Minami-ke: Okaeri (TV seriál)

Animovaný / Komedie

Japonsko, 2009, 13x25 min

Překvapení se tentokrát koná. Slabá druhá řada budiž zapomenuta, Okaeri se téměř vrací k úrovni řady první, hodnotím ji tedy stejně. Slabé ****.(6.4.2009)

Okaeri - alebo späť ku koreňom. Kým sa predchadzajúca séria topila v nenormálne zdĺhavom analyzovaní vzťahov a iných bludov na vtip sa zabudlo. Aj keď prvé časti tejto série sú podobného razenia, vykryštalizovanie charakterov (prefikanejšia Kana, hlupšia Chiaky) postúpilo v štádium, že sa opäť môžem radovať z humoru plného nedorozumení a rodinných situácií. Všetko sa tu zakladá už ako v prvej sérií na drobnostiach. Niekto niekomu zje jogurt, rozoberajúce sa malichernosti ako opisovanie úloh a iné bežné problémy na japonský spôsob. Neviem prečo, ale rodinka Minami už tretí rok spriemňuje moje chvíle a akosi som si na nich zvykol aj v dobrom aj v zlom. Keďže niekedy vychádzali časti podobne (alebo skoro presne) ako ročné obdobia, sviatky a iný záležitosti celkom mi prirástli k srdcu. Rozpoloženie častí je ako vždy 1-10 humor, netradičná 11 epizóda ako ecchi (v ponímaní Minami a nie až hentai prevedenia 13 časti Green green) a 12 ako to už býva dramatické rodinné vyvrcholenie. Vôbec sa neurazím ďalšej sérií. PS: takýto pozitívny ending tu ešte nebol :)(15.4.2009)