Reklama

Reklama

La Poule aux oeufs d'or

Krátkometrážní / Fantasy
Francie, 1905, 13 min

Režie:

Gaston Velle

Obsahy(1)

Film o chudobnom mužovi, ktorý sa na jarmoku dostane k sliepke znášajúcej zlaté vajcia. Sliepky sú vlastne len začarované víly, ktoré mu prinesú veľa bohatstva, no on ho chce stále viac. Vinou zlodejov o veľkú časť majetku príde, no je posadnutý tým, čo sliepka ukrýva a táto jeho chamtivosť sa mu stane osudnou. (Marek1991)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Fantasy z počátku minulého století, kde tím kouzelným tvorem je slepice. Jedno oko nezůstane suché a nejedno polstrování bude promočeno, až smějícímu se divákovi povolí svěrače. Velmi roztomilé dílko, u kterého si člověk mimovolně pobrukuje: "Ví se o slepici, že má pod čepicí ...." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Som nadšený, Velle ma prekvapil. Toto dielo spĺňa aj najprísnejšie kritériá svojej doby. Má to príbeh s poučením a navyše je to aj rozprávková fantastika. Zaujalo ma ako sa víly premiestnili do akejsi inej dimenzie, akéhosi kráľovstva sliepok, odkiaľ priniesli do tej ľudskej veľa tých zázračných vajec. Síce ma mrzí, že tu zlodejov nepotrestali, no chamtivec dostal svoje. Toto patrí medzi najlepšie diela svojej doby a istotne aj svojho roku. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Upřímně, to, že slepice snáší zlaté vejce, by mě ani tak nepřekvapilo, páč už jsem jednou viděl člověka, který dokázal něco podobného. Taky z něho totiž vyletělo zlato (pravda, po ráně a spolu se zubem). Ale pořád mi vrtá hlavou, jakým způsobem to vejce ze sebe dostala, neboť předmět větší než on sám by ze sebe nevytlačil ani Copperfield. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka s jasným dějem, srozumitelným poselstvím i poučením. Zrovna tady je úžasná práce s kolorováním, které zvýrazňuje nejen zlatá vejce, ale i postavy víl. Moc hezky technicky zvládnuté. ()

Reklama

Reklama