Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

verbal 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých negrů je svým způsobem neotřelý nápad, to jo. Nechat je pak ale sto minut šourat se po savaně a hryzat živé negry již méně. Unylé Daktari, které sice docela elegantně řeší problémy třetího světa, avšak jeden by u toho pošel nudou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Každá zajímavější, napínavější, strašidelnější, akčnější scéna je vykoupena deseti minutami pomale se vlekoucí podívané. Všeobecně mi pomalejší horory nevadí, tenhle britský kousek táhnou ke dnu herci. Ti dva prostě nejsou dostatečně charismatičtí a dobří na to, aby to sami utáhli (na rozdíl právě třeba od Stake Land, kde je obsazení ok). Pomalí negerští zombíci s bílýma očima pomalu se šourající savanou a pouští jsou nicméně k sežrání. Umístit zombie apokalypsu na černý kontinent, to byl dost dobrej nápad. Film celkově ale trochu zklamal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MRTVÍ JSME TAK JAKO TAK“....... /// Konečně se nám zombie apokalypsa rozšířila i do Afriky (ale že těm klukům vopálenejm chutná!). Jsou všude: na poušti, v buši, u moře, v polívce..... A do toho se na pláži vylodí letadlo s partičkou běloušků. No, partička....vlastně jsou tři. Jeden to má v píči a nechá se hned sežrat, druhej vezme roha a ten třetí obleče maskáče a vydává se na svoje soukromý safari. Bez zvířat. Africký mudrování o trestu a přírodě mohlo fungovat tak před 50ti lety. Ostatně všechno mi tu připadá, jako by to měl bejt první film o ,,hladových“ spoluobčanech. JE TU NĚCO NOVÝHO? Afrika. Málo vody. V noci kosa. Soráč, ale na to, že má jít o kejhák a o zombíky celkem nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že černoch v noci je stejnej jako černoch v tunelu. 2.) Zajímá mě, co vyřeší všechny konflikty v Africe. 3.) Mám strach, že s mačetou neodvedu stejnou práci jako s pistolí. 4.) Thx za titule ,,Tysa“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Němý film, kde ZOMBIE hrají černí domorodci. Jak komické. Maskéři neměli žádnou práci. Na černém ksichtu se totiž nedá nic udělat. A tak jen pomalu lezou. Extrémně pomalu. A film se táhne a táhne. Děj? Žádný. Herecké výkony? Dva vojáci jdou a jdou, občas vystřelí, chvíli jedou autem.... tohle by zahrál každý pitomec! ODPAD! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne nejaký horor, u ktorého vítam prepísknutú stopáž. Bavilo ma to, a vlastne ani nemám čo vytknúť. Dvaja hlavní hrdinovia - africký vojak dezertér, hľadajúci svojho syna, a americký mechanik, musia spojiť svoje sily proti množstvu negerských zombíkov. Je to ináč trochu v štýle Stake Land, hlavní hrdinovia si pokojne putujú po africkej stepi, okolo nich je kvantum "nemŕtvych" a povaľujúcich sa končatín, no a z času na čas sa do deja pripletú vojaci a zopár ich odprásknu. Pekná kamera a prostredie, sympatické postavy, jednoduchý, ale slušný vzhľad zombíkov a kvalitné gore... tak prečo by som tomu nedal "pätorku"? Veď tých kvalitných zombie hororov v súčasnosti veľa nie je - a tento je určite jeden z tých naj. V žiadnom prípade však nečakajte výraznú akciu, drsné hlášky, naháňačky, neustálu paľbu a podobne, jedná sa totiž skôr o taký pomalší a pokojný hororík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Super Nápad! Zombíky v Africe, jsem ještě neviděl.. Nicméně po první půl hodině jsem uvažoval, že film Vypnu.. Naštěstí, Příběh mě začal zajímat více a více. .Celé to bylo krásně zajímavý, Škoda, že zombie chodili příliš pomalu, za to ubírám jednu hvězdu.. Ubírá to Akci, Tempo.. Trošku mě překvapil nečekaný a smutný Závěr.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zombies sú všade. Všetko tu už bolo. Alebo nie? Alebo nie. Aspoň ja teda neviem o žiadnej zombíčine, ktorá by sa odohrávala v Afrike a infikovanými by boli miestni černosi. To snímke automaticky dodáva punc relatívnej originálnosti. Potešia tiež viaceré šikovné nápady v scenári, pekná výprava (a to Afriku moc nemusím) a v neposlednom rade sympaťácke ústredné, netradičné, chlapské duo. U mňa spokojnosť. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké a nečekané překvapení!! Zombárna v Africe, kde cestují nehostinnou přírodou běloch s černochem, střílej a mordujou nekonečný množství plížících se černošských zombií a hledají jakékoliv útočiště. Film v podstatě bez děje, bez vysvětlení, bez varování, bez "Romerovské kritiky" ... pouhá beznaděj a desítky masakrů zombií. Opravdu nenudící a působivý snímek, který mne velmi mile překvapil, pohltil a neodradil ani dlouhou stopáží. Temnota sama... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ale! Zombies patří mezi můj nejoblíbenější hororový žánr, takže snad nemůžu být podezřelý z nějáké zaujatosti. The Dead je sterilní jak výraz mrtvol v tomto filmu. Tyhle houpající, skřípající a znuděně neškodné živé mrtvoly snad dnes už nikoho nevyděsí. Tohle letělo za Romera v 60. letech, ne v uspěchaném a náročném 21. století. Děj je tak prázdný a nudný, že jsem to v polovině filmu zalomil. Totální nuda. 20% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomalší zombie horor z afrického prostredia, ktoré sa premenilo na smrtiacu zónu a kde sa po väčšinovej evakuácii stretnú Američan, ktorý prežil leteckú haváriu a africký vojak, ktorému zombíci spustošili osadu. Tí sa spoja a v road movie duchu putujú krajinou so zámerom prežiť. Film začína vysokým tempom, ktoré však onedlho spomalí a značne zredukuje akčné i hororové scény. Atmosféra ale ostáva kvalitne bezútešná, prostredie je výborné a zombíci sú takí pomalí, až je to nepríjemné (v tom starom dobrom, hororovom význame). Možno by som uvítal trochu kratšiu stopáž, keďže vďaka pozvoľnému tempu som sa miestami začínal nudiť, ale záver to zase trochu rozpumpoval a film sa pre mňa skončil s príjemným dojmom vydareného, dospeláckeho zombie survivalu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč se to děje?" ,,Příroda se nejspíš snaží udržet křehkou rovnováhu..." Nepochopení filmu plyne zřejmě ze špatného žánrového zařazení. Ano, jsou zde strašidelné scény, atmosféra místy houstne a smrt je všude kolem. Leč...spíše jde o podobenství, mystické drama či o hledání. Ústředním motivem je cesta plná překážek. Co se nachází na jejím konci? Lze si jen domýšlet. Kvalitní gore efekty, uvěřitelné zombie, dusný africký vzduch, čarokrásné přírodní scenérie. Nakonec není důležité, jak se to stalo, ale co bude dál...bude-li vůbec něco. Vhodně zvolená hudba (Imran Ahmad), která je střídána až bolestným tichem, navozuje patřičné napětí i chvíle oddechu a přemýšlení. Smrt doslova na každém kroku čeká na svoji příležitost a postavy se snaží nedat jí šanci. Jenomže síly pomalu ubývají... ()

juta 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se téměř vůbec nemluví a když už, tak to je jen vyprávění o tom, že ten se musí dostat tam a ten se musí dostat sem, že není voda a musí se šetřit municí. Zombieci chodí neuvěřitelně pomalu a přesto dokážou zabít většinu lidí. Masky nic moc, jen dostali čočky do očí a možná tak trochu roztrhané hadry s jedním koksancem na krku a na ruce. Ty scény, ve kterých se nic neděje, což je skoro pořád, tak jsou zbytečně natahované a hrozně nudí, to se pak nesmí nikdo divit, že se to odrazí i na hodnocení. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Špinavý negr jde svým obvyklým tempem (jeden krok za minutu) a tváří se hladově...ukrutný horror...reportáž z Afriky...nebo co? ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbí premisa, kdy se zombie nákaza rozšíří jen a jen na tom jediném odpískaném kontinentu světa. A pozor, vůbec tu nejde o gore ani o akci. je to v podstatě taková pomalá meditace o (ne)žití a přežívání a hledání motivace proč přežívat v beznadějné situaci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ťažký prúser. Jeden z najslabších filmov so zombíkmi, aký som kedy videl. Nedostalo sa mi skoro ničoho, čo od tohto subžánru očakávam. Žiadne napätie len nuda, bez emócií a atmosféry, akcia odbitá, strašne dlhé, vágne a veľa tichých pasáží (niekedy sa nehovorí aj 10 minút v kuse, dokonca tu nie je ani žiadna doprovodná hudba). Masky boli tiež úbohé. Proste jeden hrozne dlhý vyťahaný usoplenec. Bol som rozhodnutý pre jednu hviezdu, koniec však čo-to zachránil, išlo o pomerne pôsobivú scénku s akýmsi archetypom hrdinu v nadchádzajúcom postapo svete. Skončilo to však v tom najlepšom, takže opäť len sklamanie. 30/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V podstatě cesta z bodu A do bodu B krajinou plnou černých zombíků.A že je to cesta v skutku zajímavá o tom už se musí každý přesvědčit sám. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Zasazení zombie na černošský kontinent byla trefa do černého. Nemám problém s nedějovostí, co mi ale vadí, je, že ten film nemá pořádný cíl (banální historka o záchraně rodiny, zlatá McCarthyho Cesta, kde rodinka chtěla aspoň k moři). A vůbec, není to ani moc dobře odvyprávěné. Obrazově ale paráda, vůbec to nevypadá na low-budget, který to určitě mělo. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bohové musejí být šílení 5: The Dead. Zombie žánr je už podle mě docela vycuclej a tak je těžké přijít s něčím novým. Tentokrát jsou zde noví zombie černoši, kteří vypadali vážně hnusně a potkat je v noci, tak se zakousnu do stromu a dělám že jsem větev. Výborný casting, docela dost akce na takovou stopáž, jen mi chybělo rychlejší tempíčko, jak u zombies, kteří byli vážně pomalí a klidně si je hrdinové mohli obejít a jít dál, tak celkově tempo ve snímku. Akce je hold pomalejší. Jinak ale skvělý snímek s hordami black-zombies. ()

Reklama

Reklama