Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro děcka možná fajn pořad, ale když si vzpomenu na ty – jenž jsme sledovali my jako malí caparti, tak je to jen slabý odvar. Přibylo trapnosti a kvalita šla taky rapidně dolů. Svého času se to Magdalena Reifová ještě snažila jakžtakž držet nad vodou, ale postupem času se z toho stala jen další pitomost na České televizi… ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit na tomhle serveru, kde se (doufejmež vespolek) nevyskytuje cílovka tohodle pořadu, tedy děti do 7 let věku, nemá valný smysl. Dětem se to líbí, mě se to líbilo když jsem byl dítě a tím bych to asi ukončil. Já můžu v tuhle chvíli hodnotit pouze objektivně a z toho hodnocení je více než 20 leté působení tohoto pořadu na naší scéně podle mého soudu rozhodně přínosné. Především ze srovnání se zahraničními pořady podobného typu vychází Kouzelná školka jako vítěz na poli přínosu pro rozvoj dětského diváka, což je ostatně její hlavní a jediný cíl, z tohoto pohledu není moc co vytknout a už za to si čtyři hvězdy pořad zasluhuje. Pátou hvězdu přidávám zcela neobjektivně z nostalgie a za pana Michala Nesvatbu, který pořadu věnoval valnou část života a který je pro mě osobou velice sympatickou a v rámci české herecké scény významnější, než by se mohlo na první pohled zdát. 5/5 ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu,že je to pořad pro děti a nejsem cílová skupina,ale takhle ne. Moderátoři jsou příšerní a neskutečně přehrávají a celkově mě příjdou,že mají inteligenci slepičího exkrementu. Navíc pokud se budu chtít podívat na pohádku pustím si Nickelodeon nebo Disney Channel tam vydržím cca 3 minuty reklam a nemusím poslouchat tady nějaké žvásty. ()

coolglitterk odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad pro děti úplně k ničemu. Děti se nic nepřiučí, jen se podívají na nesmyslné zahraniční pohádky a budou poslouchat kecy moderátorů, kteří se chovají jak potrefené husy. Apeluji na výuku dětí již od předškolního věku, a tak bych raději uvítala nějaký výukový program, než tuhle slátaninu. Vhodný by byl třeba pořad s angličtinou pro nejmenší, děti by se aspoň něco přiučili. Říká se, že potrefená husa dlouho nekejhá, a tak snad jednou tuhle hrůzu zruší a Kouzelné školce bude konec. ()

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)

Reklama

Reklama