Plakáty
Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)
verbal
Noc oživlých negrů je svým způsobem neotřelý nápad, to jo. Nechat je pak ale sto minut šourat se po savaně a hryzat živé negry již méně. Unylé Daktari, které sice docela elegantně řeší problémy třetího světa, avšak jeden by u toho pošel nudou.(7.10.2011)
J*A*S*M
Každá zajímavější, napínavější, strašidelnější, akčnější scéna je vykoupena deseti minutami pomale se vlekoucí podívané. Všeobecně mi pomalejší horory nevadí, tenhle britský kousek táhnou ke dnu herci. Ti dva prostě nejsou dostatečně charismatičtí a dobří na to, aby to sami utáhli (na rozdíl právě třeba od Stake Land, kde je obsazení ok). Pomalí negerští zombíci s bílýma očima pomalu se šourající savanou a pouští jsou nicméně k sežrání. Umístit zombie apokalypsu na černý kontinent, to byl dost dobrej nápad. Film celkově ale trochu zklamal.(23.9.2011)
LIVINGDEAD
odpad!Němý film, kde ZOMBIE hrají černí domorodci. Jak komické. Maskéři neměli žádnou práci. Na černém ksichtu se totiž nedá nic udělat. A tak jen pomalu lezou. Extrémně pomalu. A film se táhne a táhne. Děj? Žádný. Herecké výkony? Dva vojáci jdou a jdou, občas vystřelí, chvíli jedou autem.... tohle by zahrál každý pitomec! ODPAD!(24.9.2011)
Flipnic
Opravdu velké a nečekané překvapení!! Zombárna v Africe, kde cestují nehostinnou přírodou běloch s černochem, střílej a mordujou nekonečný množství plížících se černošských zombií a hledají jakékoliv útočiště. Film v podstatě bez děje, bez vysvětlení, bez varování, bez "Romerovské kritiky" ... pouhá beznaděj a desítky masakrů zombií. Opravdu nenudící a působivý snímek, který mne velmi mile překvapil, pohltil a neodradil ani dlouhou stopáží. Temnota sama...(1.2.2012)
Zeck
Ale! Zombies patří mezi můj nejoblíbenější hororový žánr, takže snad nemůžu být podezřelý z nějáké zaujatosti. The Dead je sterilní jak výraz mrtvol v tomto filmu. Tyhle houpající, skřípající a znuděně neškodné živé mrtvoly snad dnes už nikoho nevyděsí. Tohle letělo za Romera v 60. letech, ne v uspěchaném a náročném 21. století. Děj je tak prázdný a nudný, že jsem to v polovině filmu zalomil. Totální nuda. 20%(20.9.2011)
Fr
,,MRTVÍ JSME TAK JAKO TAK“....... /// Konečně se nám zombie apokalypsa rozšířila i do Afriky (ale že těm klukům vopálenejm chutná!). Jsou všude: na poušti, v buši, u moře, v polívce..... A do toho se na pláži vylodí letadlo s partičkou běloušků. No, partička....vlastně jsou tři. Jeden to má v píči a nechá se hned sežrat, druhej vezme roha a ten třetí obleče maskáče a vydává se na svoje soukromý safari. Bez zvířat. Africký mudrování o trestu a přírodě mohlo fungovat tak před 50ti lety. Ostatně všechno mi tu připadá, jako by to měl bejt první film o ,,hladových“ spoluobčanech. JE TU NĚCO NOVÝHO? Afrika. Málo vody. V noci kosa. Soráč, ale na to, že má jít o kejhák a o zombíky celkem nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že černoch v noci je stejnej jako černoch v tunelu. 2.) Zajímá mě, co vyřeší všechny konflikty v Africe. 3.) Mám strach, že s mačetou neodvedu stejnou práci jako s pistolí. 4.) Thx za titule ,,Tysa“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne(23.9.2011)
ricci.s
No konečne nejaký horor, u ktorého vítam prepísknutú stopáž. Bavilo ma to, a vlastne ani nemám čo vytknúť. Dvaja hlavní hrdinovia - africký vojak dezertér, hľadajúci svojho syna, a americký mechanik, musia spojiť svoje sily proti množstvu negerských zombíkov. Je to ináč trochu v štýle Stake Land, hlavní hrdinovia si pokojne putujú po africkej stepi, okolo nich je kvantum "nemŕtvych" a povaľujúcich sa končatín, no a z času na čas sa do deja pripletú vojaci a zopár ich odprásknu. Pekná kamera a prostredie, sympatické postavy, jednoduchý, ale slušný vzhľad zombíkov a kvalitné gore... tak prečo by som tomu nedal "pätorku"? Veď tých kvalitných zombie hororov v súčasnosti veľa nie je - a tento je určite jeden z tých naj. V žiadnom prípade však nečakajte výraznú akciu, drsné hlášky, naháňačky, neustálu paľbu a podobne, jedná sa totiž skôr o taký pomalší a pokojný hororík.(16.9.2011)
paascha
odpad!Špinavý negr jde svým obvyklým tempem (jeden krok za minutu) a tváří se hladově...ukrutný horror...reportáž z Afriky...nebo co?(18.10.2011)
Ruut
Hodně se mi líbí premisa, kdy se zombie nákaza rozšíří jen a jen na tom jediném odpískaném kontinentu světa. A pozor, vůbec tu nejde o gore ani o akci. je to v podstatě taková pomalá meditace o (ne)žití a přežívání a hledání motivace proč přežívat v beznadějné situaci.(24.1.2012)
Pedestrian
Zasazení zombie na černošský kontinent byla trefa do černého. Nemám problém s nedějovostí, co mi ale vadí, je, že ten film nemá pořádný cíl (banální historka o záchraně rodiny, zlatá McCarthyho Cesta, kde rodinka chtěla aspoň k moři). A vůbec, není to ani moc dobře odvyprávěné. Obrazově ale paráda, vůbec to nevypadá na low-budget, který to určitě mělo.(9.2.2012)
Pilda17
Konečně kvalitní horor se zombie. Začátek perfektní, pak tempo mírně kleslo, ale závěr dostal náboj znovu. Parádní zombie podívaná a ten konec? The Dead je nejlepší zombie horor poslední doby. Atmosféra Afriky je při nejmenším zajímavá a hudba mi seděla také. Zombíci mi sice moc neseděli, poněvadž mi přišli přehnaně pomalý. Ale budiž, zvládl jsem to překousnout a budu doufat v další parádní zombie snímek... 7/10 = 75%(19.9.2011)
jonyyy
Parádní nápad umístit epidemii do Afriky. Prostředí se mi líbilo, oživlé mrtvoly byly na naprosto každém kroku i v tom nejzapadlejším zákoutí si člověk nemoh být ničím jistý. I přes šílenou stopáž jsem se ani vteřinu nenudil. Je ale pravda, že zombíci byli trochu "nudaři" - ani neřvali ani neměli žádné grimasy, prostě se jen mrtvě vláčeli, ale ani mi to nevadilo. Britský rukopis jsem z toho absolutně necítil. Pro mě ve všech směrech originální. Možná jen škoda neurčitého konce. Konečně po době (naposled snad poslední Romero) pořádná zombičina. 75%(27.9.2011)
bouncer
Poctivá zombie filmařina. Z filmu jsem měl pocit, že autoři se nechtějí jen svézt na popularitě tématiky, ale opravdu nad tím přemýšlejí a chtějí udělat dobrý film. A měli opravdu dobré nápady - posadit zombie nákazu do Afriky - geniální. Atmosféra není špatná, je to jeden z těch reálnějších zombie filmů. Vše je bohužel dost přibržděno velice pomalým dějem a slabšími herci - tyhle dvě věci dohromady to bohužel snižují na průměrný film. přesto si myslím, že je to dobrý příspěvek do žánru, kde jsem myslel, že už nic nového neuvidím.(30.9.2011)
George Stobbart
Pomalší zombie horor z afrického prostredia, ktoré sa premenilo na smrtiacu zónu a kde sa po väčšinovej evakuácii stretnú Američan, ktorý prežil leteckú haváriu a africký vojak, ktorému zombíci spustošili osadu. Tí sa spoja a v road movie duchu putujú krajinou so zámerom prežiť. Film je zo začiatku napínavý a začína vysokým tempom, ktoré však onedlho spomalí a značne zredukuje akčné a bohužiaľ i hororové scény. Atmosféra je ale fajn, prostredie tiež a zombíci sú takí kľudní a spomalený, až je to nepríjemné (a to myslím v tom dobrom, hororovom význame). Občas síce pôsobia ako obyčajní, námesační Afričania, no pri pohľade z blízka je hneď všetko jasné. V tomto prípade by som však uvítal trochu kratšiu stopáž, keďže vďaka pozvoľnému plynutiu príbehu sa mi to miestami zdalo stereotypné a začínal som sa nudiť. Záver to potom síce opäť trochu rozpumpoval, no našťastie príliš nevytŕčal z vybudovanej atmosféry a tak film prevažne chválim, predsalen slušne zvládnutých dospeláckych zombie kúskov už dnes veľa nebýva, no myslím, že viac krát sa k nemu už nevrátim.(19.9.2011)
Kryton
odpad!Ultra levný bored-zombie film!!! Levný rozpočet = zombie mají jen bílé čočky + dlouhé a snad i opakující záběry nudné Afriky ( poušť, vesnice, poušť, vesnice) + nesympatická verze McGyvera. Ve výsledku se víc než celý film člověk kouká jak šourající lidé někam jdou, něco jim upadne a něco kousnou. A jeden Američan tam kosí zombíky kalachem a mačetou zároveň, opravuje auta a rádia a ještě stihne zachraňovat malý děti (?!).(9.12.2011)
sochoking
No, už len chýba natočiť zombie horror s opicami .(25.9.2011)
Dexter1
Na rok 2010 sa jedná o výrazný originálny nápad a to len z jedného jednoduchého dôvodu: zombie road movie v Afrike (jednoduché, nie?). Veľmi veľa priestoru na budovanie napätia a atmosféry, kde z každého vyschnutého kríku vykročí nejaký ten neživý černoch, čo vo mne evokuje taký malý náznaku tibuteu k blaxploitation filmom. Čo sa týka masiek, tak tvorcovia zvolili najjednoduchšiu cestu, kde zombieci boli trošku postriekaný krvou a mali vybielené oči (dosť pripomínajú zombiekov z filmu Sugar Hill). Avšak s tým veľkým priestorom to trošku prepískli. Nemôžem sa zabaviť dojmu, že stopáž je naozaj nepriateľom výsledného dojmu, ktorý mohol byť pokojne za 5*. Avšak koniec bol perfektný a myslím, že sa jedná o naj zombiečinu z roku 2010.(12.10.2011)
6thSun
Fanoušek zombie filmů je vděčnej za každej kousek, kterej není totálně vypatlaná kokotina bez špetky vkusu, protože pravda je taková, že i když je zrovna boom podobných snímků, těch opravdu koukatelných je pořád jako šafránu (a bohužel mezi ně nepatří ani seriál "The walking dead"). Anglická akvizice s názvem "The Dead" patří nepochybně mezi ty lepší, přestože její prapůvod vzniku vězí zřejmě v něčem tak banálním, jako je scénáristova myšlenka: "Tak kde ještě zombíci nebyli? No jasně, Afrika! Takže jedem natočit safari horor do Afriky...". A ono to kupodivu nedopadlo vůbec blbě. Mínusem jsou blbé dialogy, které navíc odříkávají nudní herci, nicméně atmosféra horké savany s courajícími se (a všudypřítomnými!) černými zombíky je povedená. A jejich likvidace rovněž. Takže za mě lehce nadhodnocené, ale přece čtyři hvězdy.(1.10.2011)
Šakalík
Po delší době slušný zombie horor, který přestože je velmi neakční, určitě nenudí. Vlastně se ani nejedná o horor v pravém slova smyslu, protože strašidelných scén či lekaček tam je opravdu poskromnu. Je to spíše takové smutné putování africkou savanou, kde pomaličku bloudí nemrtví, kteří tu a tam někoho sežerou. Co se stalo a proč se to v Africe hemží zombíkama, to se za celý film nedozvíme, ale to samozřejmě není vůbec podstatné. Ti zombíci jsou fakt úplně všude, až jsem si říkal, kde se jich tam tolik vzalo, vezmu-li v úvahu, že africké buše nepatří zrovna k nejlidnatějším oblastem na Zemi. Taky mi přišlo divné, že ústřední dvojice nenarazila v africké savaně ani na jednu dravou šelmu jako lva či tygra, kterých by tam naopak mělo být habaděj, ale třeba je ti zombíci už sežrali. :-) Jinak vzhled nemrtvých je skutečně výstavní. Nejsem rasista, ale černá pleť (a to jako africky černá) v kombinaci s mrtvolně bledýma očima, to je pro zombíka super image a ani ty herce nemusí moc maskovat. :-) Osobně bych tenhle film viděl spíše na tři hvězdy, ale za povedený závěr přidávám i hvězdu čtvrtou.(25.9.2011)
KOZEL84
Jedna za snahu,jinak nevím co tu ocenit.Táhlá nuda s nudnými dialogy,kde mají hlavní hrdinové charisma zubařského křesla a zombíci sou flákající se lidi,co si půjčili kontaktní čočky od Cullenovic Edy.Nikdo neříká,že musí sprintovat jak Usein Bolt (na Romerově kritice Úsvitu něco bude),ale když stačí jen mírný úkrok a vycházkové tempo,je to trapné.Plechovka nad šutrem,taky není bůhvíjaký alarm.Kurva,tak vylezu na strom nebo někam,ne!Poslední půl hod'ku sem zaspal a nezajímá mě.PS:Doufám,že si spravím chut' Pittovým World War Z.Kniha je skvělá.(25.9.2011)