Reklama

Reklama

Ztracena v pustině

  • USA And Soon the Darkness (více)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní / Horor
USA / Argentina / Francie, 2010, 91 min

Čerstvé dvacátnice Ellie a Stephanie se odpojí od svého cyklistického družstva, aby si projely Argentinu na vlastní pěst - Ellie prahne po úchvatných přírodních scenériích, dobrodružství a zábavě, kdežto Stephanie hodlá uzavřít jednu neúspěšnou kapitolu ve svém romantickém životě. V malém městečku Alemana na ně číhá mnoho nástrah, čehož si však Ellie pohlcená flirtováním s místním pobudou Chuchem ani nevšimne. Dalšího dne zmeškají dívky autobus zpátky do civilizace - a po hádce se rozhodnou jít si každá po svém. Hned nato však Ellie zmizí - a Stephanie ji musí najít, než se setmí a naplní se její nejhorší obavy... (Canal+ Action)

(více)

Recenze (150)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vidieť to v kine, som otrávený. Ako DVDčkové béčko prijateľná výplň večera, ak teda máte radi zeleň, juhoamerickú divočinu a dáte si to na plátne. Rejža nezvláda logiku chovania postáv, a napríklad v scéne schovávania sa za stĺpy ani triviálne zákonistosti perspektívy obrazu a strihu. A Karl Urban je tu doslova päsťou na oko. Tak príšerne obsadenú a toporne zahranú rolu som nevidel niekoľko rokov dozadu. Našťastie, Odette a Amber, ktoré sú nielen pekné, ale prekvapivo aj hrajú, to celé tak nejak zachraňujú. Lepšie 2*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si dvě americké pipiny vyjedou na kolech do zapadlé argentinské prdele, navštíví večer místní hornický bar a nezapomenou si v hotelu kozy, jednoznačně si říkají o vstupní pohovor do nějakého útulného paraguayského bordelu. Když si jich místní lovec talentů opravdu všimne a zcela bezskrupulózně jim nabídne nějaký ten job, tedy vlastně blowjob, nepochopitelně zarytě své kariérní uplatnění na latinskoamerickém trhu práce odmítají! Neoriginální, nelogické, ale na to, že tam hrají čtyři herci a partička lokálních cigošů, docela zábavné! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S hororem tento film mnoho společného nemá. Při sledování jsem nepociťoval výraznější potřebu jej vypnout, což je náhodou ještě docela pozitivní ohodnocení. Dvě moc pěkný holky cestujou kolmo po Argentině, jedna z nich je unesená, ta druhá ji začne hledat, do toho se nachomýtnou další tři postavy, pak tam probíhá taková podivná interakce a je konec. To, jak na sebe těchto pár postav neustále někde náhodně naráží (popřípadě se míjí), je celkem sranda, byť nechtěná (v tomto ohledu je jednozančným vrcholem snímku patnáctiminutové pobíhání po jakémsi opuštěném rozbořeném "velkoměstě"). Zoufalost, ale upřímně řečeno - nenudil jsem se. Každopádně nedoporučuju. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jennifer Derwingson, Marcos Efron .. Dobrý (ehm) dojem uchovávají pouze vzpomínky na dvě sličné dívčiny (bez nich prakticky absolutně nezajímavé) a slušné exteriéry Argentinského venkova. Jinak žánrově pouze "dobrodružný cestopis" říznutý podprůměrnou thrillerovou zápletkou. Nic urážlivého, ale ani pamětihodného či jinak obhajitelného. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám velké plus za překrásné barvy. 720p BRRip XviD AC3-FLAWL3SS se opravdu povedl. Co se týče obsahu, film se dost táhne. Typický příběh. Dvě holky jedou do neznámé země, na neznámé místo. Jedna je unesena a druhá ji hledá. Už na začátku si říkáte, dobře jim tak. Chovají se totiž jako laciné kurvy. Celá vesnice samozřejmě nic neví a nikdo nepomůže. Opět si říkáte, dobře jim tak, taky bych je poslal do prdele. Ke konci je asi 15 minutová akce. Více než 40% si film nezaslouží. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Strata času. Prvú hodinu sa dokopy nič nedeje a v závere sa dočkáme len zopár naháňačiek. Čo je však najhoršie: Málo brutality, málo krvi, málo vrážd. Kamera bola celkom slušná, ale napriek tomu nevidím jediný dôvod, prečo to niekomu odporúčať - po obsahovej stránke neuveriteľne zúfalé. Navyše som mal pocit, že som už niečo podobné niekde videl, trochu mi to pripomína kombináciu krvavého Turistas (prostredím) a dosť nepodareného Shuttle (námetom). Jeden bodík ešte pridám za tú peknú brunetku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Béčko, ale fajn. Neviem mu dať menej ako 3*, hoci by si to zaslúžilo. Dosť tomu pomáha vcelku sympatické ústredné dievčenské duo (Amber Heard to aj produkovala) a vcelku zaujímavá „exotická“ argentínska atmosféra. Naopak, značne tomu ubližuje zvyšok kastingu, ktorý je dosť hranatý, čudný a nepríjemný a predvídateľný scenár plný divných momentov a nelogického chovania jednotlivých postáv. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slušná atmosféra a netradiční pojetí ošuntělého žánru se posléze vytrácí a přechází do klasického hloupého klišé. To zamrzí... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vztah je pro tebe, když znáš jeho příjmení." Tak se nám dvě americké slepice vydaly hledat zábavu do argentinské divočiny a jelikož přitom skvěle vypadaly, tak si každá svou hvězdu zaslouží. Jestli tu zábavu našly, tak jim to přeju, protože já jsem to trošku odzíval ve společnosti, která není příliš tolerantní k ruce v trenýrkách během sledování filmu. Takže za mne to byla zábava jak na pohřbu, příroda okoukaná jak migrant v Malmö a děj šokující jako syreček v Olomouci. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další remake, jehož originál jsem neviděl. ASTD funguje z větší části stopáže jako poměrně pěkně natočený průvodce po Argentině. Dvě sličné cyklistky, kouzelná Odette Yustman, která chudák vyfasovala roli pěkné trumpety a zodpovědná kráska Amber Heard, která si zase všechno odedře, tu bloumají přírodou a užívají si než se samozřejmě "něco" stane. Vlastně jde o thrillerovou rutinu, která je zajímavá jen díky zmiňovaným fešandám. Pak je tu strašně blbě obsazený (a blonďatý!) Karl Urban, pár zvrácených zvratů a nelogických situací, které vyustí... do nikam. Tenhle film se dá doporučit vážně jenom velkým milovníkům přírody nebo fanouškovi jedné, nebo ještě lépe obou slečen v hlavní roli. ()

castor 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných snímků jsem hodně tolerantní a shovívavý. Základní linie samozřejmě postrádá logiku (denně to slýcháváme z médií, jak se všude unáší mladé roštěnky, nicméně dvě přesně takové – jedna z nich navíc vyzývavá, nezodpovědná a tím pádem nesnesitelná fešanda – si to vyrazí jen tak na výlet do argentinské pustiny), nicméně zbytek alespoň během prvních desítek minut docela ujde. Na slečny se pěkně dívá, na okolní krajinu jakbysmet, tu a tam se dokonce dá mluvit o atmosféře. Další kroky už se ale ubírají dost naivním a primitivním směrem, a to je minimálně škoda. Právě kvůli naivitě a nevěrohodným zvratům je výsledek prchavý, jak bublinky v sodovce. Tvůrci si holt mysleli, že nalákat na obrázky v plavkách odpočívajících Amber Heard a Odette Yustman bude stačit. A ono – docela to stačí. Protože na ději to postavit nešlo.. ten zřejmě vznikal cestou štábu na argentinský venkov!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kým sa Odette Yustman predvádza v miestnej krčme a slní pri jazierku je sa na čo pozerať, ale potom nasleduje pátranie (námatkové blúdenie kade tade) po zmiznutej kamarátke, ktoré ja absolútne o ničom ako inak celý film vrátane tuctového najnezaujímavejšieho rozuzlenia aké v najhoršom prípade asi musí očakávať každý. Oproti tomuto má napríklad TURISTAS úplná premakaný scenár. Karl Urban proste opäť stúpil vedľa a fakt nechápem prečo sa tomuto filmu vôbec upísal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne, žádnej strhující zázrak to vážně není. Ale. Mrkněte se, kdo tam hraje. Pak na galerii. A klidně si to pusťte taky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Paradoxně je první polovina, kdy se dvě holky toulají Argentinou daleko zajímavější než druhá, která měla být hororová, jenže rozhodně nebyla. Amber Heard je pouze pěkná, nikoliv herečka. 30% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M GOING TO EL PEEPEE!" ----------- Dve ultra sexy slečny (vlastne iba Odettka), ktoré, prirodzene, nemali veľa rozumu, sa rozhodli samé vybrať do najzapadlejšej rite Južnej Ameriky blízko paraguajských hraníc. Chcel som ešte dopísať, že vyzývavo oblečené, no keď som sa tak zamyslel, v zásade neboli, hoci je pravda, že s ich mega dlhými nohami by aj v kabáte vyzerali vyzývavo. Veď čo by sa mohlo na takomto tripe pokaziť, všakže? Keď niekto bude chcieť povedať, že je to len film, námatkovo v rýchlosti spomeniem na tých dvoch expertov (manžel/ka), čo chceli ukázať, že svet je krásne a bezpečné miesto, tak sa rozhodli precestovať na bicykli Blízky a Ďaleký východ, začali v Turecku a rovno tam aj skapali, alebo tie tri Európanky, čo chceli urobiť podobnú vec, len na severe Afriky, začali trip v Maroku a div sa mi svete, tam aj skončili, s odrezanými hlavami x) Hviezdu za Odette a jej nohy, keďže odpad za stupiditu dať nemôžem, nakoľko film to tak chcel. Verbalitov koment top. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Plakát mi hodně připomenul "Dokonalý únik", začátek filmu zase sliboval něco jako "Brazilský masakr" v argentinském podání. Prostě jsem se na film těšil. Ten se taky docela dobře rozjel, pěkná příroda, hodně pěkná děvčata, podivní domorodci. První polovina byla slušná, sice se to docela vleklo, ale bylo na co koukat. Pak ale začaly konfrontace mezi dívkami, domorodým frajerem, domorodým policistou a zlým/hodným Američanem a všechno to šlo hodně rychle do kytek. Nad některými scénami zůstaval rozum stát, taková debilita se zas tak často nevidí. Prostě druhá polovina filmu úplně zazdila slušně se rozjíždějící film. Když navíc vezmu v úvahu, že film je pouhým remakem, což jsem ani před zhlédnutím nevěděl, tak nad 2* jít rozhodně nemůžu. Ale "ségra" Megan Fox je jedna z nejhezčích hereček, co znám. 45% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předem obsah a z DVD coveru (ano postupně dokoukávám zásoby z minulých dekád) jsem usoudil, že to bude další ze survival filmečků. Takový ten film o někom, kdo se ztratil v džungli a zatímco postupuje dle všeobecné známosti podél toku nějaké řeky, je bez milosti mordován moskyty, pijavicemi, záněty z drobných ranek a vyčerpáním. Tak kdepak! Tenhle film je o dvou mladých amerických blbkách. Něco jako byly ty naše slavné výletnice za pravým islámským pakistánským dobrodrůžem Hanča a Tonča. A protože Ellie a Stephanie jsou Američanky, chovají se všude jako by jim to tam patřilo. Jenže zastrčená putika kdesi u prašné cesty v divočině rozlehlé Argentiny není taneční klub kdesi na Manhattanu. Obzvláště v destinaci, kde je o bílé kočičky velký zájem na trhu s bílým masem a kde poptávka výrazně převyšuje nabídku. Ačkoliv jsem od filmu moc nečekal, docela mne to bavilo. O žádném překvapení nemůže být v podstatě řeč, i flastenec požadující po současné vládě na Letné dymysy odhalí o co jde prakticky ihned (no i když, ten možná až na konci u titulků). Na mlaďounkou Odette a a Amber se docela dobře koukalo a zajímavé byly i filmové lokace. Nejen ta úžasná panoramata hor s vrcholky v oblacích, ale i to vyhořelé městečko bylo velice zajímavé. Být mnou, udělám konec drsnější, ale to by asi americký divák nerozdýchal. Škoda. Dávám tedy za 3 fotečky z mobilu. * * * ()

Reklama

Reklama