Reklama

Reklama

Osmiletá Anna a její mladší bratr žijí šťastně se svými rodiči. Rodinný klid však naruší příbuzní, kteří prchli z frankistického Španělska. Samozřejmě se rodina o ně postarala, ale s nimi vešly do domu i komunistické ideje a revoluce. Z matky se stala vášnivá bojovnice za práva žen, především co se potratů týče. Schůzky, kde celé noci diskutují zarostlí revolucionáři, neberou konce, Anna nesmí chodit na náboženství a do toho babička tvrdí, že komunisté jsou původci zla. Anna se pozorně dívá, poslouchá a snaží se všemu porozumět. Hlavně tomu, proč se přestěhovali do menšího domu, žijí chuději a už nic není jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "A ví vůbec někdo něco určitě ?“ ----- Zmatek v dětské duši spojený s lítostí a vzdorem je znásobený náhlými a nečekanými změnami k horšímu - není divu, že si je hlavní hrdinka bere velice osobně. Vážné i méně vážné vyprávění o tom, jak moc je pro dítě těžké vyznat se ve velkém a nadmíru složitém světě, který patří dospělým: Nezařídili si ho zrovna nejlíp - a skoro to vypadá, že teď si s ním sami nevědí rady. Každý z nich by ho chtěl mít uspořádaný po svém - což je samo o sobě dost velký problém … když pominu, že zdaleka ne každý má přitom čisté úmysly. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

3/10 - Bohužel je tento film ze začátku tak zmatený jako Anna, když se mluví o vládě v Chile. Téma je zajímavý a malá hrdinka hraje opravdu skvěle, ale chtělo to natočit nějak jinak. Příjde mi to jako nevyužitá možnost, protože ty její otázky a zmatek v hlavě něco nahazují, ale to pak bohužel nějak vyšumívá, mizí a já z toho nijak nic moc nemam.... S timhle nápadem by z toho mohl bejt dobrej film, ale bohužel...... ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Namet, ktery me bavil stejne dobre jako Anna a jeji zmatenost ve svete dospelych. Najde se zde nekolik skutecne vybornych dialogu. Celkove film ale pusobi dost roztristene, najde se zde velke mnozstvi hluchych mist. Skoda zpracovani... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Anna je z bezstarostného sveta vrhnutá do ľavicového politikárčenia svojich rodičov. Dopláca na to poklesom životného štandardu, ale hlavne veľkým zmätkom v duši. Jej babička je naopak konzervatívna katolíčka. Skryté trenice vnútri rodiny jej nikto poriadne nevysvetlí, a tak sa snaží pochopiť zložitý svet sama. Tým vznikajú smutno veselé, často až filozofické dialógy podané prostým detským jazykom. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre zahraté, hlavne prirodzenou detskou protagonistkou. Príjemne sa to pozerá, artové. Otázky ostanú nezodpovedané a film nedokončený, mohli viac priblížiť udalosti v Chile. Hygienik vynikajúco okomentoval film.Vadilo mi, že film ukazuje komunistov v ružovom svetle, ale v podstate dáva divákovi možnosť vybrať si sám. Fašizmus v Chile dal vzniknúť komunizmu - oba sú extrémy a oba rovnako zákerné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama