Reklama

Reklama

Poselství ze Stínadel

(amatérský film)
všechny plakáty
Česko, 1996, 153 min

Režie:

Karel Hrivňák

Scénář:

Karel Hrivňák

Hrají:

Filip Kožner

Obsahy(1)

Poselství ze Stínadel bylo natočeno volně na motivy stejnojmenného příběhu Josefa Červinky – „Grifina“, tento příběh byl ve své době jedním ze tří dílů Stínadelských příběhů Jaroslava Foglara a navazoval na „Záhadu hlavolamu“ a „Stínadla se bouří“. (sator)

Recenze (3)

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

"Támhle je opuštěný klášter!" "To je taky stínadelská zajímavost." "Co je na něm tak zajímavýho?" "Právě že nic..." Dobrodružství ze Stínadel v poloamatérsky zajímavým provedení. Úvod v hudebním sestřihu Orlíku a "otce punku" Františka Sahuly! ()

Reklama

choze

všechny recenze uživatele

Stínadelský fanfilm s poněkud naddimenzovanou stopáží o dvojici kluků vydávajících se do Stínadel pátrat po ježku v kleci. Pochválil bych výběr některých lokací a za zmínku stojí, že film byl natočen podle stejnojmenného volného pokračování Foglarovy stínadelské trilogie, které napsal Josef Červinka-Grifin ještě předtím, než vyšlo Tajemství Velkého Vonta. Na filmu se prý podíleli členové vontských organizací z přelomu 80. a 90. let. Rozhovor s režisérem - http://www.bohousek.cz/view.php?cisloclanku=2004090701 ()

Zajímavosti (2)

  • Cesta k premiéře filmu byla dlouhá, trvala téměř tři roky. (sator)
  • Původní délka filmu byla 790 minut. (sator)

Reklama

Reklama