Reklama

Reklama

Orel Deváté legie

  • Velká Británie The Eagle (více)
Trailer

V roce 140 našeho letopočtu, dvacet let po zmizení římské deváté legie na severu Británie, přijíždí do Británie mladý římský voják Marcus Flavius, aby zde sloužil jako velitel posádky. Marcův otec byl velitelem deváté legie, která zmizela i s jejich symbolem, zlatým Orlem. Marcus věří, že vykoupí čest svého otce odvážným působením zde v Británii. O pár dní později Marcusova bdělost zachrání většinu mužů posádky, na kterou zaútočí keltské kmeny. Je vyznamenán za statečnost, avšak kvůli zraněné noze je propuštěn za služby. Později se Marcus dozví, že na severu Británie někdo symbol Orla deváté legie spatřil, a tak se rozhodne, že se vydá do neprobádaných končin za Hadriánův val. Doprovod mu dělá jeho o Esca, který Římany nenávidí, ale který je Marcovi zavázán, protože mu během gladiátorského souboje zachránil život. Po několika týdnech putování severskou divočinou se Esca a Marcus setkávají s Guernem, což je bývalý římský voják Lucius, který bojoval v řadách deváté legie pod vedením Marcova otce. Lucius sdělí Marcovi, že symbol zlatého orla ukradli Pomalovaní, což je jeden z nejkrutějších kmenů mezi Seveřany. Marcus i Esca dojdou až k Pomalovaným, kterým Esca řekne, že je synem náčelníka, který prchá před Římany, a že Marcus je jeho otrok. Díky tomu je Esca kmenem Pomalovaných přivítán a přijat. Esca po pár dnech Marcovi pomůže v noci tajně přepadnout válečníky, kteří hlídají Zlatého orla... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (588)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nečekaně snesitelný historický flák, kterému by sice slušel vyšší rozpočet, ale jinak celkem válí. Atmosféra pracuje na plné obrátky, herci jsou vybraní více než dobře, tempo se drží od první do poslední minuty (skvělá je především finální "naháněčka" v lesích) a dokonce to nemá ani nejpitomější vývoj děje. Škoda jen nízké krvavosti (PG13 sucks), kterou by měla dohnat DVD verze. Sympatická jednohubka ze starého Říma. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající a správně špinavá atmosféra, výborné bojovné scény a snad poprvé výborně hrající Channing Tatum ( i když na Jamie Bella pořád nestačí). Škoda, že film ve fázi hledání orlice značně zpomalí a člověk se tak v této fázi i dost nudí. Naštěstí závěrečná akce je opět výborná a Kevin Macdonald snad z toho rozpočtu lepší bitky vytřískat nemohl. 70% ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Hmm. The Eagle jsem dostal na disku od kámoše nedávno a musím se přiznat, že nazév mi vůbec nic neříkal. O to větší překvapení na mě čekalo, jak jsem si ho pustil. Do děje jsem se doslova ihned "zažral" a hltal po celou dobu filmu. I přesto, že akce bylo v tomto filmu méně, tak na dramatičnosti neubíral, což někdy mi u jiných filmů dělá a místy se nudím. Tady to nehrozilo. Po Robinu Hoodovi pro mě další skvělý Historický film.. Víc takových filmů!!! 5* a upřímně nemůžu jinak!!! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené "pokračování" loňského CENTURIONA. Vypadá to skvěle a hudba je fantastická. Příběhově je to takové nějáké podivné (patriotismus nejtěžšího kalibru), ale pořád v rámci snesitelnosti. Tatumoš i Bell se oba docela předvedli a Marka Stronga tady u nás doma vidíme vždycky rádi. Navíc v Unrated verzi sem tam cákne krev a to vždycky potěší, i když to klidně mohlo být ještě trošičku masitější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZTRACENÝ OREL, ZTRACENÁ ČEST. ZTRACENÁ ČEST, ZTRACENÉ VŠE..... /// Hned po úvodní solidní bitvičce s praktickou ukázkou práce ve formaci TESTUDO mi ukápla ,,slinka“ radosti (z toho plyne ponaučení, že slintat se má až na konci). Bohužel Marcus utrpěl zranění a s ním zřejmě i scénárista.... – ne..., není to až taková katastrofa. Jen má teď víc času a tak vezme otroka a vydá se získat ztracenou čest rodiny, ztracenou s takovým kusem železa, kterej znamená čest, vítězství, úspěch a ŘÍM. A díky (nebo bohužel?) tomu zase my poznáme něco ze života v Británii té doby. Chlapci putují, potkávají pocestné a tak nějak se pořád něco děje. Jen to není žádný kruťácký drama. Mám tyhle pohádky rád. Je fajn, že se točí. Ale historickou událost z toho dělat nebudeme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím co udělat s manželkou před příchodem legionářů. 2.) Nechápu proč nacházím těla s usekanýma chodidlama. 3.) Dodnes jsem si myslel, že nejlepší maratónci jsou Pheidippides nebo Křováci. . /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (108)

Zajímavosti (20)

  • Devátá legie byla založena roku 65 př. n. l. římským vojevůdcem Gnaeus Pompeius Magnus, v češtině Pompeiem Velikým, v Hispanii, dnešním Španělsku. Legio IX Hispana byla nejen elitní legií, ale také jednou z nejstarších a nejvýznamějších legií římské armády. (Chufu)
  • Jméno hlavního hrdiny je Marcus Aquila. Aquila je latinský výraz pro orla. (neff)
  • Tvůrci byli nadšeni z přístupu hlavních protagonistů Channinga Tatuma a Jamieho Bella k nácviku bojových scén. Oba rychle zvládli techniku boje, jízdu na koni a dokonce i sjíždění vodopádů. Ve výsledku proto takřka nepotřebovali kaskadéry a téměř všechny náročné scény zahráli sami. (dan.pacino)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Akční hrdina budoucnosti?

Akční hrdina budoucnosti?

11.11.2010

Ještě nedávno jsme se mu vysmívali pro jeho fešáckou tvářičku a nevalné herecké schopnosti, hvězda Channinga Tatuma však stoupá. V G. I. Joe jsme mu akčního hrdinu docela věřili, v pozvolna se… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Reklama

Reklama