Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inscenace byla natočena podle románu Eda McBaina. Pětiletá Anne Sachsová si v pokoji hrála s panenkou Treperendou, když z vedlejší místnosti zaslechla křik. Někdo ublížil její mamince. Aniž to dívenka tušila, stala se svědkyní vraždy. Detektiv Steve Carella (J. Abrhám) je pachateli na stopě, ale v klíčovém okamžiku spadne do pasti. Vyšetřování přebírají Mayer (M. Kopecký) a jeho vzdorovitý pomocník Bert Kling (S. Skopal). Oba musejí objasnit zmizení Carelly a zjistit, kdo a proč zabil Karin Sachsovou. Její bývalý manžel Denis, otec malé Anne (E. Cupák), přitom úzkostlivě tají problematickou minulost páru. (whenry)

(více)

Recenze (61)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tím, že příběh je situován do zkažené imperialistické země, nemuseli mít socialističtí tvůrci tohoto krimi žádné zábrany v ukázání amorálních prvků společnosti a mohli se náležitě rozmáchnout. Tato televizní inscenace rozhodně nenudí, nicméně Abrhám, Skopal ani Šulcová mi do rolí neseděli, naopak velmi se mi líbil Kopecký a Haničinec. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na scény natáčené v českém paneláku s českou kuchyňskou linkou, vybrali si tvůrci předlohu stejně nejspíše kvůli pohnutkám pachatele hrůzného činu, tedy s kritikou západní pokleslé společnosti. Alespoň celý příběh nevyzněl úplně špatně, jako když takovou kritiku přenášeli do reálného socialismu. Celý film je ukecaný, odehrávající se především ve dvou studiových prostorách. Ovšem nejtrapněji mi bylo při sledování scén s duem Abrhám - Šulcová. Každopádně hvězdné herecké obsazení v byť sebemenší roli a pár amerických bouráků na pražské ulici jsou jedním z mála pozitiv filmu. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Detektivní inscenace podle předlohy Eda McBaina s velmi dobrým hereckým kolektivem. Vykreslení amerických reálií také dopadlo dobře, až jsem se divil, že to tehdejší náš totalitní režim dovolil. Ale v kriminálce hlavní zápletkou figurují drogy, takže je jasné, že tohle museli komunisti ukázat tak, že americká společnost je nanejvýš zkažená :). Ale jinak povedená detektivka. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se u toho zasmál, teprve po shlédnutí jsem si uvědomil, že to nebyla parodie. Přitom všechny reálie a herecké výkony jsou dost legrační, když se pokouší napodobovat US kriminálku. Nasraný Svatopluk Skopal na každýho křičí jak o život, Jana Šulcová deklamuje svoje texty jak v rádiu, u Josefa Abrháma jsem nikdy neměl iluze, že by uměl hrát (feťáka ztvárnil tak, že si na tvář přilepil hovno a blouznil nesmysly). Když někdo z policajtů ostražitě a akčně oblejzá místo činu s revolverem v ruce, vypadá to, že se s ním chystá šťourat se v nose. Film je tak dokurvený, že se na závěr ani nevyjeví pachatelova osoba. Opravdová parodie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takže vy jste to nevěděli, že jo? Ona žena měla pravdu. Ona má vždycky pravdu." 3. spící strážník mě bavil, výtahář Kyklop mě bavil a správce Baker mě taky bavil. Byly to sice jen epizodní postavičky, ale ti ostatní tu vraždu brali příliš vážně, skoro až hystericky. A ono to moc nejde, když se z ČSSR pokusili udělat USA tím, že názvy obchodů přetlumočili do američtiny, do ulic vyslali pár afrických studentů, po silnici nechali projet všech pět dostupných Cadillaců a začali se oslovovat Carello, Mayere či Klingu. Přesto nebudu na panenku Treperendu zlý, protože si dobře pamatuju premiéru této inscenace a tehdy to na mě zapůsobilo opravdu hodně. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama