Reklama

Reklama

Desetiletý Edward žije v domově důchodců, který jeho rodina provozuje. Čas tráví nejraději o samotě a potkává bývalého kouzelníka Clarence. Netrvá dlouho a stařík se s chlapcem spřátelí... Tento příběh se odehrává v osmdesátých letech na pobřeží Anglie a vypráví o Edwardovi, neobvyklém desetiletém chlapci, který vyrůstá v domově důchodců. Jeho rodiče provozují dům pro seniory a všichni společně v něm bydlí. Zatímco se jeho matka snaží udržet rodinný byznys nad vodou a jeho otec bojuje s krizí středního věku, malý Edward je zaneprázdněný nahráváním stárnoucích obyvatel domova, ve snaze zjistit, co se stane, až zemřou. Chlapec je odmalička samotář, nyní navíc posedlý duchy a posmrtným životem. Do jejich domova důchodců se však nastěhuje Clarence, bývalý kouzelník s osvobozujícím smyslem pro anarchii. A právě o této nepravděpodobné dvojici vypráví tento film – o chlapci a staříkovi, kteří společně čelí životu a učí se jeden od druhého. Edward poznává, jaké je to žít v přítomném okamžiku a Clarence se snaží vyrovnat s minulostí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebudu nijak zastírat, že pokud jde o Michaela Caina, je pro mě i ten sebehloupější film, v němž se objeví, díky jeho přítomnosti vždycky alespoň trochu snesitelný. Je tady někdo? jsem si proto pouštěl s tím, že (ovlivněn zdejším vlažným hodnocením) nejspíš nepůjde o nic převratného, ale bude to zkrátka další dílek do skládačky filmografie mého nejoblíbenějšího herce. A víte vy co? Nic převratného to vážně není, ale dívalo se mi na to moc příjemně. Film je stejnou měrou milý jako smutný nebo vtipný, Caine (který zase dokáže naprosto cokoliv zahrát jediným pohledem, ale psát o tom by bylo nošení dříví do lesa) našel v malém klučinovi docela schopného hereckého parťáka, prostředí domu plného stařečků, kolem nichž brousí zubatá, bylo zajímavě depresivní a v několika momentech mi připomnělo sirotčinec z Pravidel moštárny naruby. Film je akorát dlouhý, scénář je černým humorem šmrcnutý tak, aby nikoho neurazil, a z diváka zbytečně neždímá emoce, ale dokáže tak nějak lidsky zahřát. Tři a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru, ale kdyby hrál hlavní roli kterýkoliv jiný herec, neudělal bych to. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Příběhově možná ne tak prázdné, jak by se podle mého hodnocení mohlo zdát, ale samotné pojetí mi přišlo zvláštní a až moc televizní. Prostě ne podle mého gusta. Michael Caine zahrál výborně, mám ho rád, ale zato Bill Milner se mi vůbec nelíbil. Vyloženě mě tam s prominutím štval, protože ztvárnil naprosto nesympatické děcko. Taky jsem podle obsahu čekal trošku duchařiny a záhadnosti, což jsem vůbec nedostal. Silná myšlenka na film ano, ale zpracování vcelku slabé. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Životní pravdy zabalené do černohumorných replik v příběhu z rodinného domova důchodců, v němž se mísí hořkost s dojemností, ztráta iluzí s nalezenou touhou žít. Smysluplně žít. ~ Vynikající Michael Caine v roli cynicky bilancujícího kouzelníka Clarence je středobodem hereckého ansámblu, jenž ztvárňuje postavy primárně životem otrávené, bez jiskry v oku, postavy, které ono světlo na konci tunelu ani za nic nejsou schopny spatřit. Výjimkou není ani sociálně vyloučený Edward, desetiletý Clarencův parťák, jejichž přátelství přináší nejednu nezapomenutelnou scénu. ~ V Is Anybody There? zároveň najdeme silný stmelující prvek v mezigenerační oblasti. ~ ~ Vzepři se umírání světla. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Parkinson s parkinsonem ve filmu, který cynickým úvodem vzbuzuje nepatrnou naději, že by se snad i mohl urodit slabší odvar z Harolda a Maude. Ovšem tento pocit vyšumí až příliš rychle a celé se to propadne do standardní stokrát ročně viděné sbližovací klasiky co posmutněle pohladí na duši. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je tu někdo? Halooo?! Tak nevím, jestli má cenu psát nějaký komentář, když se nidko neozývá. Ale vždyť jsme ještě tady, na zemi a dýcháme. Michael Caine je dobrák od kosti, zde si však trochu zakřičí a zabručí. Jen na malý okamžik, než mu do žil vteče mladá krev...taky na chvíli. Is Anybody There? je citový snímek, ale nejde až tak do hloubky a sráží jej i poměrně jednoduchý scénář. Taková průměrná kouzelná pohodička... 60% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama