Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co já se v těch komentářích nedočtu..americký film je příliš americký! Vážně? To je asi tak stejně stupidní jako říct, že párek chutná nějak moc jako párek... Toť k omezenosti lidí. Film sám o sobě je cukrkandlový až běda, pravda, ale mě teda dostal. Big Mikea bych si vzala asi taky k sobě domů, být majetná panička :-) Pro ten jeho psí pohled. Sportovní pozadí, které později bylo nějak moc v popředí mě tedy nezaujalo, ale příběh je to krásný. Neviděla bych v tom tolik snahu vyždímat z lidí slzy jako spíš ukázat, že i v tomhle zvráceném světě existuje dobro (to jsem tak nějak potřebovala vědět..). A Sandra Bullock (která mě KONEČNĚ přesvědčila, že umí hrát a jak) si pro sebe sice ukradla každou scénu, ale představitel Mikea zase srdce diváků.. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Polozte si kazdy jednu otazku. Byt na mieste Leigh Anne Tuohy, urobili by ste to iste? Prichylili by ste neznameho mrznuteho velkeho cierneho chlapca vo svojom dome? Leigh Anne ano a za to si jej pribeh a Michaelov pribeh zasluzi 5 hviezd. A nielen za to. Za vyborny Sandrin herecky vykon, za styl, akym bol film ponaty, aj ked sa vam na jeho konci bude lepit vsetko, co vas len napadne, budete vediet, ze to za to stalo a zaverecne fotografie a kratka pasaz z draftu vas v tom len utvrdia, ze ste boli svedkami vynimocneho pribehu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četla článek o chlapci z chudinské čtvrti. Bez otce, každou chvíli u jiných pěstounů. Zabili ho při konfliktu mezi gangy. Psali o jeho famózním sportovním nadání, a o tom, jak mohl vypadat jeho život, kdyby nesešel z cesty a neodešel ze školy. Zemřel v den svých 21 narozenin. Mohl to být kdokoliv. Mohl to být můj syn Michael. Ale nebyl….. Tohle neberte jako spoiler, ale jako fakt: nádherná story podle knihy Michaela Lewise o chlapci, který dostal šanci a dokázal ji využít. Takovýmto filmům bych dával Oskara. Na jejich konci jste totiž plni dojmů. Jasnou hvězdou filmu je S.Bullock. Její energická a rozhodná žena je parádní. A pak příběh a režie. Přestože tu jde i o fotbal – ten americkej samozřejmě (to je ten, kterýmu nerozumím), není sport na prvním místě. Připravte se na citlivý příběh a možná i na hodně ,,slzavých“ scén. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre Američana srdcetrhajúci scenár je dostatočný materiál pre producentov, aby na post režiséra a tvoriaceho tímu si mohli dovoliť pustiť neuveriteľne neschopných, beznápaditých ľudí... Totiž v prípade Blind Side neklape žiadna filmová funkcia okrem overenej schéme príbehu - o NIKOM, kto sa stal NIEKYM. Chyba nespočíva v tom, že by bol ten film vyložene zlý, ale v tom, že mohol byť niekoľkonásobne lepší. Neexistuje v ňom totiž rastúce napätie, racionálny vývoj vzťahov medzi postavami a ich reálne chovanie sa navzájom. Všetko je to odvedené len spôsobom - natočme to takto, lebo je to tu napísané. Zo začiatku príjemný film, ktorý ma po hodine začal neuveriteľne štvať. A nomináciu na najlepší film od akadémie už nechcem ani chápať... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Do kin byl film rozesílán po označením „Wonderbar“. (HellFire)
  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)
  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama