trefných hlášek. Naštěstí se vše brzy obrátilo k lepšímu a já si mohl začít tuhle půlhodinovou zábavu konečně užívat.(4.5.2011)

• sator

Na úrovni lepšího studentského filmu(2.4.2012)

Hodně dobrej film.. napínavej, herci byli fajn.. a hlavně to nebylo moc dlouhý :)(22.3.2009)

Dobrá atmosféra i hra se světlem. Na krátkometrážní TV film velice nadprůměrná věcička 3,5/5(22.3.2009)

• sona123

Proč to pojetí ála seriál 24 hodin? Klasika, jakých je na čt víc než 12 do tuctu.(27.6.2010)

Na nějaké delší hodnocení to není.Suor jako vždy Jirka Schmitzer,je vidět že má talent od pánaboha který samozřejmě zdědil od otce!!!(26.3.2009)

30minutový dobrodružný film. Je to vůbec možné?...očividně ano, protože tohle se dle mého názoru opravdu povedlo. Atmosféra filmu je díky kameře a režii opravdu vynikající, také herci odvádějí dobrou práci. Jen ten závěrečný záběr z ptačí perspektivy na loď plující po "moři" je trochu navíc. Jinak velmi příjemné překvapení.(23.3.2009)

Jednoduše bravurní, akorát stopáž, dobrý scénář, vynikající kamera. Jen ti herci mě zrovna neoslnili.(24.3.2009)

Je načase přečíst si 'Cestu' od Jacka Londona.(23.3.2009)