Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomalší zombie horor z afrického prostredia, ktoré sa premenilo na smrtiacu zónu a kde sa po väčšinovej evakuácii stretnú Američan, ktorý prežil leteckú haváriu a africký vojak, ktorému zombíci spustošili osadu. Tí sa spoja a v road movie duchu putujú krajinou so zámerom prežiť. Film začína vysokým tempom, ktoré však onedlho spomalí a značne zredukuje akčné i hororové scény. Atmosféra ale ostáva kvalitne bezútešná, prostredie je výborné a zombíci sú takí pomalí, až je to nepríjemné (v tom starom dobrom, hororovom význame). Možno by som uvítal trochu kratšiu stopáž, keďže vďaka pozvoľnému tempu som sa miestami začínal nudiť, ale záver to zase trochu rozpumpoval a film sa pre mňa skončil s príjemným dojmom vydareného, dospeláckeho zombie survivalu. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Trefa do mýho vkusu zombie filmů. Ne že bych měl nějakou averzi k rychlonožkám se zběsilým střihem, ale až na výjimky je to pořád to samý dokolečka dokola... Tady jde z umrlců strach, neděsí svým vzhledem, plouží se všude a pomalu a i když by je předběhla i bába s chodítkem po zlomenině krčku s cihlou přilepenou na zádech, tak si vás vždycky najdou a člověk musí zatraceně zvážit, kdy vypálí drahocenou kulku. Dobré prostředí i atmosféra, po novém Residentu hotový balzám na duši, tak proč ne 4*, byť slabší. 7.5/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč se to děje?" ,,Příroda se nejspíš snaží udržet křehkou rovnováhu..." Nepochopení filmu plyne zřejmě ze špatného žánrového zařazení. Ano, jsou zde strašidelné scény, atmosféra místy houstne a smrt je všude kolem. Leč...spíše jde o podobenství, mystické drama či o hledání. Ústředním motivem je cesta plná překážek. Co se nachází na jejím konci? Lze si jen domýšlet. Kvalitní gore efekty, uvěřitelné zombie, dusný africký vzduch, čarokrásné přírodní scenérie. Nakonec není důležité, jak se to stalo, ale co bude dál...bude-li vůbec něco. Vhodně zvolená hudba (Imran Ahmad), která je střídána až bolestným tichem, navozuje patřičné napětí i chvíle oddechu a přemýšlení. Smrt doslova na každém kroku čeká na svoji příležitost a postavy se snaží nedat jí šanci. Jenomže síly pomalu ubývají... ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Děsuplné podobenství. Čirá hrůza. Díky The Dead je zombie sub-žánr aktuální a v dobrém slova smyslu angažovaný jako už dlouho ne; či spíše: The Dead vůbec nezapadají do hororové škatulky, dalece ji totiž přesahují. Zároveň je však nutno říci, že bratři Fordové natočili opravdu kvalitní a poctivý film, aniž by se museli spoléhat na lacinou agitaci.---------- Sugestivní velice velmi (4,5 hvězdy posílám z klidu "Hobitína"; je mi úzko a v kostech mě mrazí). ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne nejaký horor, u ktorého vítam prepísknutú stopáž. Bavilo ma to, a vlastne ani nemám čo vytknúť. Dvaja hlavní hrdinovia - africký vojak dezertér, hľadajúci svojho syna, a americký mechanik, musia spojiť svoje sily proti množstvu negerských zombíkov. Je to ináč trochu v štýle Stake Land, hlavní hrdinovia si pokojne putujú po africkej stepi, okolo nich je kvantum "nemŕtvych" a povaľujúcich sa končatín, no a z času na čas sa do deja pripletú vojaci a zopár ich odprásknu. Pekná kamera a prostredie, sympatické postavy, jednoduchý, ale slušný vzhľad zombíkov a kvalitné gore... tak prečo by som tomu nedal "pätorku"? Veď tých kvalitných zombie hororov v súčasnosti veľa nie je - a tento je určite jeden z tých naj. V žiadnom prípade však nečakajte výraznú akciu, drsné hlášky, naháňačky, neustálu paľbu a podobne, jedná sa totiž skôr o taký pomalší a pokojný hororík. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama