Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (133)

Greg 

všechny recenze uživatele

První díl se docela povedl - je to vtipné, místy i napínavé a Jiřina Bohdalová a Jiří Štěpnička jsou také dobří. Druhý díl udržel kvalitu prvního dílu, z hereckých výkonů určitě vynikl Viktor Preiss. Třetí díl udržel kvalitu prvních dvou, zato čtvrtý byl o dost slabší a zatím nejhorší. Pátý díl byl naopak nejlepší a zatím byl ideálním zakončením seriálu. Celkově to nebyl špatný seriál, měl docela dost slušných momentů, na případné pokračování bych se i rád podíval, ale vrchol české seriálové tvroby to zajisté nebude... aspoň pro mě. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická tvorba pro prázdninové večery (kdy se málokdo dívá na TV). Dámy po sedmdesátce možná budou nadšeně aplaudovat, publikum jiné věkové kategorie najde mnoho much. Mě osobně lehce infantilní pojetí příběhů dr. Kalendové nevadí, po třetím shlednutí celé série už ani neproklínám jejího dementního vnuka s úsměvem a výrazem typu "navždy debil". Prostě zakázka na klíč, líbivé, středoproudé až stereotypní. Na druhou stranu - proč ne? Občas jsem se i upřímně zasmál. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jiřinka Bohdalová v roli JUDr. Kalendové byla okouzlující, zvláště její převleky, nejlepší byla “houmlesačka“ v první díle, nicméně i ostatní herci hráli pěkně . Zápletky byly vymyšleny bravurně až mám trochu malinko pocit, že detektivky byly lepší než televizní zpracování Miss Marple. Nejlepší hláška byla reakce babičky Kalendové na prohlášení vnuka Kamila, že se vrátí k původní profesi a bude dělat elektrikáře : „ty víš o elektrice jenom to, že se na ní nesmí sahat" :o). Nevím zda na tom nejsem s elektroprůmyslovkou podobně chichi … Hudba : Jiří Škorpík ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že se jedná o seriál v pravém slova smyslu vzhledem k počtu dílů a k delší stopáži každého z nich. Spíš se jedná o takový televizní cyklus celovečerních detektivek s nadsázkou. Je pravda, že scénář by mohl být trochu lepší, ale každý díl napsal někdo jiný, takže kvalita zřejmě může být proměnlivá. Zatím to působí tak, že zápletky jsou takové obyčejnější a stálo by za to si s nimi více vyhrát. Na druhou stranu herecké výkony jsou dobré hlavně od paní Bohdalové a ve druhém dílu od Viktora Preisse, ten zahrál opravdu moc dobře. Znatelně slabší výkony podává postava vnuka (Václav Jílek), k němu bych tedy výhrady měl. K režii, hudebnímu doprovodu, kameře výhrady nemám, na televizní tvorbu lepší standard. První díl - 60%, druhý díl (působí reálněji než první díl, odpadly nesmyslnosti z prvního dílu jako hloupost některých postav, příliš převleků Bohdalové, příběhové nedostatky, spousta nesmyslných výjezdů kriminálky atd.) - 75%. Třetí díl z pera Haliny Pawlowské pokulhává právě na scénáři od ní. Ale dá se - 55%. Čtvrtý díl nebyl špatný, i když způsob vyšetřování, kdy se policista neustále vrací do domu a okatě se dotazuje na to, co mu právě informátorka-uklízečka vyklopila je dosti uhozený - 65%. Poslední - patý - díl neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne - 60%. Celkově když to shrnu, tak jediný opravdu dobrý díl byl díl druhý, kdy se sešel dobrý scénář s dobrým hereckým výkonem pana Preisse. Jinak to bylo kolísavé a takové nemastné, neslané. Suma sumárum 63% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dílu. Námět je zajímavý, i když k originalitě má daleko. Ale zase je to příjemné odlehčení, a když to člověk bere spíše jako komedii, odpustí i ty nelogičnosti (a nedořečenosti), které z toho přímo bijí do očí. Na druhou stranu mi to přijde až příliš rutinérsky zpracované, což není pochvala - až na Jiřinu Bohdalovou a Pepu Dvořáka hrají všichni ostatní tak nějak unyle, jako by se jim nechtělo, podobně nemastná neslaná je režie i kamera. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Původně bylo natočeno pět dílů. Další 2 byly odvysílány až s ročním zpožděním. (vyfuk)
  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)
  • Verš: „Žena je román darovaný muži, aby měl co číst. Žena je román v prvotřídní kůži, kterému sem tam chybí list,“ je z divadelní hry Jiřího Suchého „Žena ve středu“. (sator)

Reklama

Reklama