Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Aj jedna neviditeľná puklina, chyba, defekt či ľahko prehliadnuteľná závadná súčiastka v tak zložitých strojoch, akými sú moderné prúdové lietadlá, môžu v konečnom dôsledku spôsobiť obrovskú katastrofu s tragickými dôsledkami. Špeciálna epizóda nám pripomenie niektoré z najviac znepokojujúcich katastrof leteckej histórie, z ktorých každú spôsobil iba jeden malý, takmer neviditeľný problém. Sú chvíle, keď sa posádka lietadla spolu s cestujúcimi dostanú do situácie, ktorá môže skončiť tragicky. Cyklus dokumentárnych rekonštrukcií nám priblíži priebeh známych leteckých nehôd prostredníctvom obrazových a zvukových archívnych materiálov, výpovedí svedkov, pozostalých, leteckých odborníkov a vyšetrovateľov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Všechny seriály tohohle typu strašlivě shazuje dolů repetetivnost záběrů, kdy během jednoho dílu vidíte ten samej okamžik snad 100x ... Materiál, kterej by se dal bezvadně zpracovat na 15-20 minutách je roztaženej na 50 minut a to ničemu neprospívá... Člověk si připadá jako idiot, když na to čumí... ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého nejlépe udělaný dokument o příčinách a důsledcích leteckých katastrof. Žádná senzacechtivost za každou cenu. Ten, koho nechá tento dokument chladným, či ho nezaujme 1) nelétá či nikdy nelětěl letadlem 2) je to totální flegmatik (což mohu pouze závidět - já mám z létání velký respekt) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodmysliteľnou súčasťou medzinárodnej leteckej dopravy sú bohužiaľ aj nehody. Väčšinou majú fatálne následky pre pasažierov aj posádku lietadla. Desivé katastrofy pri ktorých vyhaslo mnoho životov. Každej takejto tragédii predchádza sled udalostí, ktoré ju zapríčinili. Od technických problémov, nepredvídateľného počasia až po zlyhanie ľudského faktora. Dobre spracovaný kanadsko-britský televízny dokumentárny cyklus analizuje a odhaľuje príčiny leteckých nehôd. Zrozumyteľne ozrejmuje "Letecké katastrofy II.". *** ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě stejný komentář jako k leteckým Katastrofám 1: Potenciálem rozhodně na 4 hvězdičky, ale 1 srážím za hrozné natahování. Vše je v pořadu minimálně 10× zopakováno a 2× zdůrazněno. Autoři se snaí každou věc hrotit o 106, což mi hodně vadí. S tímto námětem se by dal udělat čtyř až pětihvězdičkový 30 minutový pořad. Škoda, že se tak nestalo. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama