Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná Muriel (Sophie Marceau) nenašla nikoho, kdo by se o ni postaral. Bývala volná jako pták, po vážné autonehodě ale ochrnula a stala se vězněm svého vlastního těla. Leo (Christopher Lambert) neměl kam jít. Alkohol zničil poslední střípky jeho boxerské kariéry a zvláštní náhoda ho přivedla právě ke dveřím Muriel. Stal se její chůvou, kuchařkou, hospodyní, přítelem a pokusil se v ní probudit touhu znovu naplno žít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden je zlomený na těle, druhý na duši. Náhoda, která je svede dohromady, dává oběma naději. Zlomenému na těle možná zachrání duši, zlomenému na duši možná tělo i duši. Netradiční, pozvolna plynoucí příběh, který je dojemný aniž k tomu potřebuje tklivě plačtivé scény a pozitivní, aniž k tomu potřebuje sluníčkový lid. Vděčí za to skvěle prázdnému Lambertovi a (a to především) skvělé Marceau, která dokáže rozehrát velké emoce, aniž se hne. Snad jen ta boxerská linie působila nejen poněkud rušivě, ale také křečovitě a občas dokonce nesmyslně. Jako by byla dodatečně hrubou silou narvána do původního již hotového příběhu. Neustále překáží v cestě a vnucuje se tam, kde bych raději sledoval podrobnější rozvíjení vztahu mezi Muriel a Leem, Leem a Luciou a Luciou a Muriel. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Dosť pomohlo prostredie atraktívnej Cartageny. Ak by sa film odohrával niekde v Paríži alebo Marseille, jednalo by sa už o čistý podpriemer. Hladinkár Lambert je odporný od prvej do poslednej minúty, principiálnych alkoholikov bytostne neznášam. Tento určite už aj zabudol, prečo vlastne pije. Najlepším snímkom o kvadruplegikoch naďalej ostáva Skafander a motýľ. Sophie Marceau ani jej charizmatická opatrovateľka mu bohužiaľ nemôžu konkurovať. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Skafandr a motýl, neboť se jedná vlastně o romantickou komedii, nikoliv o jednoznačné drama. Ale humorem naprosto nemůže dosáhnout na Nedotknutelné. Lambert nikdy zrovna moc velký herec nebyl, takže roli Lea bychom mohli považovat za jeho mistrovský kousek. Ve srovnání se Sophií Marceau se však jedná pouze o druhořadý výkon. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert mě bavil jedinkrát, a to sice v Tarzanovi, jenže to mi bylo deset let :-) Tady mi, řekl bych, skoro až vadil. Naštěstí to zachraňuje výborná Sophie Marceau. Film s úsporným hereckým obsazením a nenáročnou výpravou je plný cynického špičkování, o to víc pak vyzní scény nabité pozitivníma emocema, včetně té brilantní závěrečné. Přes to všechno, zoufalá bezmoc ochrnutého člověka je tady znázorněna syrověji než v o něco mladších Nedotknutelných. Proto taky asi Nedotknutelní naladili víc na humornou notu a jsou o fous lepší. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Krásny námet utápajúci sa vo flagrantnom strihu postopileckých orgií a v nesúrodej línii dejových pasáží. Režisér sa ani len nepokúsil vyťažiť z hercov maximum. Marceau zostala niekde na pol ceste a Lambert sa potácal od niekam nikam. Zmiešajte mojito, sex on the beach, cuba libre a ocot a výsledný efekt Vám bude chutiť o triedu lepšie ako tento pokus o pekný, príjemne plynúci film, ktorý po hodinke a pol (po "zrazu" konci) vo Vás zanechá pachuť "romantickej" večere niekde v krčme za rohom... Pritom som čakal aspoň aký-taký filmový zážitok, nestalo sa... Mea culpa. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film získal cenu diváků na festivalu v Angouléme v roce 2009. (Terva)
  • Alain Monne a Nathalie Vailloud obdrželi cenu akademie Groupama Gan za rok 2006 za Nejlepší scénář. (Terva)
  • Tento snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Erica Holdera. (claudel)

Reklama

Reklama