Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (133)

maoc 

všechny recenze uživatele

Jako velmi nenáročná TV zábava ucházející. První díl šel. Druhý jsem neviděl. Třetí díl, pod jehož scénářem je podepsána nemožná Halina Pawlovská, je o řád horší než první. Herecké výkony snad všech postav kromě paní Bohdalové jsou nemožné, scénář je pitomý a překombinovaný, jednání postav nelogické, prkenné a melodramatické a humor je ze soudku "za každou cenu". Fraška. Toho blba, který prosadil bezmála stominutový formát, bych polil térem, vyválel v peří, pověsil na kandelábr a zapálil. Hodinová délka by šla ještě jakž takž udržet v koukatelné podobě, ale tohle, to je prostě, já nevím, takové slovo snad ani není. Napadají mne tři vzdáleně podobná: tragédie, onanie a armageddon. Čtvrtý díl, který jsem pozoroval už jen velmi letmo, byl snad ještě horší. Překombinovaná zápletka, kdy se z jelita vyšetřovatele stává během pár záběrů jakože bezmála eso, kterého si najme hoodně vysoko postavený lobbista, byla křečovitá jako úsměv finančního poradce, když jdete zrušit účet. Výsměch. Hodnocení pak musí jít zákonitě dolů. PS: Podrobnější koment, pod který se mohu podepsat, viz Radek99 ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je známo, že Česká televize za posledních 20 let neumí točit jiné seriály, než pouze dva žánry - politické (tzn. antikomunistické) a pak celou řadu kriminálek. Toto je jen další z mnoha počinů té druhé skupiny. Z nudy jsem se rozhodl se na to mrknout. Když nemáte nic lepšího po ruce, v případě nouze nejvyšší se to dalo přežít. Nevím proč má většina uživatelů ČSFD problém sledovat cokoliv s Bohdalkou, mně osobně nevadí, znám daleko horší herečky. Zde Bohdalová hraje jakousi Marplovou v českém provedení, i když tou dotěrností a vynalézavostí mi její role připomíná spíš Resi Berghammerovou z Big Bena. Velkým mínusem tohoto seriálu bylo plno nezkušených herců po boku těch osvědčených. Za velké mínus a zvlášť u detektivky považuji, když je diváku hned na začátku ukázán zločin včetně vraha i jeho motivu. Sice opět trochu nadhodnotím, ale když už jsem i Tomsovi dal slabé 2 * a to byl totální sebestředný vůl a jeho případy absolutně nezajímavé, dávám stejné hodnocení i této zábavě pro nenáročné. 30% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jakž takž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který VRAŽDÁM propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Samozřejmě bez diskuse je nezpochybnitelný herecký výkon fantasticky nestárnoucí první dámy Thálie Jiřiny Bohdalové, která se s očividným elánem a energií chopila své převlekové role; to samé veskrze platí o dalších skvělých hercích (Dvořák, Schmitzer, Preiss, Kostka, Štěpnička, Postránecký, Němec, Postlerová, vynikající Jiří Plachý a další). Říká se, že pršet nemusí, stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková česká Jessica Fletcherová v podání perfektní Jiřiny Bohdalové, jenže tenhle seriál je taková stará televizní škola, která s moderní filmařinou nemá co společného. Asi je to tím, že to je určené pro publikum v papučích 60+. Já jsem měl problémy některé díly vůbec dokoukat jak to bylo pomalé, líné, předvídatelné aby to pochopili všichni a ten laskavý humor mi jako něco vtipného nepřišlo. Je to asi tím, že jsem minimálně o 30 mladší než cílové publikum. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jen málo seriálů mě při sledování dokáže takhle moc vzbouřit žaludeční šťávy. Vlezlá baba není zrovna nejlepší typ hrdiny, ale např. Marplová funguje, protože je nejen uvěřitelná, ale taky zasazená do kvalitního příběhu. Bohdalka tady spíš trpí stařeckou zvědavostí a strkáním nosu do všeho kolem (špízuje vnuka kamkoliv se hne, hned musí začít pátrat, převklíká se do ultraděsnejch převleků apod.). Vyšetřování samozřejmě spěje od začátku přesně k pachateli, kterej byl podezřelej od první minuty. Vraždy bez nápadu a inovace, pořád ty samý herci dokola, ty nový zase podávaj výkony horší než ochotníci. Obohaceno o tzv. české vychytávky, např. vraždící lupičskej fantom Obermaierová převlíkající se za bohabojnou ženu, to jak se Kostka ochotně strapňuje a vozí Bohdalku kde se jí zlíbí, když má zrovna chuť šmírovat, co její vnuk dělá, natvrdlost policajtů (i když to je v takovejch detektivkách dost obvyklé) apod. Zkrátka a dobře, tenhle seriál nemůžu, opravdu nemůžu vystát. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Původně bylo natočeno pět dílů. Další 2 byly odvysílány až s ročním zpožděním. (vyfuk)
  • Zdeněk Zelenka a Jiřina Bohdalová spolu pracovali na více než patnácti filmech (seriálech). (vyfuk)
  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)

Reklama

Reklama