OSS 117: Rio ne répond plus

OSS 117 - Lost in Rio

Komedie / Dobrodružný

Francie, 2009, 101 min

Rozpočet $-miliónovTržby USA $81,871Tržby Celosvetovo $21,915,000(12.1.2010)

Vezie sa to v rovnakom tempe ako prvý diel. Na začiatku máme misiu, ktorá sa začína postupne komplikovať - čo má za následok aj krásna hrdinka, a vrcholí to veľmi nepravdepodobným a vtipným finále. OSS 117 je skvelo paródiou na špionážne americké filmy. Dujardin ako tajný agent znova exceluje. Jeho humor nemá pochopenie u mnohých, ale ja sa na ňom výborne bavím - pečenie krokodíla - kostým Robina Hooda na Nacistickom plese, definícia židovského humoru, alebo prežívanie LSD. Hazanavicius vytvoril skvelú paródiu, ktorá má svoj šarm a čaro aj svoje pravidlá , ktorá s radosťou prekračuje aby vytvorila humornú scénku. V tomto prípade sú tieto scénky zvládnuté lepšie ako v prvom diely aj keď ten mal tiež svoje silné momenty. Jediné čo obidvom dielom chýba je nejaká poriadna akčná scéna. Celý ten štýl 60 rokov a sledovanie a hláškovanie si to doslova vyžadujú. Inak prvotriedna zábava, ktorá fanúšikov humoru nesklame a ktorá dokazuje, že Francúzi majú stále čo sa týka komédií čo ponúknuť.(7.2.2012)