Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Guran 

všechny recenze uživatele

Byly mi tři roky, pak čtyři, pět, šest a já koukal na tento pořad. Mám na něj hezké vzpomínky, tam uzika ve mě vždycky probudí klid a pohodu. Dnes na to samozřejmě už nekoukám, ale v hlavě to stále mám. Jeden z nejlepších pořadů pro děti, který děti jako já fantasticky vychová. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad mě vždycky lezl krkem, jak Františkem, tak moderátory a ani jako malej jsem to nijak extra nezbožnoval. Každopádně jsem za něj hrozně rád, protože je to jediný, u čeho můj pětiletej hyperaktivní brácha vydrrží. Tudíž celá rodina je ráda za trochu oddychu, alespoň na tu půlhodinu, a proto taky dávám ty 2*.. :D ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit na tomhle serveru, kde se (doufejmež vespolek) nevyskytuje cílovka tohodle pořadu, tedy děti do 7 let věku, nemá valný smysl. Dětem se to líbí, mě se to líbilo když jsem byl dítě a tím bych to asi ukončil. Já můžu v tuhle chvíli hodnotit pouze objektivně a z toho hodnocení je více než 20 leté působení tohoto pořadu na naší scéně podle mého soudu rozhodně přínosné. Především ze srovnání se zahraničními pořady podobného typu vychází Kouzelná školka jako vítěz na poli přínosu pro rozvoj dětského diváka, což je ostatně její hlavní a jediný cíl, z tohoto pohledu není moc co vytknout a už za to si čtyři hvězdy pořad zasluhuje. Pátou hvězdu přidávám zcela neobjektivně z nostalgie a za pana Michala Nesvatbu, který pořadu věnoval valnou část života a který je pro mě osobou velice sympatickou a v rámci české herecké scény významnější, než by se mohlo na první pohled zdát. 5/5 ()

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Nástupnický pořad kužátek jsem kdysi dávno ještě sledoval, sic už jsem pomalu docházel na druhý stupeň základky. Nicméně ta první léta s babičkou Libuškou nebo Majdou nelze hodnotit špatně a soudě dle spokojenosti synovce a neteře funguje jako pořad pro nejmenší stále dobře i s novými tvářemi. Ostatně kdo by nechtěl mít za dědečka (byť jen televizního) pány herce Zindulku, Kostelku nebo Trojana. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)
  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)

Reklama

Reklama