Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (133)

Greg 

všechny recenze uživatele

První díl se docela povedl - je to vtipné, místy i napínavé a Jiřina Bohdalová a Jiří Štěpnička jsou také dobří. Druhý díl udržel kvalitu prvního dílu, z hereckých výkonů určitě vynikl Viktor Preiss. Třetí díl udržel kvalitu prvních dvou, zato čtvrtý byl o dost slabší a zatím nejhorší. Pátý díl byl naopak nejlepší a zatím byl ideálním zakončením seriálu. Celkově to nebyl špatný seriál, měl docela dost slušných momentů, na případné pokračování bych se i rád podíval, ale vrchol české seriálové tvroby to zajisté nebude... aspoň pro mě. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že se jedná o seriál v pravém slova smyslu vzhledem k počtu dílů a k delší stopáži každého z nich. Spíš se jedná o takový televizní cyklus celovečerních detektivek s nadsázkou. Je pravda, že scénář by mohl být trochu lepší, ale každý díl napsal někdo jiný, takže kvalita zřejmě může být proměnlivá. Zatím to působí tak, že zápletky jsou takové obyčejnější a stálo by za to si s nimi více vyhrát. Na druhou stranu herecké výkony jsou dobré hlavně od paní Bohdalové a ve druhém dílu od Viktora Preisse, ten zahrál opravdu moc dobře. Znatelně slabší výkony podává postava vnuka (Václav Jílek), k němu bych tedy výhrady měl. K režii, hudebnímu doprovodu, kameře výhrady nemám, na televizní tvorbu lepší standard. První díl - 60%, druhý díl (působí reálněji než první díl, odpadly nesmyslnosti z prvního dílu jako hloupost některých postav, příliš převleků Bohdalové, příběhové nedostatky, spousta nesmyslných výjezdů kriminálky atd.) - 75%. Třetí díl z pera Haliny Pawlowské pokulhává právě na scénáři od ní. Ale dá se - 55%. Čtvrtý díl nebyl špatný, i když způsob vyšetřování, kdy se policista neustále vrací do domu a okatě se dotazuje na to, co mu právě informátorka-uklízečka vyklopila je dosti uhozený - 65%. Poslední - patý - díl neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne - 60%. Celkově když to shrnu, tak jediný opravdu dobrý díl byl díl druhý, kdy se sešel dobrý scénář s dobrým hereckým výkonem pana Preisse. Jinak to bylo kolísavé a takové nemastné, neslané. Suma sumárum 63% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ach, ty české seriály! Původní seriál z dílny České televize pod taktovkou osvědčeného rutinéra Zdeňka Zelenky mohl dopadnout jistě hůře i lépe, zatím ale spíše vyznívá do ztracena. Dobře prošlapanou cestou skloubení humoru a kriminálního žánru dochází Zelenka tak trochu k neutrálnímu vyznění. Na jedné straně příliš prvoplánové, neškodila by trochu rafinovanější zápletka a chytřeji s větší mírou tajemství vystavěný scénář, na druhé straně rutinérská režie a slušné herecké výkony osvědčených hereckých stálic. Snad jen představitel mladého kriminalisty podal výkon silně nepřesvědčivý. Jelikož je dějová linie velmi předvídatelná, seriál chvílemi trochu nudí. Nemohu se ale ubránit dojmu, že tenhle seriál je až příliš povrchní a že tvůrci rezignovali na jakýkoliv pokus o ozvláštnění a originalitu (vždyť už sám formát, neb jde o pokus natočit jakousi českou variantu Slečny Marplové či seriálu To je vražda napsala, sám originální není a chtělo by to k němu přidat cosi osobitého). Takhle bylo patrně natočeno něco, co bude v brzké době hnedle zase zapomenuto. Nevím, jestli jestli je seriál v intencích dnešní zrychlené doby určený jen k jednomu zhlédnutí, ale mne tedy k dalšímu sledování nijak zvlášť nemotivoval... Velmi slabé *** ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl opravdu velký potenciál, protože se mohl stát příjemnou komediální detektivní sérií. Bohužel zůstalo vše na půli cesty. V první řadě mi vadí přílišná doslovnost a předvídatelnost jednotlivých případů. Všechno je tu vysvětleno a skoro nic není ponecháno na diváka. Dalším aspektem, který mně přímo irituje, je neuvěřitelně infantilní humor. Pitvoření Jiřiny Bohdalové, kterou jinak jako herečku hodně uznávám, tady získává v některých pasážích až obludných rozměrů. Dále nechápu tu spoustu nelogických a nereálných situací. Jen za dva díly už je nestačím ani počítat. Mrzí mě to, protože jsem se docela i těšil na příjemné odlehčené detektivky a místo toho nám režisér Zelenka servíruje polopaticky vysvětlované případy s nepříliš povedeným komediálním střihem. Škoda ... ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V epizodě „Smrt lobisty“ Kalendová (Jiřina Bohdalová) při úklidu ve vile se zmíní film Ucho (1970), ve kterém její představitelka Jiřina Bohdalová hrála. (vyfuk)
  • Verš: „Žena je román darovaný muži, aby měl co číst. Žena je román v prvotřídní kůži, kterému sem tam chybí list,“ je z divadelní hry Jiřího Suchého „Žena ve středu“. (sator)
  • Filmové sanatorium se nachází na adrese Hlavní 154, Horní Bezděkov. V objektu se nachází penzion. (sator)

Reklama

Reklama