Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

VOD (1)

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dost bylo fair play a týmového ducha! Sportovní film potřebuje ve svém čele arogantního nadaného hajzlíka sršícího charismatem s přenádherným ostrovním přízvukem (jak od Pythonů), jehož sebevědomí je přebujelé jak černobylské dýně. Ať pak klidně dostane přes držku, ať se chová jako malý fracek a debil. Jen když se naň báječně kouká. To je on, jeden z nejsympatičtějších drzounů filmového plátna. Silné ***. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film o kontroverznom trénerovi, naozaj mi svojím vystupovaním a rozhodnutiami niekedy pripomínal napríklad Josého Mourinha, či Vladimíra Weissa staršieho. Veľmi sa mi páčilo ako ukázali, jak jeho tímy postupovali tabuľkou, nejaké tie jednania, televízne výstupy a podobne. Celkovo však čistý priemer, lebo to na mňa pôsobilo miestami nudne s nedopracovaným scenárom s kopou hluchých miest, ale oceňujem, že tam je zahrnuté obdobie viac ako 5 rokov. Mám rád šport a filmy o ňom, najmä tie skutočné, či dokumenty. Tento ma potešil lebo sa jedná o tými, na ktoré má môj otec spomienky, keď hrali so Slovanom Bratislava alebo keď pôsobili v európskych súťažiach. Ja ani neviem prečo, ale akosi automaticky som od detstva mal v Anglicku okrem Chelsea, West Hamu, Arsenalu, Tottenhamu Hotspur a isté obdobie aj Manchestru United, či Newcastlu, rád kluby ako Nottingham Forest, Derby County, Leeds United a Queens Park Rangers. Viem na to povedať zjednodušene celkom fajn film. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Mám rád športové filmy..a Damned United ma prekvapil že sa vlastne nevenoval ako tak zápasu, ale skôr ostrej rivalite manažérov...skvelý Martin Sheen patrí už k hereckej elite na Ostrovoch...a tento film je dôkazom toho, že športový film nemusí byť hneď o zápasoch..ale o emóciách, ľudoch...vynikajúca dráma ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

a já se tak těšil.......:o( Jako příznivec té (pro jedny krásné, pro druhé nesmyslné ) hry zvané FOTBAL a především jako obdivovatel anglické premiere league v kombinaci se zdejšími veskrze pozitivními komentáři jsem si říkal.... tohle bude ONO! Konečně snímek, který si na nic nehraje a přiblíží i " nefanouškům " fotbalový život takový, jaký skutečně je ( byl ) bez příkras, bez zbytečných kudrlinek a pomůže přiblížit " obyčejným " lidem, proč člověk milující tuto hru, mu dokáže tak propadnout. Jenže ouha, paradoxně by se dalo říci, že tento snímek je dělán právě pro lidi, kteří fotbal vnímají pouze jako okrajovou záležitost. Pro skutečné fanoušky si troufám tvrdit, to bude určité zklamání. Je to takový " učesaný " snímek. Jednoduše mi nikdo nevymluví, že se z tohoto tématu nedalo " vytřískat " mnohem více. Tento film měl dýchat fotbalem, tradicemi, atmosférou, zapálením pro tuhle hru, emocemi, ale po hříchu se mi tohoto dostalo pouze v náznacích a to je zatraceně málo. Snímek jentak klouže po povrchu a myslím, že by mu prospělo i více dobových záběrů. Všichni velebíte výkon Michaela Sheena coby Briana Clougha. I zde tvrdím, že to " jiskření " mezi ním a Colmem Meaneym nebylo zrovna přesvědčivé. Tak snad někdy příště..... Zatím pro mě nadále number one ( co se týče fotbalového vyznání se k lásce ke (sportu ) zvaný FOTBAL) zůstává kniha Nicka Hornbyho, Fotbalová horečka! ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem měl vždy anglickou ligu rád a ještě radši jsem měl Leeds United. I když ten "novodobý" Leeds. Proto jsem si ve filmu docela rochnil, a to prosím stačily jenom scény s tabulkami :-). Celkově jde rozhodně o kvalitní snímek se skvělým Timothym Spallem. Příběh, který psal sám život, je velice zdařilý. Jen mě trochu mrzí zpracování, od Toma Hoopera bych asi čekal víc... Třeba více vlastních než dobových záběrů. Možná i proto 4*, ale jinak super! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Brian Clough nebyl jen vynikajícím trenérem, ale také během své aktivní kariéry výborným útočníkem, kdy v letech 1955 až 1964 za Middlesbrough a Sunderland nastřílel v 274 ligových utkání 251 branek. (ragnar1)
  • Clough způsobil mezinárodní skandál před zápasem evropského poháru v roce 1973 v Turíně, který je ve filmu také zmiňován. Po porážce s Juventusem totiž označil italské hráče za podvodníky ("cheating bastards") a otřel se také o "zbabělost Italů" během druhé světové války. (curfew77)
  • Když manažer Brian Clough ve filmu přemlouvá k přestupu do Derby veterána Davea Mackaye, představí se větou "Hrál jsem proti tobě za Anglii". Nic takového se ale ve skutečnosti stát nemohlo: Mackay byl totiž Skot a Clough během své hráčské kariéry reprezentoval Anglii pouze dvakrát, v zápasech proti Walesu a Švédsku v říjnu 1959. (curfew77)

Reklama

Reklama