Robert studuje elitní střední školu, avšak život na internátě se mu příliš nezamlouvá. Cítí se zde osamělý a má pocit, že ho okolí nepřijalo. Většinu volného času tráví u počítače. Na internetu vyhledává videa zachycující násilí, která ho fascinují. Podivné napětí mezi studenty na internátu vyvrcholí brutální vraždou. Robert je první, kdo nalezne těla obětí. Zdá se však, že s vraždou má společného víc… Režiséra Antonia Campose zajímá bezradná rozpolcenost adolescentů, kteří ještě nevědí, co budou v životě dělat, a zároveň čelí tlaku elektronických médií, z nichž se na ně valí obrazy zla a násilí. Analýzu této rozpolcenosti ve filmu Po škole podporuje minimalistický střih a nezaujatá „odcizená“ kamera. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)
Kryšpín
odpad!V půlce filmu jsem musel odejít, vůbec nic se tam nedělo. Nejnudnější film, co jsem snad kdy viděl. Ani mě nezajímá jak to dopadlo.(1.4.2009)
jhrasko
Je zvláštne vybrať sa do kina, tešiť sa na Rosemarie DeWitt a vidieť z nej 5minút, resp. dokonca takto, vidieť z nej, no ako to slušne napísať..jej..tak dobre, prdel, prsa and a way to pussy. Identifikoval som ju len podľa hlasu, inak úplne bez šance, fakt, že divné..afterschool JE zvláštny film..nie zlý, ale fakt zvláštny..rozlámaný na kúsky, chce sa venovať viacerým témam a tým nedosahuje dostatočnú účinnosť..každopádne, nehádžem do koša, ale úprimne, atmosfericky podobný Elefant sa mi páčil oveľa oveľa viac..zaujímal by ma rozpočet podobného filmu..btw, v obsahu sa píše o brutálnej vražde..hm, neviem, neviem..(1.4.2009)
Marqta
Nápad s tím, že jsou lidé závislí na brutálních videích a to se přenáší do jejich života....není špatný. Ale tenhle film je takový od všeho trochu. Vlastně se nic nedozvíme a jenom se skáče od jedné části příběhu k druhé. A když si člověk začne myslet, že konečně pochopil nějaký záměr, nebo smysl, tak za chvíli zjistí, že se hluboce spletl. Příjde mi, že ani nemá žádnou pointu, nemá závěr, jako by se děj vůbec nepusunul. Ale za nápad, některé scény a zajímavou kameru dávám **.(18.5.2012)