Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět dobrodružství a mystérií se otevírá v příběhu Jeremiáše Kroka, který se vydává po tajemné stopě. Ta ho zavede na nejrůznější místa, na kterých bude muset uplatnit své znalosti, schopnosti a v neposlední řadě sílu. Jeremiáše i vás čekají krásné dívky, zapeklité šifry, souboje a dobrodružství na hranici reality a fantazie. Všem hráčům v této partii jde totiž o mocný magický artefakt, který v nepovolaných rukou může světu přinést zkázu. Je tedy na Jeremiášovi, aby se postavil všem nástrahám a protivníkům a získal odvahu stát se strážcem legendy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Šifra mistra Leonarda podle českých ochotníků. 1) Dvě hodiny trvající amatérština v naprosto příšerné obrazové kvalitě, kde relativně dobře hraje jen Filip Tomsa, a to navíc jak kdy...píší sami tvůrci a třeba dodat, že se ani v nejmenším nemýlí. 2) Ať se chlapci vydovádí, chtělo by se dodat. Ale jak k tomu přijde nebohý neinformovaný divák CS Filmu - "první a jediné české satelitní a kabelové televize výhradně zaměřené na české a slovenské filmy?" ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Je to tak příšerné až jsme se u toho skvěle bavili. "Herci" kteří neumějí mluvit, chodit natož běhat. Ten uřvaný hašišák, kterému zřejmě někdo neustále stojí na vedení (paní s konví na hřbitově). Postavy přemýšlí nahlas. Chvílema to vypadalo, že se to zvrhne.....tak nic. Jednu hvězdu dávám za to, že jsem si v klidu a bez zbytečného rozptylování u tohoto filmu vyžehlila metr prádla. ()

Reklama

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Je chvályhodné, keď sa niekto snaží priniesť divákovi pod nos variáciu na Indianu Jonesa skríženého so Šifrou majstra Leonarda a zaloví v histórii vlastného národa. Menej potešujúce už je, keď si nezoženie rozpočet ani na ochotnícke divadlo (v podstate sa filmu zúčastnil len jeden profi herec a aj to tak vypadá) a scenárista zrejme pod vplyvom nejakých návykových látok spichne akýsi utrasený koncept kombinujúci históriu s radarovým ovládaním ľudí. To už som sa naozaj až chytal za hlavu, podobne ako pri každom zábere na záporácke máničky. O nejakom napätí a mystične tak vhodnom pre takýto žáner si môžme len nechať zdať a ak aj nejaké bolo, tak zaniklo v salvách smiechu zo všetkých tých amatérskych lapsusov. Škoda, že možno aj dobre mienená amatérska snaha vyústila do absolútne smiešneho výsledku a dala tak vzniknúť filmu absolútne nevhodnému do distribúcie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tento projekt byl vymyšlen jako první skutečně interaktivní film, o jehož dalším vývoji rozhodovali hlasováním diváci na internetu. Na nich tedy záviselo (ne)přežití některých postav a podobně důležitá rozhodnutí. Verze, která vyšla na DVD, je tedy finálním sestřihem, ale v bonusech jsou i některé už natočené, ale díky výsledkům hlasování nepoužité scény. Samotný příběh je prý inspirován Indianou Jonesem, ale doporučuji očekávat spíš něco jako delší epizodu seriálu Strážce duší. Pokud přijmete omezení daná levnou digitální kamerou, mizivým rozpočtem a absencí herců, budete se možná dobře bavit. Film má slušnou režii, velmi dobrý střih a nakonec se dočkáte i nějakého toho digitálního efektu. Je to sice práce partičky nadšených amatérů, ale to neznamená, že je třeba se jí vyhýbat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno stále nechápu, co jsem to vlastně před pár dny viděl, kde se vzaly peníze na natočení a v jaké produkci nebo kdo dal pokyn k natáčení. Kdo zaplatil herce? Každopádně jsem si po závěrečných titulcích uvědomil, že můj sen natáčet filmy není tak nedostižný, jak jsem si vždycky myslel. Jediný herecký výkon a to ten Filipův se dá označit jako lehce nadprůměrný a to je u tohoto filmu dobré hodnocení. Ostatní herci totiž působili, jako naprostí amatéři. Text vykládali bez nejmenších emocí a prostě jej jen naučeně předříkávali. Vůbec se do svých rolí a do děje nevžili. Například šéf mafie nepochopitelně křičel, nejspíš se snažil překřičet rejžu, jak mu nadával za jeho výkon. Hudba byla něco tak příšerného, že jsem se divil, že jsem to dokoukal do konce. Bylo to to vůbec nejotravnější na celém filmu. Už po deseti minutách mě pomalu začínala bolet hlava. Tvůrci prostě nepochopili, že někdy je lepší scéna bez hudby a zapojení rockové nadílky do některých momentů pak působilo jako youtubový film pro pár kamarádů. O ději snad ani mluvit nebudu. Počítá s mnoha předpoklady, náhodami a je naprosto nedomyšlený. Když připočítám totálně neprofesionální a necitlivý střih a mnoho temných záběrů, kdy ani po stažení rolet a ucpání každé díry v domě prakticky nic nevidíte, hloupé dialogy a amatérské triky, pak musím dát nižší hodnocení. Tvůrci mají štěstí, že odpad dávám jen nechutným filmům na které se nedá vydržet koukat do konce. Což tady šlo, ale jen s největším sebezapřením. Tohle je totální amatérština a docela by mě zajímal názor Filipa Tomsy na tuhle epizodu v jeho životě. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama