Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednotlivé části pojednávají o úplně obyčejném japonském samurajovi, který žije přes den všedním životem a v noci mečem trestá bezpráví v masce sokola na obličeji. Příběh o zločinu, pomstě a trestu. (FilmFan24)

Recenze (32)

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na tento seriál jako malý kluk s dědou.Vždycky jsme se smáli jak tam ti "pochopové" státní moci pobíhali s těmi legračními lucerničkami a snažili se dostihnout přes den samurajského flákače,ale s příchodem noci čiperu bojujícího za spravedlnost.Taky si pamatuji,že "Sokol" měl koně ,což asi byla tehdy v Japonsku asi docela vzácnost a jen tak každý si ho nemohl dovolit.Jsem všema deseti za návrat tohoto serálu,ale to by na Kavkách museli sedět lidi s mozkem..... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Samurajská variace na Batmana i s postavou policejního inspektora (pan Kanzaki?), který měl pro povaleče Gennosukeho slova pohrdání, ale kdoví zda netušil, kdo se skrývá za maskou. Pokaždé jsme s bratrem čekali na okamžik, kdy se některý z padouchů naivně zeptá: "Kdo jsi?", aby se Temný mstitel mohl následně představit a rozsekat celou bandu (včetně papírových interiérů) do nudliček. Lepší než Curro Jimenez, o tom žádná. ()

Reklama

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál opravdu mohu. Od začátku do konce. Ale hlavně ty konce, které jsou většinou sice jeden jako druhý (až na čestné vyjímky), hlavní hrdina se nejprve v masce dostane do hnízda padouchů, aby se potom odmaskoval a předvedl jim, kdo se umí nejlépe ohánět katanou. A že jim to opravdu jde! A navíc za nádherně heroické hudby, prostě lahůdka. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál. Bohužel dnes nesehnatelný. Neexistuje. Nebo žebych se mýlil? Uživatel ugoo, který zde píše recenzi, ho má? Ale proč tedy píše "pokud chcete vidět fotky, najdete je na mém profilu" a když se tam podívám, jsou tam jen ty dvě fotografie, které jsem já osobně vložil sem na CSFD stránku s recenzí na seriál? Proč jsme všichni tak neschopní v pátrání po tom seriálu, když uživatel ugoo to zvládá? :) Vyzývám uživatele ugoo, aby podal důkaz, že seriál vlastní. Například další fotografie z něj, cokoliv. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu, jsem měl ještě donedávna vžité přesvědčení, že šlo o můj nejoblíbenější seriál ze školních letech. Bohužel jsem měl nedávno možnost sledovat některé díly namátkou. Sice v originále a černobíle, ale to co jsem viděl mě hodně zklamalo. Tehdy byla prostě obrovská bída, pro hladové chlapecké srdíčko, ale toto je fakt děs! Jen žvanění a žvanění a nakonec 2 minuty většinou zpomalené akce. Tři hvězdy dávám jen z nostalgie, úvodní melodii a těm dvěma dnes už úsměvným minutám v každém z dílů. Sokol strážce noci je prostě už hluboká minulost a tam si ho i uchovám. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vyraz 「フクロウ」uváděný distibutorem, znamená v překladu "sova", nikoliv "sokol". (ČSFD)

Reklama

Reklama