Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Recenze (504)

verbal 

všechny recenze uživatele

Taťka Winchester a partička hláškujících žoldáků tvrdší než cirhotická játra notorikova na misi tak imposibilní, že by PR oddělení Scientologické církve mělo okamžitě urychlit pokračování, aby jim nedošly ovečky k auditu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nehledě na nadšení v rámci předmluvy čerstvě vydaného paperbacku, kde se tvůrci komiksu zůčastnili natáčení filmu, zůstávají fakta fakty - předloha je tak rozsáhlá, plná jmen i zvratů, že to takhle na ploše devadesáti minut prostě dopadnout muselo: filmoví Losers jsou pouhý kastrát navěšený na "obecně fungující filmová klišé" (kde je sex mezi nejhezčími hlavními hrdiny i zvrat s krevní mstou). A tak lze sdílet aspoň nadšení z toho, že všechny postavy jsou obsazeny bezchybně (Cougar!), je to skvěle nahláškované, dost eye-candy a v druhém plánu to vlastně docela věrně drží onu odpadlicky-béčkovou atmosféru. Ale mohlo toho mít mnohem, ale mnohem víc. Víc stylu, víc všeho. Dotáhnout dialogy, rozkošatit zápletku, ubrat na očekávatelných gestech a zvratech, které nejsou poctou osmdesátkám, ale rychlokvašenou tvůrčí dutinou v tempu jedenadvacátého století. Lenivý Peter Berg by si měl spočítat, že těch pár zpomalených výbuchů už dávno dobrý film nedělá, i když jde od první minuty o přiznané béčko. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nudou jsem neusínal, nevysmíval jsem se tomu, tvůrce jsem neproklínal v duchu ani nahlas. Ale nějakou kladnou pochvalu prostě vymyslet nemůžu. Zbytečná, lehce zapomenutelná týmovka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

The B-Team. Sú to sympaťáci - nefakujú, neprelievajú krv a kvôli detičkám vlezú do epicentra výbuchu (pričom to vôbec neriešia, nevznesú pochybnosť, záchrana detí je pre nich samozrejmosť). Žiaľ, okrem tradične pohodového Evansa nie sú veľmi dobre zahratí (asi najmenej som toho drsňáka veril Morganovi - neviem čo, ale niečo na tej postave a jej podaní nefunguje). Proti nim stojí komický bondovský zloduch - Jason Patric je v tej úlohe taký trápny, až začne byť zhruba po hodine skutočne zábavný. Niektoré hlášky fajn, iné hluché. A celé to napriek videoklipovým vychytávkam vlastne nie je veľmi dobre natočené (v kontaktných akčných scénach celkom slušne kríva dynamika). Priemerná jednohubka, ktorá za 90 minút obstojne pobaví (predsa len, tempo to má a tie výbuchy sú efektné) a prepadne sa do zabudnutia. Dvojku, hoci sa s ňou očividne počíta, nepotrebujem. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se Peter Berg nepostavil za kameru sám, Sylvain White je totiž netalentovaný (ani-ne)řemeslník, pro kterého je pojem ‚nápad‘ sprosté slovo. Od militantní komiksové týmovky bych chtěl víc než jenom nezáživnou patlaninu, která se spokojí s několika odpálenými prskavkami, nad nimiž občas zakrouží jakože strašlivě cool kamera, a hlavně vybroušenější partu drsňáků. Funguje akorát Chris Evans, který prostě vtipné hláškaře umí, stejně tak jako Idris Elba bad-ass motherfuckery. Zbytek nevýrazný (unylý J.D. Morgan), nebo protivný (přehrávající Jason Patrick), stejně jako celý zbytek filmu. Na producentský tým a fakt, že má jít o přímou konkurenci Carnahanovu A-Teamu hodně špatná flákota. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem vlastně vůbec nic. Parchanti mi mezi rukama jen tak nenápadně proklouzli, příliš jsem o nich nevěděl a pak jen nepochopitelně zíral. Film je totiž klasickou akční komedií, která by se momentálně dala přirovnat k filmu A-Team. Na rozdíl od něj je ale nejenom zábavná, ale také konečně pěkně akční a plná neokoukaných herců. Nebo já se přiznám, že jsem ty herce v žádném jiném filmu zásadně ještě nezaregistroval. A tady všichni hláškovali jak nepříčetní a dělali si z filmu obrovskou prdel. Možná za to může styl humoru nebo také to, že herci, co se ve filmu objeví, jsou nejen sympatičtí, ale také po celý průběh dost fajn. Prostě jsem si potvrdil, že akční komedie nevymřely, že dokážou nabídnout nejenom pěknou, a ne nesmyslnou akci, ale také kopu naprosto dokonalých hlášek, které si v budoucnu určitě ještě několikrát zopakuju. To byl právě problém celého A-Teamu. Nedokázal hláškovat, ale snažil se diváka zabavit akcí, která byla tak nesmyslná, až se mi chtělo brečet, ale přesto se brala neuvěřitelně vážně. V Parchantech se vážně nebere, ale akce je tak akční, že jim to prostě věřit budete. Začátek je na tom všem nejlepší. Něco v tom smyslu. Ale vždyť tam spadnou bomby, máme sedm minut na záchranu celé vesnice. A akce může začít. Parchanti jsou parádní film, dlouho mě žádný takový nepřekvapil. Zdější hodnocení opět nechápu, ale ani mě to nepřekvapuje. Já až se na film podívám podruhé, možná mu napálím i pět hvězd, protože tolik hlášek a zábavy jsem v akčním filmu hodně dlouho neviděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $23,591,432Tržby Celosvetovo $28,977,335Tržby za predaj DVD v USA $6,462,496 //počet predaných kusov 372,687Príjemné akčné odviazanie, kde poteší pestrá zostava nechcených parchantov s asistenciou pohľadnej Zoe Saldany, príbeh ubieha ako voda, akcia pobaví, občas príde na rad aj nejaké prim hlášky a scénky. Na takého neznámeho režiséra ako je Sylvain White to celkom dobre zvládol. /80%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to lehké a zároveň těžkotonážní, je to béčkové, ale chutná to jako osmdesátková áčka. Srdnatí herci a vizuální facelift zachraňují, co se dá, ale největší překážku staví do cesty divákům zdánlivá nesourodost filmu, který vypadá a chce být moderním metrosexuálním akčňákem, ale stojí po kolena v melancholických hláškách, co zapadaly prachem, a přepálených záporácích, kterým se musíte v koutku duše smát. Losers naštěstí moc často nechtějí, abyste je brali vážně a díky Sylvainu Whiteovi nevypadají jako levoboček, co spadl do kin z regálů videopůjčoven. Nenazýval bych to předkrmem před A-Teamem nebo Expendables, protože nikdo z nás netuší, jak tenhle velký letošní návrat k čistokrevné týmové akci dopadne. Tahle roztomilá jednohubka ale v ústech nezhořkne, ať už to dopadne jakkoliv. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná záležitost, která si s pár známějšími jmény snaží hrát na víc než hloupou béčkovou akci. Nechápu, proč se třeba Chris Evans neustále upisuje podobným filmům (asi má chuť navzájem své postavy parodovat, viz. jeho postava z Push použita v Losers:)). Talentu i charizma má víc, než tady prodává, oproti tomu Zoe Saldana tu nechává všechnu svoji sexu krásu. Vedle nich působí Jeffrey Dean Morgan ještě dobře, ale proti komu stojí? Pár hodin po filmu to sami nebudete vědět. Záporák bez charizmatu, jehož jméno ani nebudu psát způsobuje, že film je spíše honění stínu, o kterém se vedou zlé povídačky, ale ve skutečnosti to je druhořadý model. Akce je dobrá,o tom žádná, komiksová stylizace zvládnutá. Druhé shlédnutí? A to proč?:-)) PS: v porovnání s A-teamem je to hodně lose:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka jak se patří. Celej tým je gutte a složenej ze samejch sympatickejch herců. Zvlášť Jeffrey Dean Morgan se hodí na tyhle vůdčí charismatické role. Pak mě ještě hodně bavil mexickej sniper s kloboukem. Je tam pár opravdu hezky udělanejch nápaditejch scén a vůbec z celýho filmu sálá, jak je komiksově svěží. Hrozně mě bavily scény se záporákem a jeho gorilou (chudák slečna co držela deštník). Prostě jsem se bavil. V podstatě každej film ve kterym v poslední době hraje Zoe Saldana fakt stojí za to. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vyhlásit válku CIA? Oni si začali..... Týpci, pro který je hračkou unést vrtulník, vystřílet 30 maníků s Kalašnikama a šířit dobrou náladu! Zábavný béčko, který má naprosto všechno, co od něj očekáváte: žádný velký hvězdy, jednoduchej a šlapající scénář bez zbytečných keců, hodně akce a vtip. Všichni příznivci komiksů, filmů Mission Impossible nebo třeba Vítejte v džungli by měli zbystřit, protože z tohodle mám fakticky DOBREJ POCIT! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád sleduju sebevražedný mise. 2.) Nevím nic o tachyonech v hlubokém vesmíru. 3.) Zajímá mě, jestli se dochodit s prostřílenejma kolenama. 4.) Dlouho jsem neviděl pořádný béčko – RADĚJI zopakuji: BÉČKO! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Dead Men (3:31) ,2. Not Soldiers Anymore (1:45) ,3. Fake Out / Cool Reception (2:17) ,4. Miami Heist (3:14) ,5. Interlude (1:31) ,6. Mumbai Max (3:37) ,7. Broken Trust (2:20) ,8. Port Break-In (2:07) ,9. Double Crossed (3:03) ,10. Psychic Bullets / Aisha's Beed (1:51) ,11. Bad Business (1:39) ,12. Good Catch (2:45) ,13. The Losers (3:14) ,14. The Shootout (4:07) ,15. Max Factor (1:48) ,16. Angle of the Dangle (2:11) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No vida slušný Akční film o fakt skvělé partě Týpků! Každý měl charisma, každý měl jinou schopnost.. Sniper byl nejlepší! A Scéna s Letadlem Uff to bylo super! Jo a skvělý pohled na Zoe Saldanu .. Jak já ji MILUJI! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako si sa sem dostal?“ – „Loďou.“ – „Ale veď toto je vnútrozemie.“ – „Bola to zázračná loď.“ Béčko. Mám rád tímovky a robustne charizmatický Komediant Jeffrey Dean Morgan mi ako vodca komanda sedel, ale Parchanti ako takí ma nebavili od úvodnej scény. A pritom je plná výbuchov, prestreliek a úmrtí. Paradoxne, najlepšie momenty boli neakčné, obohatené morbídnym humorom („omylom“ zhodenie z 50. poschodia, smrť za slnečník, wtf hrajúci Jason Patric). Najväčší podiel na (pod)priemernosti projektu má čudná réžia, nezaujímavý scenár a prekvapivo nevýrazná akcia. Plus slabšie herecké obsadenie. Kasting sa síce z dnešného pohľadu môže javiť bombasticky a totálne špičkovo áčkarský, ale v roku 2010 sa väčšina z dotyčných hercov ešte len opatrne rozbiehala a tomu bohužiaľ odpovedajú aj ich nie príliš presvedčivé výkony. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je paradni, i kdyz je to cely znacne stupidni a hraje to jen a pouze na efekt. Predstavuje se particka drsnejch, namakanejch, hlaskujicich "vojaku", mezi kterejma je Evans trochu jako pest na oko, ale je z nich nejzajimavejsi a nejzabavnejsi. Cely je to natoceny samozrejme co mozna nejvic cool, zpomalovacky, kamerovy filtry, prestrelky a jedna hlaska za druhou. Takze jsem vypnul mozek a bavil jsem se. Jenze bohuzel nekdy po pul hodine filmu dojde tempo a misto aby v podobnym duchu jel az do finale, zacne se vic kecat a kdyz uz dojde na nakou akci, tak neni nijak zvlast oslnujici, zaporak v podani Patrica je spis vtipnej nez aby pusobil nebezpecne a krome sceny zahrnujici letadlo a motorku uz me nic moc nezaujalo. Takze po slibnym zacatku to postupne sklouzlo az na 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic, co bych býval musel vidět. Což jsem čekal, ale něčím mě to stejně lákalo. Je to vyloženě průměrná týmovka, s dočasně odepsanou partičkou specialistů pod vedením Jeffrey Dean Morgana (ze kterýho se dal udělat mnohem větší borec), kteří se mají za co mstít. Akce, hlášky, charaktery - všechno průměr. Nenasere, neznudí, nenakopne, neoslní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Akční filmy vygradované nulovým napětím obvykle s nadhledem přehlížím, ale v tomto případě se neodvažuji být zklamán. Jedná se totiž o pohodovou vypalovačku zcela zaplácanou střelbou, hláškami a sexem, což musí ocenit každý divák neočekávající od přímočarého akčního snímku odpovědi na zákeřné filozofické otázky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který se až moc snaží zaujmout, aby se mu to podařilo. Doufám, že Expendables se vydají lepší cestou. Tohle brzy zapadne... právem. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží, lehkonohá nahláškovaný týmovka, v níž Chris Evans není za idiota, i když má brýle a herci se snaží,i když nemají co hrát. Možná až příliš ploché postavy a občasné nejasnosti v ději jsou asi jediným zásadnějším zádrhelem na téhle jinak velmi stylové a i navzdory technickým vychytávkám docela oldschoolové akční jízdě. Velké překvapení a za hlásícího záporáka v podání Jasona Patrica solidních 8/10!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zábavný béčko, kde se municí nešetří a akce je stylová, nabušená a od White dobře natočená a hlavně je to ještě celý správně vyvážený na stranách vážný akce a parodie, já se prostě a jednoduše bavil, i když bych teda v elitním komandu uvítal někoho jinýho než Morgana a Evanse, ale jelikož to bylo trochu hozený i do parodie, tak tam až zase tak moc nepřekáželi. ()

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama