Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Splňuje to svůj účel a dětí to baví. Půlhodinka je pro prcky tak akorát, dokáže udržet pozornost. Moderátoři sice nemají moc prostorů, ale dokáží ho docela dobře využít. Třeba ty lepicí pasky Michala Nesvadby jsou úžasné. Skřítek František také není vůbec trapný. Škoda jen docela nezajímavých pohádek. Jelikož jsou tou hlavní náplní pořadu, mohli by dávat klasické české večerníčky, které by dokázali více zaujmout i dospělé publikum, to se totiž většinou se svými ratolestmi dívá. 50% ()

annifrith 

všechny recenze uživatele

Já dávám tři. K některým uvádějícím mám výhrady, ale děti je nepochybně berou, jinak by je asi vyměnili. Majda se mi líbila na začátku, ale na diblíka už je dost ve věku nediblíků. Jitka Molavcová, Jana Hlaváčová, Libuše Havelková a děda Kostelka byli fajn. Ne už tolik mužský diblík Michal, který někdy vypadá, jako by si odběhl z Mimtria. Ale nápady, co má, ujdou. ()

Reklama

Gilmour93

všechny recenze uživatele

Chudák František, někteří tady o něm píšou, jako by jim obhospodařoval starou.. Věřte tomu, nebo ne, má tříletá dcera se včera zaregistrovala na csfd, mrkla před spaním na Stalkera a dala mu, světe, div se, odpad! A asi to nebylo proto, že ji Tarkovskij na konci nepopřál, aby se měla fanfárově.. Nezbývá, než souhlasit se salahadinem. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Jak já ten pořad milovala, když jsem byla malá! Když se začala Kouzelná školka vysílat, byla jsem právě v tom ideálním věku a vyrůstala jsem na ní. Po letech to ale zmizelo. Nemyslím si, že by to byla moje vina, že bych už moc vyrostla, ale změnou moderátorů (či jak jim mám říkat) se to strašně pokazilo. Na pana Zindulku ani Kostelku se (při vší úctě) prostě nedá ani zdaleka tak dobře koukat a tři změny interiéru a stylu (copak nikomu pořád nedochází, že děti chtějí všechno pořád stejné, aspoň dokud to funguje?!) to strašně shodily dolů. Škoda, protože jako předškolní a školní holčička jsem ten pořad vážně zbožňovala. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit na tomhle serveru, kde se (doufejmež vespolek) nevyskytuje cílovka tohodle pořadu, tedy děti do 7 let věku, nemá valný smysl. Dětem se to líbí, mě se to líbilo když jsem byl dítě a tím bych to asi ukončil. Já můžu v tuhle chvíli hodnotit pouze objektivně a z toho hodnocení je více než 20 leté působení tohoto pořadu na naší scéně podle mého soudu rozhodně přínosné. Především ze srovnání se zahraničními pořady podobného typu vychází Kouzelná školka jako vítěz na poli přínosu pro rozvoj dětského diváka, což je ostatně její hlavní a jediný cíl, z tohoto pohledu není moc co vytknout a už za to si čtyři hvězdy pořad zasluhuje. Pátou hvězdu přidávám zcela neobjektivně z nostalgie a za pana Michala Nesvatbu, který pořadu věnoval valnou část života a který je pro mě osobou velice sympatickou a v rámci české herecké scény významnější, než by se mohlo na první pohled zdát. 5/5 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)

Reklama

Reklama