Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vytváří velmi citlivou mozaiku osobních vztahů a problémů obyvatel jedné malé anglické vesnice. Postarší manželský pár řeší dávno zapomenutá zklamání, Rob se snaží vyrovnat se smrtí své přítelkyně a mladá dívka Gail se zase pokouší překonat chorobnou úzkost z volného prostranství a svou závislost na milostných románech. Tyto příběhy jsou propojeny spíše mataforicky, neboť všichni sice žijí vedle sebe, ale o druhých nic nevědí. Režisérovi se podařilo velmi obratně propojit osvědčená témata, jako jsou drogová závislost teenagerů, vzájemné odcizení nebo citová izolace. Důležitým aspektem tohoto snímku je jeho vizuální stránka, především barevná stylizace do odstínů modré a šedé, které evokují klaustrofobickou atmosféru venkova. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Tanner vlastně všechno vystihl přesně. Já se přikláním k průměrnosti filmu, tedy ke třem hvězdičkám. Rád bych upozornil na jeden moment ve filmu, který stojí za povšimnutí - když se jedna dívka baví se svou babičkou, kamera zabírá nepředstavitelně vrásčitou starou babičku sedící před studenou namodralou holou zdí. Střih. Kamera zabírá mladou teenagerku na počátku života, sedící v místnosti v teplých barvách, obklopená pohovkou a spoustou věcí vytvářejících domácí atmosféru. Tento kontrast byl pro mě velmi silný moment, ať už byl vytvořen záměrně nebo pouze náhodou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film asi není špatný, jen mě moc nezaujal. Takový ten případ, kdy vám přijde adekvátní, aby to ocenilo vaše okolí, ale vy sami necitíte potřebu, protože osobní energii vložíte jinam. Rozhodně je to velmi snaživé a roztříštěnost mi nevadila - jen prostě nevím... necítil jsem se přizván. ()

Reklama

Tanner 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych dal tři a půl. Film má rozhodně hutnou atmosféru, zajímavou kameru a objeví se v něm zajímavé myšlenky, ale člověk je zprvu trochu zmaten z jeho roztříštěnosti. Postavy spolu nijak nesouvisejí, jediné, co je spojuje, je deprese a úzkost. Té bylo někdy až přespříliš, místy působila trochu samoúčelně, protože divák viděl jen její vnější projevy a postavy nebyly moc prokreslené. Záleží však vůbec na příčinách? Ty ať jsou jakékoliv, vyústí v podobný stav deprese a marnosti, z jejíchž chapadel se jen těžko dostává. Pozitivní (i když jsou vlastně negativní :-) dojmy u mě z tohoto filmu nakonec převládly, takže se přikloním ke 4. Oceňuju hlavně sugestivní vizuální stylizaci a kameru, jakož i vcelku umně budovanou tíživou atmosféru. A ještě jedna maličkost: zaujalo mě, jak režisér často u jednotlivých postav používá záběry na jejich ruce jako na jakési okénko do duše. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama