Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní 40 minutovka, která dává nahlédnout do zákoutí a stínů plánů které měli Gandalf a Aragorn s Frodo Pytlíkem a jedním prstenem. Film jako takový se mi opravdu zalíbil. Nenucený, mysteriozní, dojemný, přirozeně plynoucí, a i ta jediná bojová scéna byla dobře udělaná. (jediné co by se dalo filmu vytknout, byla mírná nepřesnost, oproti knižní předloze, a né úplně dobře vybraní herci) I díky tomu, že se jedná o fanouškovský film, nemám jinou možnost než dát 5 hvězd. Za mě 90% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář je slabinou tohoto jinak zdařilého amatérského dílka, nepřirozené dialogy by mohly také kohokoliv rozladit (nebo rozesmát) - přesto stojí tento film za shlédnutí - jak pro fanoušky Tolkienovy, tak amatérské filmaře. Takhle nějak by se to mělo dělat. Jinak - je to vlastně taková povídka :) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* obdiv tvůrcům, co byli za 3000 dolarů schopni vytvořit, ale bez zapálených dobrovolníků by to určitě nešlo. Výsledek se podobá své předloze docela dost a možná až zbytečně, protože působí trochu plagiátorsky. Žádná extra přidaná hodnota, bez pořádného příběhu a vytknout musím hlavně atmosféru, která působila utahaným dojmem. Posoudit můžete sami a dokonce i v češtině. Přes to všechno si průměrnou známku za snahu zaslouží. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ať už dopadne Hobit jakkoli, Pán prstenů se zdařilého prequelu dočkal. Kde jsou ty doby, kdy se fanouškovské filmy schovávaly téměř výhradně za žánr parodie, kde nejméně vadil nedostatečný rozpočet. Teď už si troufnou natočit film, který se nejen dá brát vážně, ale dokonce ani nevypadá tak lacině jako třeba první díl Letopisů Narnie. Jistě, je to jen variace na Petera Jacksona, jehož trilogii to připomíná místy až zbytečně doslovně, ale tak to nejspíš tvůrci chtěli. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V podstate až obdivuhodná fanúšikovská pocta Pánovi Prsteňov a škoda azda len toho, že popri tej všetkej a vôbec nie márnej snahe ostal v úzadí samotný príbeh, čo pri tomto type filmov nie je ojedinelým zjavom. Ale špičková technická stránka takmer dokonale imitujúca Jacksonovu trilógiu si zaslúži maximálne uznanie a dáva zabudnúť istým nedostatkom. Aj keď to, že internetová kinematografia je na vzostupe, vieme uz istý čas. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama