Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

VOD (1)

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ne, tenhle film opravdu není ani tak o fotbalu (originálně pojaté ztvárnění samotných zápasů je výrazné plus!), jako spíše o jednom geniálním talentu, který musel dojít k osobnímu prozření. Michael Sheen je coby Brian Clough absolutně dokonalý. Nekompromisní vyřídilka, nepopiratelné charisma, ale taky sobectví a bezohlednost jsou všechny vlastnosti této anglické trenérské legendy, které zvládá s naprostým přehledem. A je to hlavně on, kdo tomuto konceptuálně ne až tak tradičnímu životopisu přihrává k finálnímu skórování do branky diváckých sympatií. Že je ten závěr faulem minimálně na žlutou kartu nepopírám, ale proč někdy nepřivřít oči. 4 a ½. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakého trenéra teď hledá fotbalový svaz ? ......Nového, mladého s novými myšlenkami, ve sportovním úboru a hlavně náročného. Film se odehrává na dvouch rovinách a to v roce 1969 a v roce 1974. Nejdřív sledujeme vzestup klubu Derby County http://en.wikipedia.org/wiki/Derby_County_F.C. pod vedením trenéra Briana Cloughta a pak sledujeme jeho....ale podívejte se sami. Je to celé o fotbale, zúčastněný musejí dát do toho vše....city, lásku, oddanost i krev, bude - li to nutné. Brian není nejlepší trenér v Anglii, ale jak on sám řekl, " jsem jen lepší než druhý ". CITÁT - Tahle bláznivá ctižádost. Přijde a odejde. Někdy je i dobrá. To teda jo. Jako oheň. Kterej všechno vybudí. Pak ale tahle věc všechno zachvátí. A zničí, co máš v životě dobrý.... Ve filmu mimo jiné zazní i song Hight of the Red skupiny Deep Purple. Podařený snímek o kopané a vše co se kolem ní děje. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nepočítam ringové filmy (Million Dollar Baby, Cinderella Man, The Wrestler), tak sa jedná určite o najlepší športový film od Any Given Sunday. Obzvlášť filmy o futbale sa dnes netočia s takou gradáciou a hlavne kvalitami, aké by si tento šport zaslúžil. Angličania sú na svoj národný šport ale patrične hrdí, a spojením s perfektným príbehom a bravúrnymi hereckými výkonmi vzišla na svet perfektná filmová lahôdka. Paradoxne, aj keď futbal zohráva vo filme veľkú rolu, tento film ho skôr využíva na zaznamenanie príbehu veľkej osobnosti anglického futbalu, jeho ambíciách, lakomosti, dychtivosťou po úspechu, jeho rozpad kariéry, či priateľstva. Réžia je naozaj skvelá. Film mal šťavu, nenudí, perfektne a efektne využíva myšlienku častých časových prešmyčiek, ktoré film absolútne nerozhádzali, práve naopak dali mu ten správny ráz. Atmosféra je veľmi hravá, ale miestami dokáže naozaj pritlačiť a dramatické momenty nesklamú. Rovnako ako záver s úplne dokonalým citátom. 90%. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten Michael Sheen asi vážně umí hrát. Dostal mě v Královně, dostal mě ve Frost/Nixonovi a teď mě dostal i potřetí v The Damned United. Každopádně jakožto fotbalový fanoušek jsem se hodně bavil. Tom Hooper si udržel režii pevně pod rukou (no a na King's Speech se těším zase o něco více) a vykouzlil komplexní snímek, který dle mého bude fungovat i na lidí, pro který je nějaká kopaná španělskou vesnicí. Rozhodně velmi milé překvapení, které jsem od tohodle malého britského snímku rozhodně nečekal. Things are going to be a little different around here... without Don. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Slušná športová dráma postavená na kvalitnej anglickej filmarine a ich pevnom vzťahu k futbalu. A hoci sa všetko točí okolo futbalu, futbal tu nehrá prvé husle. Je to komplexný pohľad na futbalový mangement zachytávajúci vzostup i pád futbalových manažérskych osobnosti spôsobom prívetivým aj pre nefutbalového diváka. Je to príjemný športovo nešportový film s výborným Michaelom Sheenom postavený na skutočných udalostiach ... We're from the north, Pete. What do we care about Brighton? Bloody southerners. Look where we are! We're almost in France! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Filmovalo sa na autentických miestach, a to v meste Leeds, Chesterfield, Scarborough, Wakefield či na španielskom ostrove Mallorka. (MikaelSVK)
  • Scény na futbalovom ihrisku v Derby County boli natočené na štadióne Leeds United. (ČSFD)
  • Clough způsobil mezinárodní skandál před zápasem evropského poháru v roce 1973 v Turíně, který je ve filmu také zmiňován. Po porážce s Juventusem totiž označil italské hráče za podvodníky ("cheating bastards") a otřel se také o "zbabělost Italů" během druhé světové války. (curfew77)

Reklama

Reklama