Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem vlastně vůbec nic. Parchanti mi mezi rukama jen tak nenápadně proklouzli, příliš jsem o nich nevěděl a pak jen nepochopitelně zíral. Film je totiž klasickou akční komedií, která by se momentálně dala přirovnat k filmu A-Team. Na rozdíl od něj je ale nejenom zábavná, ale také konečně pěkně akční a plná neokoukaných herců. Nebo já se přiznám, že jsem ty herce v žádném jiném filmu zásadně ještě nezaregistroval. A tady všichni hláškovali jak nepříčetní a dělali si z filmu obrovskou prdel. Možná za to může styl humoru nebo také to, že herci, co se ve filmu objeví, jsou nejen sympatičtí, ale také po celý průběh dost fajn. Prostě jsem si potvrdil, že akční komedie nevymřely, že dokážou nabídnout nejenom pěknou, a ne nesmyslnou akci, ale také kopu naprosto dokonalých hlášek, které si v budoucnu určitě ještě několikrát zopakuju. To byl právě problém celého A-Teamu. Nedokázal hláškovat, ale snažil se diváka zabavit akcí, která byla tak nesmyslná, až se mi chtělo brečet, ale přesto se brala neuvěřitelně vážně. V Parchantech se vážně nebere, ale akce je tak akční, že jim to prostě věřit budete. Začátek je na tom všem nejlepší. Něco v tom smyslu. Ale vždyť tam spadnou bomby, máme sedm minut na záchranu celé vesnice. A akce může začít. Parchanti jsou parádní film, dlouho mě žádný takový nepřekvapil. Zdější hodnocení opět nechápu, ale ani mě to nepřekvapuje. Já až se na film podívám podruhé, možná mu napálím i pět hvězd, protože tolik hlášek a zábavy jsem v akčním filmu hodně dlouho neviděl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se v poslední době stávají populární coop akce, (omlouvám se za hráčskou terminologii ale nemohl jsem si to odpustit) kdy parta mazáků -která vydá za desetinásobek- bojuje proti mnohonásobným přesilám a snaží se zabránit padouchovi v ovládnutí světa. Nedávno to byla mechanizovaná parta "G.I. Joe" a v následujících měsících by se k nám měl prostřílet Stallone se svým "Expendables" a populární parta v hrané verzi dnes již klasického seriálu "A-Team". "Lúzři" měli být jakousi konkurencí právě posledně jmenovaného ale musela by se někde stát opravdu velká chyba, kdyby souboj vyhráli, protože se jedná o opravdu VELICE SLABÝ film, ve kterém nefunguje jediný aspekt, který by snímku zaručil zábavnost. Možná by se dalo přežít to, že se film snaží být přístupný i pro mladší publikum a tudíž je měkký jak teplý máslo, což znamená, že při akci nevystříkne jediná kapka krve, slovo "fuck" by divák hledal marně a Zoe neukáže ani bradavku. Popravdě mi to ani nevadí, protože filmy žijou převážně z mladých a neviných diváků a i taková "ořezaná" "Smrtonosná past 4" mě velice pobavila. Zde je však problém v něčem jiném a to hlavně v tom, že na režisérské židly nesedí Peter Berg (který se zde podílí na scénáři a docela to zamrzí, jelikož už se párkrát prokázal jak zručný řemeslník) ale nějaký neznámý -a nejspíše videoklipy odkojený- prznitel, který se marně snaží o megacool vizuální atrakci ale moří se v tom jak dítě, které mezi kupou hraček marně hledá ztracený korálek. Akční scény jsou rychlé, špatně nasnímané a sestříhané, absolutně nenápadité na takový druh filmu málo výbušné a hlavně megacool nudné. Počítačové triky jsou na tom ještě hůře a i před takovými 6 lety by se o nich dalo říct, že jsou slabé ale v dnešní době mě už napadá jen slovo mizerné. A co se týká hereckého obsazení složeného z neznámých, méně známých a zapomenutých herců, to také mohlo dopadnout lépe. Dean Morgan mi sedl více jako sympatický zmetek ze "Strážců" než jako nevýrazný velitel této party, Evans hraje jako vždycky (takže nahraje - "Sunshine" byla vyjímka) ale vypadá jako debil, Jason Patrick si vystřihl typického záporáka v obleku kombinující (jakoby) mrazivého gangstera a pracháče z Wall Street, který ve výsledku připomíná neúspěšného podomního prodejce vysavačů a Saldana sice vypadá dobře ale moc se nepředvede (a to si dokonce sundá tílko). Žádná s postav si prostě nedokáže získat divácké sympatie a chybí jim dravý říz a humor, který je pro takový film dost důležitý. "The Losers" mohla to být slušná, nenáročná akční pohodovka ale bohužel se tak nestalo. Stallone ani Neeson nebudou mít s porážkou "Lúzrů" vůbec žádný problém. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

První z letošních "týmovek" bohužel nemá v rámci svých mantinelů příliš co nabídnout. Nemá nikterak zvlášť individuálně vyprofilované členy týmu, který postrádá uvěřitelnou sehranost, osobní charisma („Komediant“ a „Stringer“ hrají na neutrál, nicméně Human Torchovi napůl vychází oťukávání komediální polohy) i dojem tvrdých ranařů, nikterak zdatně natočenou akci (to comicsové zamrznutí padajících protivníků z úvodu spíš leze na nervy) ani nikterak chytlavé hlášky či krvavý humor (nejlepší scéna je slabší parafrází ukazováčku Jasona Stathama z Crank), natož atraktivní děj, spád a žánrový feeling. Svým došlápnutím na půl plynu rozhodně neurazí ani neunudí, nač se však zabývat čistokrevným průměrem s nedotaženými žánrovými atributy, když A-Team a Expendables jimi doslova vyzařují již z upoutávek? 5/10 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 přeje (produkčně, nikoliv však finančně) akčním filmům ve stylu 80. let. Kevin Smith navázal na tradici buddy-movie s Cop Out, Joe Carnahan vzkřísil legendární A-Team, Nimród Antal se pokusí vzkřísit zašlou slávu Predátorů a Sly Stallone nám, jak se zatím zdá, nachystal ultimátní režbu s názvem The Expendables, která snad i to proklaté Komando zadupe do země. Ve stínu všech těch slibných projektů se krčí jeden „lůzr“, spíše tedy celá banda „lutrů“ – nízkorozpočtové béčko The Losers, které vzniklo na motivy komiksu kopírujícího tradici „osmdesátkových akčňáků“, přičemž právě komiksové adaptace v dnešní době fungují jakožto náhražka tohoto v 80. letech dominujícího žánru. Kruh se tedy uzavírá. Časy se bohužel mění, divácký apetit je v neustálém vývoji a to, z čeho jsem jako dítě „učůrával“, mě nyní v některých případech nechává naprosto chladným…pokud se tedy výrazně nehraje na nostalgickou notu, čímž na mě už od začátku silně působí právě zmíněná týmovka The Expendables. The Losers se mohou pyšnit různorodou sestavou, avšak její různorodost nespočívá v samotných charakterech, nýbrž v jejich vojenské specializaci či oblíbených zbraních (specialista přes komunikaci, ostřelovač, demoliční expert, atd.). Např. takový sniper je prostě jen mexičan s obří puškou, co se pomodlí, když spadne vrtulník s dvěma tucty dětí, a když mu šáhnete na kovbojský klobouk, upálí vám palici. A to je vše. Postavy zde určuje pouze jejich vzhled nebo vercajk, díky čemuž mezi nimi nemůže nikdy vzniknout ta správná „buddy“ chemie. Toto považuji za zásadní nedostatek filmu, protože navzdory vší té povrchně efektní akci (po úvodní přestřelce vás nemůže už zhola nic překvapit – rutina) jsem nabyl dojmu, že The Losers by měly být filmem především o postavách. Předvídatelná zrada v kolektivu tak nepřináší kýžený efekt, ba co hůř, bylo mi prakticky ukradené, co se s postavami stane. V tomto ohledu tedy díky za obsazení Chrise Evanse, který představuje minimálně 50% zábavnosti celého filmu…tedy podobný případ jako u Fantastické čtyřky. ____ The Losers se z konceptu mohou jevit jako sympatické dílko, doplácejí však na odbyté postavy (solidní obsazení zůstalo pohříchu nevyužito), sterilní a utahanou akci a celkovou archaičnost. Upřímně…nudil jsem se. 50% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání. Čekal jsem zaprvé trošku něco jiného a zadruhé trošku něco lepšího. Akce je natočena chaoticky, což akční film degraduje na úroveň německých televizních seriálů z devadesátých let. Sice mají Parchanti solidní obsazení, které hází hlášky a náboje všude možně, nemají ale správný spád a občas jsem měl pocit, že se scénáristovi pár stran někam zatoulalo. Jedno však Loserům musím nechat - vynikající hlavní roli. Jeffrey Dean Morgan po Lovcích duchů vstal doslova z popela a po Strážcích zanechává další výraznou stopu v mé mozkové kůře. Krom něj toho moc k pochválení nezbylo (dobrá, ještě Chris Evans). Ani Zoe Saldana neukázala více než v traileru. Promarněná šance. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je scéna zo satelitu Arecibo, ktorý sa nachádza v Porto Rico. Arecibo sa objavil už v bondovke Zlaté oko alebo sci-fi Kontakt. (Wargoo)
  • Scénář je částečnou adaptací prvního "The Losers" komiksu "Ante Up", který vyšel u DC Vertigo. (3DD!3)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama