Reklama

Reklama

V Rusku existuje park, kde slibují ohromný zážitek z paintballu. My sledujeme skupinu neznámých lidí, ze které byl utvořen tým zelených. Jejich úkolem je během 24 hodin najít všech 6 vlajek a kufrů, ve kterých najdou předměty, které by se jim mohly hodit. Jde o velmi nesourodou skupinu a první velká zkouška je hned u první vlajky, kde na ně zaútočí protivníci. Jedna z žen i tak dokázala najít kufřík a v něm byla neprůstřelná vesta. Nejprve nikdo moc nechápal, k čemu jim bude, ale brzy byl zastřelen jeden z členů skupiny. Skupina se tedy dala na útěk, přesto jeden po druhém umírali. Skupina se setkala s členy týmu oranžových a brzy jim bylo jasné, že je nezabíjejí oni. I tak ale oranžové zabili. Jedna ze zelených si navíc všimla kamer po celém lese, takže jí došlo, že někdo ten masakr pozoruje. Když už zbyli jen poslední čtyři hráči, rozdělili se do dvojic, aby našli poslední dvě vlajky. Jeden tým byl zlikvidován velmi brzy. Během jejich vraždění nám je odhaleno, že jde o hru o přežití. Za pozorování těch vražd platí diváci velké peníze, tudíž očekávají dobrou show. Poslední žijící pár tuší, že nikdo další nepřežil. Muže ještě za světla popálí v obličeji kyselina, v noci už je rovnou zabit. Posledním přeživším je Anna, která ve tmě najde vysílačku vraha... (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá nemilosrdně popravený lákavý námět. Ten film vede od nikud nikam, neuvěřitelně nudí a působí velice nepravděpodobně. Strašné zklamání. Hraní paintballu naživo 10/10, sledování filmu Paintball 4/10. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní odreagovačka pro zažrané hráče Paintballu (já jím nejsem). Film je klasickou vyvražďovačkou, hrou na kočku a myš, lovce a kořisti. Samozřejmě, že se mi nelíbily herecké výkony, příšerné dialogy a tragický pokus o napětí. Vše ostatní ale překvapivě fungovalo. Byly zde ukázány netradiční způsoby vraždění, zajímavé termální vidění lovce, díky kterému jsme sledovali vraždy ve"svítivém". Postavy byly ploché, proto bych uvítal spojení zelených s druhým týmem a následný totální masakr. Filmy, kde odpadává jeden po druhým, musí mít zajímavé a sympatické postavy, jinak se stávají nudnými. Proto masakr třeba třech lidí najednou, by byl mnohem vhodnější. Co se mi nelíbilo, byl tradičně závěr. Solidní thriller pro nenáročné diváky, horor pro děti, pro mě vtipné a záživné. 55% 24.01. 2010 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nikoho asi nepřekvapí, že i tady hraje prim bezmyšlenkovité pobíhání od nikud nikam, které je zabaleno do klasického formátu postupného vyvražďování skupiny lidí, což mě už pár let nebaví. Musím však ocenit rychlý rozjezd. Právě hodinové okecávání, které zbytečně oddaluje jatka, je tím největším nešvarem většiny nízkorozpočtových hororů. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nedávnem dozvěděl, že režisér druhého Hitmana má být tenhle týpek, který má ve své filmografii jen tenhle film a ještě k tomu v černých číslech, tak jsem se zděsil tak, že by mi ho ani ta nejlepší borka nepostavila. Ale poté, co jsem film dokoukal jsem zjistil, že buďto opravdu mám vkus na hovno, anebo je to jenom fest podceněný film. Od filmu v černém většinou čekám naprostou nudu anebo vypatlanost, na kterou se opravdu nedá dívat. Tady (hlavě díky dynamickému steady camu) je člověk přímo účastníkem vyvražďování z první ruky! Teď už se druhého Hitmana moc nebojim, bo tenhle režisér to s Rkem umí a pokud mu napíšou dobrý scénář, tak to bude špica jako svině (tím nechci tvrdit, že tady je scénář na jedničku.. to rozhodně ne, ale baví). ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý film, všetci tam pobehovali ako tupci, stupidné dialógi, otrasné herecké,,výkony´´. Zo Španielska sme zvyknutý na iné pecky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začal som si pomaly zvykať, že v Španielsku sa v posledných rokoch točia celkom dobré horrory. Hlavne z toho dôvodu som siahol po snímku "Paintball". No tento krát ma španielska produkcia hodne sklamala. Príbeh o bande hlupákov, čo po sebe strieľajú farbou naplneným projektilmi ma vôbec nezaujal. Nezmenilo sa to ani vo chvíli, keď ich začal niekto jedného po druhom vraždiť. Furt to bola nuda. Herci mi boli nesympatickí. Dialógy idiotské. Navyše ma ešte otravovala aj tá rozkývaná kamera. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film z řady tzv. loveckých snímků. Naivní hráči se nechají s pytli na hlavách odvézt do pustiny, kde zjistí, že není hra, jako hra. Slibný námět v těžce amatérském provedení. Nepříjemná skákající kamera nutí oči kmitat sem tam. Navíc často mate, jelikož divák neví, zda kamera jen ukazuje, a nebo zda je očima někoho jiného. Postava pak stojí uprostřed lesa, kamera se okolo ní plíží a různě poskakuje, čekáte, kdo ji přepadne, a pak nic. Kamera totiž jen snímala scénu... Hrubě zklamaly gore efekty, které v černobílém vidění působí až směšně. Postavy zoufale pobíhají, blábolí nesmysly, ženský předpisově ječí a vzdychají a všichni dělají takový bengál, že by je našel okamžitě hluchý i slepý. Hvězda za les, druhá za závěr, který trošku napnul. Celkové odfláknutí potvrzuje již v úvodu mikrofon trčící shora v autě... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si udělal žebříček hororů, které by stály za to zhlédnout a Paintball se sice vyhříval na posledním místě v hororech za rok 2009, ale tak nějak jsem doufal, že by mě film díky netradičnímu názvu mohl zaujmout. Ale opak je pravdou a musím uznat, že tento horor je opravdu blbost. Grupa lidí, kteří jsou na začátku ultratvrdí a nic na světě je nemůže zaskočit, je vypuštěna do přírody a očekávají tradiční souboj dvou týmů proti sobě. Vše zabírá naprosto tragická kamera a já brzy zjišťuji, že tohle bude velký provar. Náznakem k lepšímu byly pohledy infra kamery, kdy borec vidí to co ostatní nevidí (např. lidi kdesi v zemi v nějaké zřicenině). Ale to byl jen zmar a stejně se to nakonec zhouplo k debilní akci s blbým dějem a vraždami. Ani dokoukat jsem to nechtěl, ale nekonec jsem to vydržel a bylo mi vysvětelo o co že to ve filmu vlastně šlo. No a řeknu vám, že to byla další maximální kokotina. Tohle se španělským ptáčkům nepovedlo, ale při pomyšlení na ostatní skvělé španělské horory jim tento přehmat odpustím a rychle na něj zapomenu. 20% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dnes som si všimla pri ohodnotení jedného užívateľa, že to je vlastne tá pitchovina čo som videla dobré 3 roky dozadu. Síce si na film pamätám veľmi dobre, čo sa sama sebe čudujem, pretože takéto kraviny sa mi do pamäte absolútne nevryjú, tak proste môžem skonštatovať, že to bola hovadina. Je síce zas pravda, že keby naň náhodou nenatrafím, tak si asi snáď ani naň nikdy nespomeniem. Ale tak niet sa čomu čudovať. Herecké výkony chabé, ak sa to teda hereckými výkonmi dá nazvať. Stupňovanie deja oničom a rozuzlenie nemastné neslané. Aspoň, že tam podochli. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Konečne aj filmári prišli na to, že paintball je zábavná hra, ale viacej šťavy to má, keď niekto nafasuje ostré náboje. Nebol to taký zlý zážitok, aby tu film bol odsúdený na sivú kategóriu. To určite nie a preto u mňa za 3. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo. Člověk sleduje každé info o snímků a jak se dočká jeho vydání tak se nestačí divit co vidí. Odvaha vůbec něco takového vydat. Snímek je na amatérské úrovni a dá se v pohodě přirovnat k Čepeli smrti. Neuvěřitelná pakárna kterou nemůžu doporučit ani fandům hororů. A to Španělské horory doslova miluju. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, mně se to líbilo. Hodně to dělá kamera, ta je skvostná, výborná je práce s ruchy. Pravda, po první ostré bych běžel zpátky k autu a nezůstával v lese, ale zase neměli ti ostatní mapu... U některých postav jsem doufal, že se trochu vyvrbí, proč tam jsou... Ale jinak mě to drželo v napětí od začátku do konce, rozhodně víc než Blair Witch nebo Saw, odkud to vykrádá formu a půdorys vyprávění. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/paintball.html ----- Španělské horory se v poslední době stávají spíše snahou o fiktivní reality show. Tým, který stál za Rec, se tentokrát vypravil do lesů. Tentokrát ne do těch, kde řádí Blair Witch, tyhlendcty budou někde ve Španělsku, ale peklo si zde hlavní hrdinové prožijí taky. Osm lidí, kteří se navzájem neznají, si sem přijdou na základě televizní reklamy od pohledu podezřele vypadajícího chlápka, mluvícího s ruským přízvukem, zahrát paintball. Jenže ouha! Jedna skupina střílí ostrými. A hrdinové se musejí zachránit. Právě tady začínají nelogičnosti. Vlastně nikdy nezjistíme, jestli ostrými skutečně střílela druhá skupina, později se dokonce mluví ještě o jedné, navíc když všechny vraždy obstarává jediné vraždící monstrum, chlápek s infra viděním na papuli. Ačkoliv by vám pud sebezáchovy velel vrátit se okamžitě k autu nebo aspoň k silnici, ne, tady všichni běží dál a hloub do lesů hledat další značky. Další podle mne velkou scenáristickou chybou je naznačování minulých osudů postav ("Neviděly jsme se ve Švédsku?" - "Tys už tady jednou byl!" apod.), aniž by byly dále nějak ne třeba rozvedeny, ale aspoň zakomponovány do příběhu. Viz vůdce skupinky, který působí, že má něco za lubem, ví víc než ostatní, je chráněn, ale nikdy nezjistíme proč. Stejně tak konečné vyznění stojí za prd, navíc, když jsme v lese za celou dobu neviděli koleje a náhle... ejhle je! Zbytečně roztřesená kamera patří k dalším negativním atributům, vykrádačky (snímek působí jako kombinace Predatora se Záhadou Blair Witch, kamerou jako Rec, a styl a půdorys příběhu jsou ukradeny ze Saw) ani nekomentuji. Ačkoliv španělský, mluvený je film anglicky. Na druhou stranu je ale kamera skvostná, dlouhé záběry bez střihu a v nich dva efekty, klobouk dolů, pohledy přes infra rovněž nemají chybu. Výborná je práce s ruchy. Přes všechny výše uvedené výhrady mě to drželo v napětí od začátku do konce, rozhodně víc než zmíněné Blair Witch, Rec nebo Saw. Disk je mizerný, chtít za takový shit peníze je do nebe volající hnus. Načíná jej protipirát a nějaké ty upoutávky, tři další najdete v hlavním menu, jinak tu bonusy nejsou. České titulky zas drtil nějaký Číňan a mně z nich bylo chvílemi až fyzicky nevolno, a to nemluvím o neustálém prosazování pražského slangu (krejt, bejt), ale vyložených pravopisných chybách (Scherlock, záměny 2. a 4. pádu u zájmen, špatné použití čárek...). Že se autor takových titulků nestydí brát plat. Publikováno: 23.01.2010 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Paintball patří mezi nejhorší kousky španělské produkce, které jsem do dnešního dne měl šanci vidět. Jde o podprůměrné akční béčko, které se vetřelo do hororového žánru díky postupnému vyvražďovaní jednotlivých postav. Nejvíc ho sráží otřesná třepotající se kamera, nudnost, spousta nelogických scén a stupidní chování postav. Nicméně mě jako skalního fandu této hry nejvíc zaujalo prostředí a úvodní přestřelka. Jinak je ale film jedna velká nuda, kterou si už asi nikdy nepustím. Slabé 2* ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zatracovaný horor, ktorý španielskym filmárom určite nevyšiel úplne podľa ich predstáv, ale na druhej strane v konfrontácii s v poslednej dobe preferovanými remakmi, sequelmi či prequelmi aspoň prináša určitú originalitu. ()

Související novinky

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama