Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Diskuze

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Já vím, že lidé jsou proti tomuto filmu a podporují ty původní verze... ale prostě když na něčem vyrosteš a já na tomto vyrostla, měli jsme to nahrané na VHS a já se prostě v brzkém mládí zamilovala do Brodericka a Rena :)), tak chápejte..., že to jejich dobrodružství bylo i moje.... takže právě proto toto bude pro mě vždy lepší a jak teď bude zase nějaké další pokračování příští rok nebo kdy, tak to pro mě bude utrpení vůbec sledovat nějaký trailer v tv.

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Akira777

Já bych ty tu oblibu Godzill rozdělil do několika fází:

 

Godzilla 1954 - pro mnohé fanoušky jediná Godzilla se specifickým poselstvím, které ji defakto "udělalo". Pro mě jeden z klenotů světové kinematografie, na který by se měl každý podívat.

 

Godzilla (1954) - Destroy all monsters - vyjma slabších dílů od Fu(c)kudy pro mě zlatá éra kaiju žánru se vším, co s tím souvisí. Po filmu Destroy all monsters už pro mě končí éra srdcové záležitosti a nastává éra ždímání peněz z kvalitní značky.

 

Godzilla (1954) - Revenge of Mechagodzilla - tedy celá původní série, která je narušována stupidními díly (s výjimkou Mechagodzilly) Fu(c)kudy, ale představuje pro mě asi nejlepší pojetí žánru se skvělým kouzlem.

 

Sérii Heisei a Millenuim už vnímám jako totální ždímání značky, sem tam se objeví dobrý film, ale nebaví mě to. Asi není překvapení, že za nejlepší film považuji Final Wars právě proto, že tento film navazuje na kouzlo Hondových Godzill v moderním hávu.

 

Godzilla od Emmericha je další krůček ke zmodernizování Godzilly, má několik momentů, které mi jako malému vyrazily dech (rybaření, stopa, oko) , což je známka kvalitní filmařiny. Že Godzilla vypadá jinak mi nevadí, nová verze podle mě funguje a to je to hlavní.

 

Poslední Godzilla navazuje na vlnu "poct filmovým klasikám", což je pseudožánr, který balancuje na tenkém ledě, mnohdy z toho vznikne nudná vykrádačka, která sama neví, čím chce být. A to je případ nové Godzilly. Co to má být? Realistické znázornění katastrofy jako v první díle z 1954? Těžko, na to je tam těch nesmyslů moc. Pocta kaiju žánru? K tomu by bylo potřeba méně temnoty a více nadsázky. Akční katastrofický film jako Emmerichova? Na to je tam akce málo.

 

Čili pokud bych měl hodnotit, který film je povedenější, vítězí u mě Emmerichova Godzilla, přestože se té původní moc nepodobá.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Toto je ovela lepsi film, nez ten odpad z roku 2014. Do pol filmu som cakal, kedy tu Godzillu uvidim a po tej filmarskej tragedii s priserou v elektrarni som to vypol. Ked prijemna a vtipna oddychovka o Godzille, tak jedine tato z roku 1998.

na příspěvěk reagoval Akira777, Žralok

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Apolskis

Tak ona ta nová Godzilla byla více Godzilla, než tatento film. Tento film s Godzilou nemá nic společného, kromě názvu a monstra :D

na příspěvěk reagoval Apolskis

DannyBurino

DannyBurino (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších filmů mého dětství nějakou dobu jsem si myslel že takle má godzilla vypadat a docela mně ohromilo když se objevla celá. Tenhle film ve mně probudil lásku ke godzille.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel BackPa smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel martess smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu je lepší, jak ty japonské sračky (když nepočítám tu z 1954).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Mě se to líbilo, ale mám vítku k tomu, že Godzilla je jen zmatený tvor hledající domov a oni ji zabijou.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

cguio

Nezabily. Spíš omráčily. A technicky vzato tam těch potvor bylo plno ;) Dospělá jenom jedna.

cguio

cguio (hodnocení, recenze)

Zdravim, chtel jsem zeptat, jestli godzillu opravdu zabily ponorky tedy, jestli nakonec nebyly dve godzilly???

na příspěvěk reagoval Žralok

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Já naopak Cloverfield 2 nechci. Radši stupidní ale zábavné blockbustery od Emmericha, než po milionté found footage film, ve kterém je vidět starou belu.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Aj po rokoch upútajú bombastické efekty. Aj ked sem-tam ide logika mimo a neškodilo by menej toho humoru, napriek 2 a 1/4 hodinám nenudí. Hodnotenie: 70%

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Mělo to dobrou upoutávku v kině- jak byla nějaká školní výprava v muzeu, zrovna u kostry T-Rexe, kdy jim učitelka vyprávěla, že Tyranosaurus byl největší predátor (což byl kec) a najednou ho rozšlápla noha Godzilly (víc z ní, ti parchanti, neukázali :), jasnej odkaz na o rok dříve uvedený Ztracený svět :)

Na Godzille jsem byl dvakrát v kině a dodnes na ní nedám dopustit, jasně, je to limonáda se vším co k tomu patří, ale je to hlavně velká zábava s fajnovými triky. A samozřejmě ta ústřední písnička od Puffa Diddyho a Jimmyho Page - I love it! :)

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Dúfam,že tomuto nechystajú aspoň na najbližších 10 rokov žiadny restart a podobne čo tu tak čítam,lebo ja chcem Cloverfielda 2ku a ne takéto sračky s dažďovkofilnými vedcami s baretkou na gebuli..Nech už v tom Holyvúde nevymýšľajú kktiny sakra!

Mr.Ward

Mr.Ward (hodnocení, recenze)

jandomi10:  možná bych radši uvítal dvojku, ale chystá se restart !

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Dariuska: To mně taky ale tenhle film jsem měl docela rád a pořád mám.

Dariuska

Dariuska (hodnocení, recenze)

Já jsem se na to dívala už od 6ti let,a vůbec mě to nevystrašilo.Jen ten konec mi přišel smutný

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Jako malej jsem rád se an tenhle film koukal i když jsem věděl že se jedná o remake tahle Godzilla se mně trozhodně líbila.

Uživatel CrypzzXD smazal svůj příspěvek.

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

crypzzXD: hm zrejme od momentu, keď sa jeden človiečik s kamerou ocitol medzi drápkami Godzilly, no nedosral by si sa :)

Uživatel CrypzzXD smazal svůj příspěvek.

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Středně zajímavý až nezajímavý akční film přežvykující již zpracované téma.V zásadě nudný film.Nicméně technicky dobře udělaný.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Toyotomi: Tu tvou japonskou klasiku jsem viděl už před 20 roky když mi bylo asi deset a už tehdy mi to připadalo jako pěkná konina. Tohle je lepší a zábavnější.

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Nebol zlý, ale Jurský park sa mi páčil viac.Jean Reno tipycký flegmatik a keď som ho videla vyľakaného skoro som odpadla od smiechu,dobrý herec

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Můj oblíbený. Jako 12ti letý jsem na to rok čekal po shlédnutí skvělého traileru a hrozně to miloval a pořád to můžu.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Toyotomi: Jak vykradá? Vždyť kromě názvu a podobnosti potvory nejsou japonské filmy s Gojirou vůbec podobné té Emmerichově verzi...

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Zvláštní, je to už 10 let a ten film mě pořád šíleně štve, Emmerich je hajzl, že vykrádá Japonskou klasiku!

Deywid

Deywid (hodnocení, recenze)

Nedivím sa Jeanovi Renovi, že ľutoval, že kvoli tomuto filmu odmietol postavu Agenta Smitha v Matrixu. Veľká Godzilla = veľká nuda.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Tady na tom filmu je krásně vidět, jak ty efekty strašně stárnou. :]

certifikat

certifikat (hodnocení, recenze)

pisnicky k soundtracku sou skvely ale film??? ujde ale lepsi je napr.: pan prstenu, statecne srdce, matrix.....davam 3*

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama