Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (133)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, že se seriál nějakým způsobem rozjede, ale nese ve stejném duchu jako první díl. Je sice príma, že se Jiřina Bohdalová jako babička snaží pomoci svému vnukovi, převléká se za nejrůznější postavy a řeší tak jednotlivé detektivní případy, ale když už to udělá dvakrát, třikrát, tak už to nepůsobí vtipně, ale zbytečně a trapně. Vždycky si k seriálu v klidu sednu a očekávám nesplnitelné. Jediné, čeho se ve své blaženosti dočkám, je že na mě působí jako silný uspávací prostředek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li kriminalista vyšetřující vraždy myšlení neschopný, tak by měl mít babičku, která si zpestřuje důchod objasňováním případů. Poručík Kamil Kalenda takový samozřejmě je a jeho judrbabka je pro něj jistě větší štěstí, než pro mne, který se na to rozhodl dívat. Od útlého dětství totiž nesnáším duchodkyně, které mají geniální nápady a instinktivně vedou vyšetřování směrem, který by profíka pouze upřímně rozesmál. A této paní bych její předchozí právnickou kariéru nevěřil ani kdyby mi ukázala červený diplom, na který celý týden poctivě dřela na plzeňských právech. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od jiných zastávám názor, že český pokus o slečnu Marplovou se vydařil a na světlo světa se proklubala zdařilá česká detektivka nadaná slušnou invencí scénáře, dobrou dramaturgií Hustolesové a zasvěceným odborným poradenstvím plukovníka Komorouse. O polistopadovém Česku to vypovídá mnohé stejně jako o košatém herectví Jiřiny Bohdalové. Za vyzvednutí stojí i František Němec jako noblesní šéf kriminální policie. Jednotlivé díly jsou i fabulačně, i dialogicky dobře ztvárněny a celkově s úspěchem balancují mezi příběhovým a epizodickým seriálem. Dílčí kolísání nepřesahují únosnou mez. Jak se říká, i mistr tesař se někdy utne. Tentokrát ale šťastně a vydařeně. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou za splnění protiúkolu - v civilu až parodicky protivná megera Bohdalová zde hraje noblesní advokátku! Kdybych ji nezažila jako nechutně držkující babu princmetálovou beze špetky soudnosti a pokory, možná bych jí to i zbaštila, ale já jí to její ubohé chování fakt nikdy nezapomenu, a to jsem se prosím při zvěstech o jejím držgrešlovství a protivné nafoukanosti této paní zastávala. Asi proto mi to pak dala sežrat:-) ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se v Mělníku, Řevnicích a Praze. (sator)
  • V epizodě „Smrt lobisty“ se bezpečnostní agentura jmenuje Burget a. s. V knize „Ach, ty vraždy 2“ napsané Zdeňkem Zelenkou a Petrem Zikmundem se jméno Felix Burget objevuje jako jméno jednoho z mrtvých důležitých politiků. (vyfuk)
  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)

Reklama

Reklama