Krásná Muriel (Sophie Marceau) nenašla nikoho, kdo by se o ni postaral. Bývala volná jako pták, po vážné autonehodě ale ochrnula a stala se vězněm svého vlastního těla. Leo (Christopher Lambert) neměl kam jít. Alkohol zničil poslední střípky jeho boxerské kariéry a zvláštní náhoda ho přivedla právě ke dveřím Muriel. Stal se její chůvou, kuchařkou, hospodyní, přítelem a pokusil se v ní probudit touhu znovu naplno žít… (oficiální text distributora)
Malarkey
Život nikdy nekončí je film, který jsem potřeboval nejen já, ale který by měl vidět každý, kdo o svém životě alespoň na chviličku někdy pochybuje, a že je to prakticky každý. Vypráví totiž neskutečně dojemný příběh, který se mně osobně hrozně zalíbil. Sophie Marceau je nádherná herečka a mě mrzí, že jsem si jí všiml až v tomto filmu a Christopher Lambert je pro mě herec, kterého jsem od mládí měl zažitého jako dobrého herce, ale hrozně dlouho jsem ho v ničem neviděl. Podtrženo a sečteno. Tenhle film vyhrál dobu, kdy jsem zrovna takový film potřeboval vidět a já si ho opravdu neskutečně užil. Takové pozitivno se totiž v životních dramatech nevidí často. A popravdě. Co jiného člověkovi udělá větší radost, než ty maličkosti, pro které žijeme, a pro kterého v tu chvíli znamenají daleko více, než si vůbec nedokážeme představit. Samozřejmě vše v roli náhod a osudových setkání.(20.12.2011)
Enšpígl
Chvíli jsem přemýšlel, zda je pro film plus nebo minus, když obě hlavní postavy hrajou manželé, jako v tomto případě, ale k ničemu jsem nedospěl. Vím to sice není přímo o filmu, leč právě tohle byly moje první myšlenky na začátku tohohle filmu. Musím říct, že se mě film velmi líbil, jak postupně praskaly ledy na duši Sophie bylo fakt krásný, věčná škoda že Christopher není dobrý herec jeho emoční výrazyvo a pohledy jsou totiž v naprosto odlišných filmech zcela stejné a je jedno zda se jedná o Higlandera, Siciliána nebo Život nekončí, prostě on svoje postavy a že sou kolikrát, jako třeba tady výborně napsaný vůbec neprožívá. Mě to přijde jako kdyby ani nevnímal, že už někdo zařval "klapka jedeme" . Ono je to svým způsobem umění tvářit se už dvacet let v každým filmu jak slunečnice co právě zpozorovala kosu, ale těm filmům to bohužel ubližuje, zejména pokud jsou postaveny jako v tomto případě na emocích. Sophie hraje fantasticky a když jí divák vidí plakat má chut plakat s ní, když jí člověk vidí se poprvé usmát, má chuť se smát a když divák cití že Sophie je zase šťastná, začne být šťastný taky. Krom Sophie musím ještě pochválit kameru, pár hodin po skončení už nepamatuju jestli jsem sem snímek viděl s titulky nebo dáblej, ale na tu obrazovou kompozici, zejména při poslední scéně ještě dlouho nezapomenu. Nádherný film, plný citu, emoční intimity a tradičně překrásné Sophie.(4.9.2011)
tahit
Příběh chutná jak vylouhovaný nahořklý čaj, který sem a tam přijde k chuti. Nutno říci, že i v téhle roli Sophie Marceau to sluší. Podle mě je to nejlepší okamžik s celého filmu, když se usmívá.(6.2.2011)
Pilda17
Přišlo mi jak kdyby tento film vynechával důležité věci a pomalu nic neukázal. Ale přesto krásný příběh s moc pěknou hudbou.. 6/10 = 60%(8.3.2011)
rejzanek
Takovej normální, příjemnej film s krásnou Sophie a škaredým Christoperem v hlavní roli. Opravdu žádné veledílo, ale celkem slušně strávených 90 minut.(10.10.2011)
Habetik
Muriel byla plná života a Leo měl karieru a co je spojilo? Ji potkalo neštěstí a jeho zřejmě strach. Někoho si zamilujete a vzápětí chcete ať je vedle vás celý život nebo ať navždy zmizí. Leo s Muriel dýchali jeden pro druhého (bohužel to nebylo vidět) a to je celý film, v kterém chyběly emoce. LAMBERT je pro mě tak trochu v tomto snímku němou tváří, která neprojevila ani špetku prožití. Děvčatům se film bude určitě líbit více, protože se možná lépe vcítí do Sophie Marceau.(24.9.2011)
dopitak
Leo má problém, se kterým neumí bojovat. Muriel má jiný, se kterým bojovat nemůže. Tihle dva se potkají, aby si navzájem pomohli. Začátek je i pro diváka trochu drsný, než si na tu myšlenku úplně zvyknete.(20.1.2011)
Terva
Tento film se zrodil pod šťastnou hvězdou.......... Film působí velmi smutně a je na divákovi, co pro něj bude smutnější, zda ochrnutá žena po autonehodě nebo její pečovatel, profesionální boxer alkoholik, který možná ani neumí číst. CITÁT - Hele akademiku, běž raději udělat čaj.......... Příběh plný citů a emocí podpořen povedenou kamerou a pěknou hudbou ( Florencia Di Concilio ).(4.8.2011)
Andersis
Nádherný lidský film, který netrpí Hollywoodskou přemrštěností a zdlouhavostí. Lambert se po dlouhé době oběvil v něčem co za něco stojí. Nečekejte tu akci, ani cool zvraty, jak sem napsal je to zcela lidský snímek který nenudí ikdyž je jen o řečích, ale ty řeči nejsou nudné.(20.2.2011)
Marsik
Film má zajímavý a zároveň smutný námět, sympatickou dvojici v hlavní roli, ale bohužel takový zvláštní (nedotáhlý) konec. To ten můj kladný dojem z filmu trochu pokazilo. Nicméně Sophie Marceau zahrála přesvědčivě. CZ Dabing (Černá + Štěpnička) mi určitě seděl. 70%(25.3.2012)
ecceHOMMO
Aj napriek tomu, že Lambert tu pôsobí neskutočne zanedbane ( čo je svojim spôsobom aj zámer ), pôsobil film na mňa dojmom opačným. Ako dáka ľúbezvučná básnička na dobrú noc. Pekné a na pozeranie príjemné......(18.1.2011)
Giggs
Prijemny civilny snimok o boji s nepriazňou osud a hľadani noveho zmyslu života. Bez zbytočnych omaľovanok a prikras, bez citoveho vydierana, bez prehnanych gyčovych emocii. Fajn.(12.8.2011)
bloodline
Krásny námet utápajúci sa vo flagrantnom strihu postopileckých orgií a v nesúrodej línii dejových pasáží. Režisér sa ani len nepokúsil vyťažiť z hercov maximum. Marceau zostala niekde na pol ceste a Lambert sa potácal od niekam nikam. Zmiešajte mojito, sex on the beach, cuba libre a ocot a výsledný efekt Vám bude chutiť o triedu lepšie ako tento pokus o pekný, príjemne plynúci film, ktorý po hodinke a pol (po "zrazu" konci) vo Vás zanechá pachuť "romantickej" večere niekde v krčme za rohom... Pritom som čakal aspoň aký-taký filmový zážitok, nestalo sa... Mea culpa.(21.6.2011)
DJ Kritik
Príbeh s pomalým tempom a s minimom postav, ma zaujal svojou hĺbkou bolesti, ktorou každá postava trpí. Každý má svoj kríž a svoju radosť. A tu je to tak skutočne podané, že človek vlastne nevie, čo bude nasledovať. Nie je to ničím napínavé, nie je to ničím výnimočné, ale je to reálne. Vtiahnutie do deja: **** Realita: **** Dramatičnosť: ***(8.2.2011)
Parisée
Líbí se mi, že film netlačí na pilu a nezabředává do patosu, jak je to u snímků podobného ražení téměř pravidlem, i když nevím proč. Život nikdy nekončí dokazuje že takové téma lze pojmout i jemněji, s dávkou romantiky a s tím, že vysvobození z osobních pout nemusí mít nutně podobu tragického konce. Nicméně si připadám trochu neukojený. Dějové linky, které "gradují" v posledních patnácti minutách by si zasloužily více pozornosti, aby se mohly patřičně rozvinout a dovyprávět. Je mi líto, že se tak nestalo. Za půlhodinu stopáže navíc by režisérovi nikdo hlavu neutrhl a příběh by přitom nabyl celistvosti a byl by konzistentnější. Tahle to vypadá, jakoby to chtěl mít režisér co nejdříve za sebou Po řemeslné stránce je tedy závěr jednoznačně nejslabší - kdyby se mu věnovalo tolik pozornosti, jako zbytku filmu, vypadalo by mé hodnocení docela jinak.(20.2.2012)
Callie
Krásná a velmi přirozená Sophie Marceau s úžasným dabingem, ušmudlaný Christopher Lambert, pořád jsem čekala, že ho do konce filmu zkulturní a nestalo se tak - což bylo asi jediné překvapení filmu. Jinak scénář 0, drama 0, překvapení 0, celkem asi slabé 2*, ale protože mám ráda pohádky i když od začátku vím, že Honza dostane princeznu tak 3*.(27.2.2011)
zahadum
Smutne ladený príbeh ktorý ale nevydiera diváka tlakom na city....naopak miestami je chladnokrvný a krutý ako život sám. Sophie zvládla náročnu fyzickú úlohu...Lambertovi toho životného stroskotanca budete veriť od začiatku do konca. Film obsahuje všetky pravidlá správneho Francúzskeho filmu...ľudský, nenudiaci, držiaci si odstup a zároveň dosah srdca, krásna hudba a krásna herečka.(5.8.2011)
Rockerman
Děj filmu se odehrává ve dvou rovinách. Za tu první jsem ochoten dát 5*. Leo, který vypadá, jako by se zrovna vrátil od kontejneru s odpadky, se stará o ženu, která po autonehodě ochrnula a ovládá jen hlavu, jinak je upoutána na lůžko. Ve druhé rovině, a za tu bych dal maximálně 3* se zase stará a trénuje mladou dívku, která se živí krádežemi a prostitucí. Snaží se ji naučit boxovat, protože on sám je bývalým boxerem. Ta lepší část filmu je taková lidská, jak si k sobě složitě nacházejí cestu. On vagabund, ona nemohoucí, ale stále krásná žena. V té horší části mě nejvíc štvala postava mladé černošské boxerky. Myslím, že tato postava nebyla dobře napsána, ani zahrána. Film lze doporučit milovníkům spíše komornějších filmů, kteří nad akčnějšími scénami přivřou oči.(26.8.2011)
Mr. Movie
Tématicky našlápnuto k obvyklému citovému vydírání, ale překvapivě se právě to nekonalo. Hurá. Možná, že tím utrpěl trochu děj ve smyslu přímočarosti, ale konečně to bylo příjemné podívání. Hodnotím i jasný krátký konec a ne obvyklé melodramatické protahované citově vydírající scénu, abychom měli "pseudopocit" jakou že to mělo hlubokou myšlenku.(29.10.2011)
BarVo
Základnou chybou bolo obsadiť do komorného filmu herca, ktorý nevie hrať. Lambert - ako Tarzan z rodu opíc fajn, ale v ríši ľudskej hlboký podpriemer.(25.12.2011)