Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Akční filmy vygradované nulovým napětím obvykle s nadhledem přehlížím, ale v tomto případě se neodvažuji být zklamán. Jedná se totiž o pohodovou vypalovačku zcela zaplácanou střelbou, hláškami a sexem, což musí ocenit každý divák neočekávající od přímočarého akčního snímku odpovědi na zákeřné filozofické otázky. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Presne ten pripad filmu, kde je par kulervoucich scen, ale mezi tim je jen okoukana vata... Nekolik zaberu je vylozene originalnich (strilecka na lodi) a i zpomalovani, ac je uz docela proflaklou zalezitosti, ma tady naopak svoje kouzlo. Jenze sem tam si uzivnete a jen koukate na hodinky... Velky plus je ovsem Komediant z Watchmenu a Chris Evans. Takze budiz ctyri. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem s The Losers spokojen. Je to sice klasický akční film kdy skupinka žoldáků bojuje proti těm špatným, ale takové filmy mám rád a boužel se jich točí málo. I když tento rok je trošku vyjímka. Komando je sestaveno z dobrých herců a už kvůli toho se stojí na film podívat. Akční scény jsou klasicky trošku přehnané, ale krásně se na to kouká. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek dost dobrý, pak to ale klesalo, hloupých scén přibývalo a bohužel to spadlo až na 2 slabé hvězdy. Neměl jsem žádná očekávání, ale přece jenom postavit celý film na tak primitivní zápletce přece nelze brát vážně. Jen díky svižnýmu střihu jsem to dokoukal, tempo je fakt dobré, jinak akční propadák. 30% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 přeje (produkčně, nikoliv však finančně) akčním filmům ve stylu 80. let. Kevin Smith navázal na tradici buddy-movie s Cop Out, Joe Carnahan vzkřísil legendární A-Team, Nimród Antal se pokusí vzkřísit zašlou slávu Predátorů a Sly Stallone nám, jak se zatím zdá, nachystal ultimátní režbu s názvem The Expendables, která snad i to proklaté Komando zadupe do země. Ve stínu všech těch slibných projektů se krčí jeden „lůzr“, spíše tedy celá banda „lutrů“ – nízkorozpočtové béčko The Losers, které vzniklo na motivy komiksu kopírujícího tradici „osmdesátkových akčňáků“, přičemž právě komiksové adaptace v dnešní době fungují jakožto náhražka tohoto v 80. letech dominujícího žánru. Kruh se tedy uzavírá. Časy se bohužel mění, divácký apetit je v neustálém vývoji a to, z čeho jsem jako dítě „učůrával“, mě nyní v některých případech nechává naprosto chladným…pokud se tedy výrazně nehraje na nostalgickou notu, čímž na mě už od začátku silně působí právě zmíněná týmovka The Expendables. The Losers se mohou pyšnit různorodou sestavou, avšak její různorodost nespočívá v samotných charakterech, nýbrž v jejich vojenské specializaci či oblíbených zbraních (specialista přes komunikaci, ostřelovač, demoliční expert, atd.). Např. takový sniper je prostě jen mexičan s obří puškou, co se pomodlí, když spadne vrtulník s dvěma tucty dětí, a když mu šáhnete na kovbojský klobouk, upálí vám palici. A to je vše. Postavy zde určuje pouze jejich vzhled nebo vercajk, díky čemuž mezi nimi nemůže nikdy vzniknout ta správná „buddy“ chemie. Toto považuji za zásadní nedostatek filmu, protože navzdory vší té povrchně efektní akci (po úvodní přestřelce vás nemůže už zhola nic překvapit – rutina) jsem nabyl dojmu, že The Losers by měly být filmem především o postavách. Předvídatelná zrada v kolektivu tak nepřináší kýžený efekt, ba co hůř, bylo mi prakticky ukradené, co se s postavami stane. V tomto ohledu tedy díky za obsazení Chrise Evanse, který představuje minimálně 50% zábavnosti celého filmu…tedy podobný případ jako u Fantastické čtyřky. ____ The Losers se z konceptu mohou jevit jako sympatické dílko, doplácejí však na odbyté postavy (solidní obsazení zůstalo pohříchu nevyužito), sterilní a utahanou akci a celkovou archaičnost. Upřímně…nudil jsem se. 50% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Chris Evans měl při natáčení zamaskované mj. i jedno z tetování na pravém rameni (čínský znak), což jde dobře vidět na začátku filmu. V čase 01:18:04 však můžeme v záběru toto tetování zahlédnout, protože jej filmaři zamaskovat zapomněli. (Elizabeth13)
  • Vo filme je scéna zo satelitu Arecibo, ktorý sa nachádza v Porto Rico. Arecibo sa objavil už v bondovke Zlaté oko alebo sci-fi Kontakt. (Wargoo)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama