Reklama

Reklama

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí: šťastnou rodinu, oslnivou kariéru, vlivné přátele. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem. Jedna zatáčka se mu však stala osudnou, a po idylické cestě vzhůru následoval volný pád (v hereckém podání Michaela Douglase již druhý). V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex! Místo aby nazul papuče, obuje se do lakýrek a vrhá se za každou kořistí – čím mladší, tím lepší... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

milancecil 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto filmu, na hodně neostrém rozhraní žánrů komedie a sociálního drama, je Michael Douglas opravdu tím solitérem, takovým hereckým osamělcem , bohužel na něm je celkem jednoduchým kalkulem vystavěný celý děj a on ho také statečně celou tu hodinu a půl drží, tak nějak jako obr Atlas, před sesuvem kamsi do filmového rumiště, Michael takové chlápky prostě zahrát umí a je ve své roli spolehlivě přesvědčivý mizera, díky němu jsem u filmu udržel pozornost, bohužel nebyla forma zpracování příběhu zakotvena pevně v dramatickém žánru, i když námět stárnoucího obchodníka s automobily, kterému se život náhle, ze dne na den, zadrhne a začne postupně neodvratně bortit, tam obsahem spíše patří, pak bych určitě neměl z viděného ten neodbytný značně rozpačitý pocit, škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas si střihnul skvostný trénink na Gekka a ztvárnil sebestředného solitéra, který si nepřipouští věk, vlastní chyby a je schopen přijít o vše a všechny jen proto, aby zachoval svůj styl života a bohémské zdání. když o tom tak přemýšlím, tak v lecčem to dvojku z Wall Streetu i předčilo. 85% ()

Reklama

ext_ 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu je samozřejmě Douglas, o tom ale asi málokdo pochybuje. Hlavní problém tkví ale v tom, že scénář nakousne hned několik zápletek, které by sami o sobě vystačily na nový film. Benovo holkaření na vejšce a rady Jesse Eisenbergovi (mohlo být velice zábavné, na tom se měl postavit celý film), problémy v práci, neshody v rodině. Každá tahle odbočka by si zasloužila rozvést a hlavně dokončit, což se ale nestane, takže 90 minut jen tak proletí kolem. Právě absence jakéhokoliv rozuzlení je ranou na solar od tohoto filmu a brání mi v tom dát vyšší hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas pořád umí. A zatraceně dobře. Být neviditelný, to je to, co by ho zničilo. Měl rodinu, respekt, prachy, vlivné přátele. A vždy zajímavý exponát v posteli. Navrch se nikdy moc neohlížel na okolí. Jenže byznys se mu začíná rozpadat pod rukama, navíc přijde špatná zpráva od kardiologa. Má ještě co dohánět? A opravdu nešlo neopíchat dceru své přítelkyně? Douglas tyhle pracháče, kteří musejí čelit nejedné překážce, umí. Dokázal to už mnohokrát. V 80. a 90. letech ztělesňoval sofistikovanou mužnost, i v posledních letech zaplouvá do svých postav precizně a uvěřitelně, ač už si jej zdaleka nevybírají špičkoví režiséři. Zvládá part nenapravitelného sukničkáře i osamělého zlomeného chlapíka, který musí vzít do ruky utěrku a jídelní lístky. Pár dialogů o životě bylo zatraceně pravdivých. Za mě celková spokojenost. Slušné tři hvězdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Lze-li spoilerovat film celkem o ničem, pak ano - POZOR SPOILER! Míša předvádí vyžilého kolonádního obšousta a tlučhubu, který opíchá všechno, co mu pípne na radaru a všude trousí nudná životní moudra o sexu. Nutno uznat, že i se sedmým křížkem na krku, krepovým krkem a povislýma kozama dokáže diváka přesvědčit, že má v penisu kost. A tak když sveze na jitrnici o padesát let mladší dceru své o třicet let mladší milenky, kupodivu mamá, místo aby se nadšeně přihlásila do sendviče, to nerozchodí a dá mu to pěkně sežrat. Zajímalo by mě, jestli toho vitálního dědka už jen nehraje a ve skutečnosti je to pouze mrhání gerontofilní Zetou. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, částečně i na Fordhamově Universitě v Bronxu. (Terva)

Reklama

Reklama