Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

JFL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímky Sandyho Collory nastavily laťku očekávání vysoko, ale jeho celovečerní debut překvapí tím, jak málo s nimi má společného. Zatímco "Batman: Dead End" a "World's Finest" byly rozpustilé fanovské hrátky s komiksovými ikonami a předváděčky režisérových dovedností v oblasti masek, kostýmů a speciálních efektů, tentokrát na diváky čeká komorní příběh, jehož hlavním kladem je dramaturgicky vycizelovaný scénář a kde perfektní masky a kostýmy nejsou atrakcí, nýbrž rozvíjejí dramatický potenciál snímku. Zpočátku se sice vyprávění jeví jako schematické a z hlediska struktury průhledné (mechanické střídání záběrů postav v krajině a dialogových sekvencí), ale cestou k finále vysázenou několika nápaditými zvraty se posléze ukáže, že vše předchozí mělo smysl a nic nebylo jen tak pro efekt. Natočit film, kde 88 minut jen hrstka postav chodí pouští, skýtá mnohá úskalí, ale zde byla všechna bravurně překonána. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poslední ze tří šmoulích Power Rangers a Kurt Russell chodí sem a tam po poušti jak Beduíni s Alzheimerem, dělají si naschvály, vyhrožují, kdo komu rozšlápne planetu a bacají se, až jim teče červená. Světe, div se, nakonec se z toho vyklube vesmírně nesmírné přátelství.. To je v kostce zápletka nízkorozpočtového sci-fi pana Collory, které sice opravdu vypadá velmi levně a je evidentní, že si jeho prostřednictvím autor udělal ohromnou radost, ale až na reverzní úvod (kdy nevíme, kdo je kdo) je Hunter Prey strašlivě neoriginální a vrávorá jako opilec na tenké čáře mezi vykrádáním a poctou dnes již kultovního Enemy Mine. Ubozí Cydoniané, když jim začne téct z nosu, musejí toho mít plné oči.. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na rozpočet luxusní vizuální záležitost se silným příběhem a dialogy, ze kterých se vám konečně nechce vyhodit lečo. A když přijde na řadu scéna, kdy se dovídáme, kdo je oním pronásledovaným, celé se vám to převrátí naruby. Není to extra akční, není to vizuální nájeb jako Avengers a už vůbec to není vtipný jako Diktátor. Přesto všechno je to jeden z nejmilejších filmových počinů poslední doby, který mi udělal obrovskou radost a dokázal všem, že i za málo peněz jde udělat hodně muziky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu jako projekt nadšených fanoušků, kteří prostě chtěli i přes nízký rozpočet natočit akční sci-fi, tak dejme tomu. Ale nedá se tím omluvit všecko, především ta směšná výprava a odfláknutý scénář. Některé ty masky vypadají dobře, třeba vzhled mimozemšťanů, ale to, že vojáci nosí pláštíky a štíty jak nějací rytíři, to, že vězeň vypadá jako Darth Vader, taky nosí pláštík a když si sundá helmu, vypadá jako rytíř Jöns ze Sedmé pečeti nebo to, že většinou když postavy mluví, tak jim kamera zabírá jen hlavu s pozadím jasné oblohy a celé to vypadá strašně směšně jak z filmu Double Down od Neila Breena... to se prostě nedá ignorovat, fakt ne. Navíc se celý ten film strašně táhne, celá hodina je jen nahánění po poušti a až pak se něco konečně stane. A taky tomu chybí nějaký pořádný úvod a závěr to sice nemá špatný, ale je poněkud utnutý. Snaha byla, něco se povedlo, ale těch 65% tady vůbec nechápu. Ani ta zápletka mi bůhvíjak úžasná nepřijde, když je vykradená z Enemy Mine, akorát zde se většinu času nahání, o nějaké přátelství začne jít až v poslední minutě. 2* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi naozaj nesadlo. A to od príbehu, som čakal, že bude nabitý akciou, čo , ale nebol. Cez masky, ktoré boli fádnejšie ako v argentínskej telenovele. Až po exteriéry, ktoré naozaj noc neukázali. Ano bolo tu par zvratov, ale i tie vyzneli tak umelo a nezáživne ako i celý film. Je vidieť vo všetkom, že sa jedna o nízko rozpočtový film, to naozaj nejde prehliadnuť. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa vo federálnom štáte Mexika s názvom Baja California, nachádzajúcom sa na severe Kalifornského polostrova. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov Untitled Sandy Collora Project. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama