Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Recenze (123)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou dal na místní tlučhuby! Slibovali zvraty a dostal jsem zvratky! Tři modroxichtí ufoni s vizáží Teletubbies a oháklí jako Gays Angels (tolik k perfektním maskám), pronásledují po ztroskotání na opuštěné planetě (patrně kamenolom někde u LA) tajemného vězně. A to mě poser, zvrat jako svině, on je to po sundání masky fousatý chlap!! Postupně dva z ufounů klepnou bačkorama a zůstane to jeden na jednoho.... Honí se chlapci, honí, zažívají na těch pár hektarech všeliká dobrodružství (sem tam někam spadnou, sem tam se vzájemně zraní), až se mezi nimi vyvine krásné, intergaylaktické přátelství. Bezskrupulózní vykrádačka klasiky "Enemy mine" s totálně sedativním scénářem, revolučně natočená ve 4D. (čtyřech Dnech) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický oldchool, který si vystačí s jednou pouští, několika málo postavami a relativně dobrým a cílevědomým scénářem. Pro skutečné fanoušky sci-fi je tento nízkorozpočťák, jehož dějové zvraty skutečně překvapí (což už se moc často nestává), jasnou volbou. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEPŘEŽÍVAJÍ DRUHY NEJSILNĚJŠÍ, ANI NEJINTELIGENTNĚJŠÍ. PŘEŽÍVAJÍ TY DRUHY, CO MAJÍ NEJVĚTŠÍ SCHOPNOST SE PŘIZPŮSOBIT...(Charles Darwin)....... /// Jednoduchá transportní mise se zvrtla. Převáženej organismus sejmul posádku a loď (kosmická) havarovala. Jsou na něj teď kdesi v poušti ,,jen“ tři a mají 100 hodin do evakuace..... Vyhoďte na poušť pár chlápků ve sci-fi oblečcích, zařiďte měniče hlasů, ,,plazmový“ zbraně..... ještě samozřejmě to nejdůležitější!!! PŘÍBĚH! Skandální odhalení po 30ti minutách? Co chtěj hrát dál? Žádnej debatní kroužek....., trochu boje, lehce naznačený charaktery a ,,on“, POSLEDNÍ SVÝHO DRUHU! Říkám vám – ZAJÍMAVÝ!!! Uplést z hovna bič? (Ale jo...) Ovšem dokázat s ním prásknout? Tož zkuste tohle levňoučký povídání o hvězdných křížových výpravách.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Už (nebo ještě?) trochu pamatuju. 2.) Jsem poslední svýho druhu 3.) Nesnáším drahý ,,sračky“. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha z núdze cnosť v zmysle nemali sme veľký rozpočet, ale mali sme chuť a dobrý scenár. Paradoxne, mizerný rozpočet (s tomu odpovedajúcimi maskami, či kostýmami) môžeme brať ako umelecký zámer. Film sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti, keď sa vo vesmíre medzi sebou bilo viacero rás, ktoré sa navzájom kvalitne poničili. Všetko je preto zlikvidované, zničené, otrieskané. Všetci (ktorí prežili) sú nervózni, sklamaní, nasr*tí. V konečnom efekte teda malý rozpočet filmu skôr prospel. Ale napriek tomu... ak by som nevedel, že film je z roku 2010 a mal by som si tipnúť, z akého, tipoval by som max. 1992. Až tak smiešne lacno vyzerá. Našťastie situáciu vylepšuje prekvapivý scenár. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímky Sandyho Collory nastavily laťku očekávání vysoko, ale jeho celovečerní debut překvapí tím, jak málo s nimi má společného. Zatímco "Batman: Dead End" a "World's Finest" byly rozpustilé fanovské hrátky s komiksovými ikonami a předváděčky režisérových dovedností v oblasti masek, kostýmů a speciálních efektů, tentokrát na diváky čeká komorní příběh, jehož hlavním kladem je dramaturgicky vycizelovaný scénář a kde perfektní masky a kostýmy nejsou atrakcí, nýbrž rozvíjejí dramatický potenciál snímku. Zpočátku se sice vyprávění jeví jako schematické a z hlediska struktury průhledné (mechanické střídání záběrů postav v krajině a dialogových sekvencí), ale cestou k finále vysázenou několika nápaditými zvraty se posléze ukáže, že vše předchozí mělo smysl a nic nebylo jen tak pro efekt. Natočit film, kde 88 minut jen hrstka postav chodí pouští, skýtá mnohá úskalí, ale zde byla všechna bravurně překonána. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se ohromně podepsala jeho nízkorozpočtovost. Tvůrci by pravděpodobně předvedli mnohem víc, zapojili by tam více ras, více postav a více bojů, nedostatek peněz to všechno zhatil a tak zůstaly jen dobré masky a zajímavá zápletka. Stopáž je průměrně dlouhá, ale v tomto filmu občas působí nekonečně. Chvílemi nenabízí nic jiného, než chození po poušti a to je dost málo. Závěr je trochu překombinovaný, ale přesto celkem inteligentní. 66% 23.08. 2010 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi nevšední scifko s málo postavami, které je víc psychologické, než trikové. Mile mě překvapilo, že lidé jsou tu za ty kladné postavy, což v poslední době v tomto žánru moc nevidím (lidstvo jsou přece ty krvelačné bestie bez morálky, které nedělá nic jiného, než se mezi sebou vyvražďuje). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když dostane schopný fanoušek půl milionu, může z toho jistě vzniknout něco dobrého. A taky že vzniklo. Jediná škoda je, že 90 minut se nedaří utáhnout. O kolik lepší by ten film byl zhruba o délce 60 minut? Škoda promarněné šance. 3 a 1/2 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nějaká sloučenina Predátora a Boba Fetta běhá kousek za Hurghadou a cvičí existenciální formu sci-fi. Budiž, proč ne, kdybych neviděl film Můj nepřítel, hodně by se mi to líbilo, takhle jsem jen nahlížel do té bublaniny a čekal na akci či nějaké překvapení nebo nějaké dramatické vyvrcholení. To se nedostavilo. Na amatérský snímek skvělý, na profesionální film slabý. Druhý díl snad opustí od hraní šachu v poušti a bude lepší, akčnější a alespoň trochu originálnější. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poslední ze tří šmoulích Power Rangers a Kurt Russell chodí sem a tam po poušti jak Beduíni s Alzheimerem, dělají si naschvály, vyhrožují, kdo komu rozšlápne planetu a bacají se, až jim teče červená. Světe, div se, nakonec se z toho vyklube vesmírně nesmírné přátelství.. To je v kostce zápletka nízkorozpočtového sci-fi pana Collory, které sice opravdu vypadá velmi levně a je evidentní, že si jeho prostřednictvím autor udělal ohromnou radost, ale až na reverzní úvod (kdy nevíme, kdo je kdo) je Hunter Prey strašlivě neoriginální a vrávorá jako opilec na tenké čáře mezi vykrádáním a poctou dnes již kultovního Enemy Mine. Ubozí Cydoniané, když jim začne téct z nosu, musejí toho mít plné oči.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, u něhož celovečerní délka není na škodu. Na to, že se jedná o dílo, ve kterém se vyskytuje méně než 10 osob, ale většinu času jde jen o pouhé dvě postavy, je to velmi napínavé, zvraty jsou nečekané, scénář je skvěle vypilovaný a dává smysl. ____ Dodatečně jsem zhlédl Petersonův film Enemy Mine, ale naštěstí se nejedná o žádné vykrádání, naopak Hunter Prey je téměř přiznanou poctou. Každopádně je jisté, že Sandy Collora bral Enemy Mine na vědomí a v podstatě na něj (myšlenkově) navazoval. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduché a přesto vysoce efektní a zábavné. Odkazy (těžko říct, jestli všechny záměrné) na mnoho sci-fi filmů a přesto poměrně originální zážitek plný překvapení. Je to jako jeden díl probíhajícího seriálu, postavy se tu spolu baví, jako bychom je dávno znali, nevíme vůbe nic o těch mnoha konfliktech celého světa, no a ten konec, ten si opravdu o to pokračování říká! Jinak je to ale skvělá žánrová jednohubka. Komorní a nepříliš trikovou atmosféru rozhodně vítám. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Minimalistické fandovské (!!!) sci-fi odohrávajúce sa na vyprahnutej planéte podobne ako Pitch Black má svoje prekvapivé dejové momentky a nejakým zázrakom si dokáže udržať pozornosť počas celej stopáže, pričom v podstate sledujeme len doberanie sa dvoch postáv. Na štyri to nepôjde, to by som sa Petersenovmu Enemy Mine vysmial do očí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrý nízkonákladový akčňák od známého "pokusného" režiséra a skvostného trikaře Hollywoodu. I s málem se dá udělat hodně!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní nízkorozpočtové sci-fi s obleky ze StarWars, což vůbec nevadí. Jen úvodní pixelové záběry z vesmíru za moc nestály, ale na nich to nestojí. Trochu variace na snímek Můj nepřítel (1985), zde je ovšem vztah odlišných ras daleko komplikovanější. První zlom nastane, když se sundají helmy... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

hororový nádech jen lehounce. Ale jasný důkaz, že solidní divadlo se dá udělat i za pár šupů. Mimochodem je to od stejnýho člověka co natočil zajímavý kraťas Batman:Dead End ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční sci-fíčko, ve kterém se na jakési pouštní planetě nahánějí future vojáci při jakési komorní partyzánské válce světů. Mrknite do galerie, hodně vám napoví a o moc víc toho ani neuvidíte. Ke konci se trochu míchá kartama, ale na mdlém výsledku to nic moc už nezmění. Snaživý nízkorozpočťák, který může scifi fanouška pobavit, ale taky ne příliš zainteresovaného diváka slušně unudit. 66% je více než adekvátní. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová pocta scifi klasikám natočená za hodně minimální peníz s pár hercema v poušti. Film stojí hlavně na jednoduším postapokalyptickém příběhu a k němu dobře napsanému scénáři. Konec otevřel dveře pro další pokračování... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Loď ztroskotá na pusté planetě a zbylá posádka nahání uprchlého vězně pouští a skalami, které připomínají rodiště Anakina Skywalkera. Čistá sci-fi s nehloupým příběhem, který si pohrává s otázkou přežití rasy a je tahounem filmu. FIlm vystihuje slovo "jednoduchost", vastačí si s pár herci, prostředím a příběhem. # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Reklama