Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Většina filmů, zabývajících se dopady ekonomické krize, se až doposud soustředila na oběti z řad prostého lidu, ovšem tato podívaná na mě zapůsobila poměrně originálním dojmem, neboť zde se tvůrci zaměřili na oběti z řad manažerských pozic, což je sice na jednu stranu sice osvěžující a nevšední fakt, na druhou stranu je nicméně prostě pravdou, že divácky silnější zůstanou tak jako tak spíš příběhy lidí, kteří přišli o celé jmění, o střechu nad hlavou, nebo prostě téměř o všechno, než příběhy kravaťáků, kteří si víc než polovinu filmu rvou vlasy kvůli tomu, že přišli o členství v golfovém klubu. Ano, byli sice zvyklí na nadprůměrný styl života, ale spáchat sebevraždu, že mi nabízejí práci za 90 tisíc dolarů ročně, ale já chci 100, protože by mi musela začít stará doma vařit a prát, to emočně zkrátka nemůže fungovat, ačkoliv se zde o to tvůrci snažili sebevíc. Když by se ovšem od tohoto pohledu dokázal divák odprostit, myslím, že se pak nejedná o vůbec špatnou podívanou. Sice je to celé předvídatelné, bez atmosféry, napětí, či nějakých zásadnějších zvratů, ale ony příběhy jednotlivých manažérů nejsou vůbec nudné, hluchých míst se zde vyskytuje také minimum, obsazení je pak zatraceně výrazné a celý film hodně oživuje, takže nakonec ve výsledku nejde o zas až tak nevýrazný snímek, jen musím opakovat, jen málokterý divák se nevyhne jemně absurdnímu pohledu na „běžné“ starosti krachujících manažérů, ale možná se i pletu, každopádně o zbytečný film se jistě nejedná. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako sa z riaditeľa s ročným príjmom 150 000 $ stavebný robotník stal... Bolo pre mňa príliš ťažké súcitiť s Affleckom, ktorý sa po strate zamestnania, chudáčik, musí vzdať golfového klubu alebo svojho Porsche. Ale aby si za tie roky nenašetril aspoň na to, aby mohol pár mesiacov splácať hypotéku, tak to už je umenie. Vyznie to ako typická hollywoodska rozprávka, zvlášť pre tunajších divákov, ktorí zarobia 300 - 400 € mesačne a musia z toho zvládať aj hypotéku. Affleck to mal vyriešiť ako Spacey v American Beauty, k okienku do MacDonalda by ho vzali. :-) Ale Chris Cooper bol dobrý. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pro diváka by nebylo moc zajímavé dívat se na film, kde zásluhou nedávné hospodářské krize přijde o práci montér v automobilce, dělník ve fabrice a prodavač v obchodě. A přesně to je důvod, proč ta krize vznikla. Protože si myslíme, že chytráci (manažeři) točí koly ekonomiky. Protože si myslíme, že oni jsou elita. Ano, bez vrcholných manažerů by to pravděpodobně nešlo a pokud jsou špičkoví, prosím. Mám k nim obdiv. Ale my, co jsme pouhými zaměstnanci (ne ale zase hloupými zaměstnanci), víme, jaké schopnosti někteří manažeři mají. Například v mém oboru - vězeňství - se za vrcholné manažery považují ti, kteří vymyslí co nejvíce lejster, různých pokynů a nařízení. No a hodně takových manažerů způsobilo finanční krizi (mimo jiné) a my teď slintáme u televize nad jejich osudy. Ve filmu bylo trochu přitažené za vlasy, když vrcholný manažer firmy s platem 160 000 USD je na dlažbě a propadá se na samé dno. Ano, nakonec našel sílu a způsob, jak se s tím vyrovnat. Ale ať mi nikdo neříká, že neměl pořádně našetřeno. Jo, a jestli měl na leasing sportovní auto, to už je jeho problém spočítat si, zda na splátky bude mít či nikoliv. Jinak od celkem hvězdného obsazení jsem si sliboval trochu víc. Ale film k zahození určitě není. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V podobných filmoch sme zväčša svedkami ako sa špičkoví manažéri derú na výslnie, užívajú si ho plným priehrštím a sem-tam sa dostaví nejaké morálne ponaučenie. Tento film je výnimočný tým, že sledujeme troch "kravaťákov", ktorí postupne strácajú prácu a musia sa vyrovnať s nepoznanou situáciou. Každý to robí po svojom, jedno je isté, že nová cesta je tŕnistejšia než si mysleli. Film nemá vyložene záporné postavy, ide skôr o vykreslenie straty práce a následné vysporiadanie sa aj u vrchlového manažmentu. A že to scenárista a režisér v jednej osobe John Wells zvládol už len tým, že nikoho nesúdi ani mu nepritakáva, len servíruje divákovi osudy doposiaľ nedotknutých, je viac ako isté. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nápad a zápletka je tak na tři a půl hvězdy, provedení tak na jednu. Rozhodně se shodnu s mnoha uživateli, že se nechci vcítit do role zkrachovalého vedoucího divize jehož životní prohra znamená prodat porše, x-box a nechodit na golf. Myslím, že kdyby se tvůrci zaměřili spíše na lidi úplně vespod řetězce, mohli vyprávět mnohem dramatičtější příběh a variabilita by byla větší. Zaměření na pohlaváry mě osobně nesedí, přestože zahráno to bylo slušně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama