Reklama

Reklama

Židé - Dějiny jednoho národa

(seriál)
  • Německo Die Juden - Geschichte eines Volkes (více)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál je expedíciou do 4000 rokov dlhej židovskej histórie. Začína sa v období, keď Židia žili ako nezávislá etnická skupina na Strednom východe, pokračuje po mnoho storočí a vedie nás cez mnohé krajiny a kontinenty až do súčasnosti. Dokument skúma korene židovského národa a snaží sa odhaliť, ako vznikla monoteistická viera a poskytla základ pre iné monoteistické náboženstvá. Hľadá kľúč k odhaleniu záhad judaizmu na archeologických náleziskách a navštívi centrá kultúry a písomných dôkazov židovskej diaspóry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

gizi 

všechny recenze uživatele

26.2.12 jsem shlédl poslední díl seriálu a jsem tomu rád, že už to mám za sebou. Chvílemi to bylo sice zajímavé a občas jsem se něco zajímavého i dozvěděl, ale z větší části to bylo strašně zdlouhavé. DOvedu si představit, že by to mělo 2 díly a dozvěděl jsem se z nich mnohem víc. Dost prázdné a chudé. 60%. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu sledujeme historii jednoho národa - židovského. Nicméně ne úplně od počátku a některé důležité části jsou spíše letem-světem. Vbrzku se pak překlopí do sledování osudů konkrétních lidí a historií okolo nich. Záhadou mi pak zůstává, když už teda letíme po letech a řešíme miliony zabitých židů, kdo tam vmontoval jeden z pohledu historie zcela nepodstatný okamžik, jak neznámá nahá žena vstupuje do lázní? A to pro jistotu ve více záběrech z několika úhlů??!? Shrnuto podtrženo - bylo to hodně dlouhé, a o Bohem vyvoleném národu mi to přineslo jen málo nového. Důležité milníky spíše jen zmíněny, zato hromada omáčky okolo... Za sebe to beru jako ztrátu času a nevím, zda-li bych to měl doporučit dál. Ale některým možná i bez toho, aniž to zmínili, dojde, že Bible je reálná část historie a to, co se dělo, děje a bude dít Židům s tím má přímou souvislost. Protože Bůh jim to už tehdy v začátcích vše oznámil... a my v tomto dokumentu můžeme sledovat, jak se to vše vyplňuje. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke - skvostné. Po obsahovej - možno príliš neobjavné (berte to však s rezervou : ja mám totiž židovskú kultúru takpovediac v malíčku, a preto ma zrejme nijaký seriál o nej dostatočne neprekvapí). Každopádne je to však jeden z tých dokumentov, ktoré si pozriem rada ešte raz. A každopádne je to celkom milým nemeckým gestom voči "jednému národu" (vzhľadom na "dokumenty", aké o židoch zvykli natáčať pred 2.svetovou vojnou). ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama