Reklama

Reklama

VOD (1)

V dějinách Spojených států se objevila spousta persón, na něž by Amerika nejraději zapomenula. A u některých se to skutečně podařilo. Například o muži jménem Albert Fish, jemuž přezdívali The Gray Man nebo také Brooklynský upír, se dlouhá léta nemluvilo. Tedy až do momentu, kdy přišlo na scénu Mlčení jehňátek a jeho hlavní „hrdina“ Hannibal Lecter. Právě Albert Fish byl totiž jeho částečnou předlohou. Režisér Scott L. Flynn se rozhodl o Fishovi v roce 2007 natočit samostatný film. Toto komorní, a přesto ve výpovědi intenzivní a děsivé drama je příběhem jednoho z nejhorších vrahů, s nimiž měl nový kontinent kdy co dočinění. Fish trpěl bludy, kompulzivním lhářstvím, ale stejně tak i touhou prolévat krev. Byl to člověk, který vlastně ani nebyl člověk. Psychopatický a sadistický zabiják dětí byl nakonec usvědčen z únosu a vraždy desetileté Grace Buddové a sám se přiznal ke třem vraždám. Je však možné, že měl na svědomí až stovku malých školáků, které nejen že zabíjel, ale následně i pojídal. V úloze zrůdy, jejíž řádění v roce 1936 zastavil proud procházející elektrickým křeslem, se českému publiku představí původem belgický Patrick Bauchau. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Oklahomě ve městech Oklahoma City, Guthrie, Pawhuska a Perry. (Chatterer)
  • Pracovní název - Wisteria: The Story of Albert Fish. (Chatterer)
  • Prediktory činov Alberta Fisha boli ústavný syndróm, skúsenosť so smrťou, enuréza, dromománia, algolagnia, kanibalizmus, koprofágia a cca 15 ďalších zistených aberácií. (Carol Pifková)
  • Sexuálne preferencie A. Fisha boli brutálny sadizmus, pedofília, bisexualita a takmer všetky sexuálne aberácie. (Carol Pifková)
  • Svoju prvú vraždu Gray man spáchal vo veku 40 rokov. (Carol Pifková)
  • Modus operandi Fisha: znásilnenie, obesenie, kastrácia, algolagnia, orgánový fetišizmus antropofágia. (Carol Pifková)
  • Prezývky Alberta Hamiltona Fisha: "The Moon Maniac", "Werewolf of Wisteria", "Vampire of Wisteria Cottage", "Gray man" a "Brooklyn Vampire". (Carol Pifková)

Reklama

Reklama